Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Βαριά καμπάνα σε Βαλυραίο εργολάβο και στους δύο συνεργάτες του για υπόθεση αρχαιοκαπηλίας!!!

Σεφ από τη Ρόδο κατηγορείται για υπόθεση αρχαιοκαπηλίας
Σε κάθειρξη 9 χρόνων τον καθένα καταδίκασε χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τους τρεις κατηγορούμενους στην υπόθεση αρχαιοκαπηλίας, που είχε εκδικαστεί στις 20 του περασμένου μήνα. 
Οι εμπλεκόμενοι, ένας 59χρονος Μεσσήνιος εργολάβος και ένας 45χρονος Αλβανός, θα έβρισκαν αγοραστές για τα αρχαία που το Μάρτιο του 2014 έφερε από τη Ρόδο στη Μεσσηνία γνωστός Ελληνας σεφ του νησιού, ο οποίος καταδικάστηκε για κλοπή αρχαίων μνημείων, ενώ οι άλλοι δύο ως κλεπταποδόχοι. 
Εν τω μεταξύ, το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη για όλους, με τον όρο να καταβάλουν εγγύηση 2.000 ευρώ ο καθένας τους μέχρι τα μέσα Απριλίου. Θυμίζουμε ότι...
οι αστυνομικοί του Τμήματος Πολιτισμικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Ασφάλειας Αττικής παρακολουθούσαν τον 59χρονο εργολάβο από τη Βαλύρα και στις 2 Μαρτίου του 2014 τον είδαν να συναντιέται σε μια καφετέρια στην Κυπαρισσία με τους δύο συγκατηγορούμενούς του. 
Στις 5 Μαρτίου συνέλαβαν αρχικά τον Βαλυραίο στο πάρκινγκ σούπερ μάρκετ στην τριφυλιακή πρωτεύουσα και ανακάλυψαν ένα... μικρό μουσείο με αρχαία αντικείμενα στο πορτ-μπαγκάζ του τζιπ που αυτός οδηγούσε και το οποίο ανήκε σε μια γυναίκα, γνωστή του Αλβανού. Την ίδια ημέρα συνελήφθη επίσης σε ξενοδοχείο της Κυπαρισσίας ως συνεργός του Βαλυραίου ο 45χρονος Αλβανός, ενώ ο 47χρονος Ροδίτης παρουσιάστηκε στις 11 του ίδιου μήνα αυτοβούλως στο γραφείο του ανακριτή και συνελήφθη για κλοπή μνημείων και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης (σ.σ. το δικαστήριο μετέτρεψε χθες την κατηγορία και για τους τρεις σε σύσταση συμμορίας).

Δεν υπάρχουν σχόλια: