Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Καλαμάτα: Χαμός σε λαϊκή αγορά από έφοδο ελεγκτών – Συλλήψεις μετά τις αποκαλύψεις [vid]

Μεσσηνία: Χαμός σε λαϊκή αγορά από έφοδο ελεγκτών – Συλλήψεις μετά τις αποκαλύψεις [vid] | Newsit.gr
Επιχείρηση σήμερα της ΕΛ.ΑΣ. και της Οικονομικής Αστυνομίας στην υπαίθρια λαϊκή αγορά στην Αγία Τριάδα στη Καλαμάτα. 
Λίγα λεπτά μετά τις 07.00 το πρωί κατέφθασαν στο χώρο άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας μαζί με ελεγκτές της Υπηρεσίας ειδικών ελέγχων, με δυο οχήματα τύπου βαν και σε συντονισμένη έρευνα σε 5 τουλάχιστον πάγκους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν προϊόντα μαϊμού, απομιμήσεις αθλητικών εταιριών, καθώς και “προβληματικά” τιμολόγια.

Οι 3 -μέχρι στιγμής- πωλητές συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στο αυτόφωρο. Η ποσότητα και η αξία των κατασχεθέντων είναι αρκετά μεγάλη και αυτή την ώρα γίνεται πλήρης καταγραφή τους στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας. Κάποιοι μάλιστα πωλητές, μόλις αντιλήφθηκαν τον έλεγχο, σκέπασαν τα “καταστήματά” τους ώστε να δίνουν την εντύπωση πως ήταν κλειστά.
Στόχος των αρχών είναι η πάταξη του παραεμπορίου, ενώ θυμίζουμε παρόμοιος έλεγχος τέτοιας έκτασης, είχε να γίνει στην Αγία Τριάδα από το 2013, όταν είχαν καταφθάσει 120 ελεγκτές! Το παραεμπόριο και η φοροδιαφυγή που συνεπάγεται πλήττει τόσο την οικονομία, όσο και τις νόμιμες θέσεις εργασίας και πρέπει να αυξηθεί το αίσθημα υπευθυνότητας όλων των πολιτών, που αγοράζοντας έστω ένα φθηνό αι ευτελούς ποιότητας προϊον, ρίχνουν νερό στο μύλο του.

ΔΕΊΤΕ ΤΟ ΒΊΝΤΕΟ:



Δεν υπάρχουν σχόλια: