Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018

ΚΑΛΑΜΆΤΑ:Εργασίες συντήρησης στον Ιερό Ναό της Υπαπαντής

Εργασίες συντήρησης έχουν ξεκινήσει στον Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού τις τελευταίες ημέρες.
Ο ναός περιμετρικά έχει ήδη σκαλωσιές για να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης και ελαιοχρωματισμού, οι οποίες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου.Εξωτερικές εργασίες συντήρησης έχουν ξεκινήσει στον Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού τις τελευταίες ημέρες.
Ο ναός περιμετρικά έχει ήδη σκαλωσιές για να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης και ελαιοχρωματισμού, οι οποίες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου.

Οι εργασίες γίνονται υπό την επίβλεψη του ο Αιδεσ. Πρωτ. Κρεσφόντη που αγωνιά συνεχώς για την καλή κατάσταση του Μητροπολιτικού ναού της Καλαμάτας και πάντα υπό τις ευλογίες και τη σκέπη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.Να σημειωθεί ότι ο Ναός λειτουργεί κανονικά.

Εξωτερικές εργασίες συντήρησης έχουν ξεκινήσει στον Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού τις τελευταίες ημέρες.
Ο ναός περιμετρικά έχει ήδη σκαλωσιές για να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης και ελαιοχρωματισμού, οι οποίες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου.

Οι εργασίες γίνονται υπό την επίβλεψη του ο Αιδεσ. Πρωτ. Κρεσφόντη που αγωνιά συνεχώς για την καλή κατάσταση του Μητροπολιτικού ναού της Καλαμάτας και πάντα υπό τις ευλογίες και τη σκέπη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.

Να σημειωθεί ότι ο Ναός λειτουργεί κανονικά.

Ο Ναός αυτός, το στολίδι και το καμάρι απάντων των Μεσσηνίων, θεμελιώθηκε την 25η Ιανουαρίου 1860 και εγκαινιάστηκε τη 19η Αὐγούστου 1873 από τον τότε Αρχιεπίσκοπο Μεσσηνίας Προκόπιο Γεωργιάδη.
Θησαυρό για τον Μητροπολιτικό μας Ναό αποτελεί η θαυματουργός Εικόνα της Παναγίας της επονομαζομένης “Πα­ναγία Υπαπαντή”, της Προστάτιδος και Πολιούχου των Καλαματιανών και των κατοίκων όλης της Μεσσηνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: