Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

Η επιτυχής επέμβαση του κυρίου Δημήτρη Γαλιάτσου, Αντιδημάρχου Μεσσήνης, στα δένδρα του Σιδηροδρομικού Σταθμού Βαλύρας

 

      Μετά το κλάδεμα του ευκαλύπτου, η αποκάλυψη του  τοπίου του Σταθμού Βαλύρας.

                                                    Φωτο:  κα Ευγενία Δ. Ντουραμάκου


Κατόπιν πρότασης της κυρίας Ευγενίας Δ. Ντουραμάκου, ο Αντιδήμαρχος Μεσσήνης κύριος Δημήτρης Γαλιάτσος επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί της, και υποσχέθηκε ότι θα επιληφθεί άμεσα του κλαδέματος του τεράστιου ευκαλύπτου στον σιδηροδρομικό σταθμό  Βαλύρας.

Όντως, έστειλε το συνεργείο του Δήμου κατά τις επόμενες ημέρες και όχι μόνο κούρεψαν τον ευκάλυπτο, αλλά περιποιήθηκαν και τα γύρω δένδρα του σταθμού. Το κρυμμένο τοπίο με τις παλιές, ανακαινισμένες οικίες που έκρυβαν τα κλαδιά του ευκαλύπτου αποκαλύφθηκε, καθώς και το βαμμένο εξωτερικά κτίριο του γεμάτου αναμνήσεις σιδηροδρομικού σταθμού αναδείχθηκε.


                 Κλάδεμα και των άλλων δένδρων! Φωτο: κα Ευγενία Δ. Ντουραμάκου

Χαρούμενος ο Ερμής , ο παιχνιδιάρης σκύλος της κυρίας Ευγενίας Δ. Ντουραμάκου, Αντιπροέδρου του Συλλόγου Γυναικών Βαλύρας, δεν έκρυψε την έκπληξή του κατά τον πρωινό του περίπατο στην ανθισμένη μέσα στο καταχείμωνο περιοχή του σταθμού με κίτρινο τριφύλλι, τροφή τον κρύο καιρό για τις μέλισσες, και τις αμυγδαλιές έτοιμες να σκάσουν τα μπουμπούκια τους, και να μαγέψουν με το λευκά άνθη τους.


                                Κι έλεγα θα επέμβει γρήγορα ο κ. Αντιδήμαρχος; 

                                            Φωτο:κα Ευγενία Δ. Ντουραμάκου

Η κυρία Ουρανία Μαυρίκη-Μπόβη, η πεπειραμένη και άκρως πολύτιμη φιλόλογος της Βαλύρας μας, χαιρέτισε την αλλαγή του τοπίου με ένα ζεστό χαμόγελο , συνάδοντας νοητικά και ψυχικά με την κυρία Ευγενία Δ. Ντουραμάκου, η οποία αισθάνθηκε μεγάλη ανακούφιση μετά την επιτυχή επέμβαση του άξιου Αντιδημάρχου.


                      Η κα Ουρανία Μαυρίκη-Μπόβη κατά τον περίπατο στο σταθμό.

                                           Φωτο: κα Ευγενία Δ. Ντουραμάκου

Τις θερμές ευχαριστίες μας προς τον Αντιδήμαρχο Μεσσήνης κύριο Δημήτρη Γαλιάτσο, που γράφει ιστορία με τις καίριες και ολοκληρωμένες επεμβάσεις του στον Δήμο Μεσσήνης, δίπλα στον άξιο Δήμαρχο, και ιδιαίτερα αγαπητό στη Βαλύρα, κύριο Γιώργο Αθανασόπουλο.


                              Η φροντίδα του περιβάλλοντος στον Σταθμό Βαλύρας.
                                            Φωτο: κα Ευγενία Δ. Ντουραμάκου

Ο μήνας Φεβρουάριος παραμένει από την αρχαιότητα ως μήνας καθαριότητας και φροντίδας του περιβάλλοντος, οπότε ευχόμαστε καλή δύναμη στον αποτελεσματικό Αντιδήμαρχο Μεσσήνης , κ. Δημήτρη Γαλιάτσο, για ολοκληρωμένες επεμβάσεις σε όλο τον περιβάλλοντα χώρο του Δήμου μας, καθώς και στους συμπατριώτες μας καλλιεργητές, που αυτή την εποχή φροντίζουν τα κτήματά τους.


         Ο ανθισμένος δρόμος του Σταθμού Βαλύρας.Φωτο: κα Ευγενία Δ. Ντουραμάκου

Θερμές ευχαριστίες στην κα Ευγενία Δ. Ντουραμάκου, Αντιπρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Βαλύρας, για το πλούσιο φωτογραφικό υλικό.


Ο Θεός μαζί σας!

Ευθυμία Η. Κοντοπούλου

4/2/2023

Δεν υπάρχουν σχόλια: