Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

Εννέα Μητροπολίτες στην εορτή του Ποιμενάρχη της Μεσσηνίας

Πολυαρχειρατικός Εσπερινός Ονομαστηρίων του Μητροπολίτη Μεσσηνίας
Με λαμπρότητα τελέστηκε απόψε ο Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου Καλαμάτας, για τα ονομαστήρια του επιχωρίου Μητροπολίτη κ. Χρυσοστόμου.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαρωνείας κ. Παντελεήμων, συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Καισαριανής κ. Δανιήλ, Κορίνθου κ. Διονυσίου, Άρτης κ. Καλλινίκου, Κηφισίας κ. Κυρίλλου, Μεγάρων κ. Κωνσταντίνου, Σταγών κ. Θεοκλήτου, των Θεοφιλ. Επισκόπων Αμορίου κ. Νικηφόρου, Μεθώνης κ. Κλήμεντα και του εορτάζοντος Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.
Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Μαρωνείας αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και το έργο του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου εκφράζοντας ταυτόχρονα τις αδελφικές ευχές του στον εορτάζοντα Μητροπολίτη Μεσσηνίας.
Τέλος, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας ευχαρίστησε τους Αρχιερείς, τον ιερό Κλήρο τους εκπροσώπους των Αρχών, καθώς και το εκκλησίασμα για την τιμητική παρουσία τους.
Να τονίσουμε ότι μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα των σχέσεων Κράτους κι Εκκλησίας και μετά τις δηλώσεις του κ.Χρυσοστόμου για την αξιοποίηση της Εκκλησιαστικής περιουσίας, κάθε επίσκεψη Μητροπολίτη ή και πολλών Αρχιμανδριτών, έχει και την δική της αξία και σημασία, χωρίς να περιπλέκεται και η προσωπική σχέση κι εκτίμηση που τρέφουν προς το πρόσωπο του εορτάζοντα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: