Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Καλαμάτα: Ο πιλότος ακολούθησε αυτή την πορεία – Αγωνία στον αέρα με ανέμους 10 μποφόρ – Η τελική απόφαση [pics]


Το αεροπλάνο ξεκίνησε από το Λονδίνο για την Καλαμάτα. Στη Μεσσηνία ο μεσογειακός κυκλώνας είχε φέρει ανέμους που έφταναν τα 10 μποφόρ... Περιπέτεια στον αέρα έζησαν οι επιβάτες της πτήσης Λονδίνο – Καλαμάτα της Easy Jet χθες το απόγευμα (29-09-2018). 
Λόγω της επέλασης του μεσογειακού κυκλώνα “Ζορμπά” στην Καλαμάτα, το αεροπλάνο τους δεν κατέστη δυνατό να προσγειωθεί στο Αεροδρόμιο Καλαμάτας, όπως ήταν προγραμματισμένο να γίνει, λόγω των θυελλωδών ανέμων έντασης 10 μποφόρ που φυσούσαν εκείνη την ώρα στην περιοχή του Αεροδρομίου. Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες που... έγιναν, τελικά η πτήση έφυγε για Αθήνα και οι επιβάτες με προορισμό την Καλαμάτα, προσγειώθηκαν τελικά στο “Ελευθέριος Βενζέλος”.Σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη Δημήτρη Μανδηλάρη, “λόγω των ισχυρών ανέμων καθυστέρησε και η αποβίβαση των επιβατών που αφίχθησαν από Κοπεγχάγη λόγω της επικινδυνότητας να προσαρμοστούν οι σκάλες. Αυτό προκάλεσε καθυστέρηση στην βραδινή άφιξη από Παρίσι. Ευτυχώς η βροχή δεν έχει πλημμυρικά συμβάντα ως τώρα”.

Η πορεία του αεροπλάνου από Λονδίνο


Ο απολογισμός της καταστροφής του μεσογειακού κυκλώνα

Δεκατέσσερα συνολικά σκάφη διαφόρων τύπων βυθίστηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας στην Καλαμάτα, λόγω των δυσμενών επικρατουσών καιρικών συνθηκών. Ειδικότερα, οκτώ σκάφη βυθίστηκαν στον λιμένα Καλαμάτας, ένα στο αλιευτικό καταφύγιο Στούπας Μάνης, τρία στο αλιευτικό καταφύγιο Κιτριών, ένα στο αλιευτικό καταφύγιο Ακρογιαλού Μάνης και ένα στο αλιευτικό καταφύγιο Άγιου Ανδρέα Μεσσήνης.
Από το Λιμεναρχείο Καλαμάτας και με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, απεγκλωβίστηκε σώα μία γυναίκα ηλικίας 54 ετών από Θαλαμηγό σημαίας Γερμανίας, που βρισκόταν στον λιμένα Καλαμάτας. Επιπλέον, συνολικά οκτώ σκάφη υπέστησαν υλικές ζημιές στο λιμένα Καλαμάτας και ένα στον λιμένα Κορώνης.