Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Ευχαριστήριο...

Θόδωρος Σταυριανόπουλος
Φίλες και φίλοι
Ο εκλογικός αγώνας τελείωσε με επιτυχία για τον συνδυασμό και για εμένα. Θέλω να ευχαριστήσω τους γνωστούς και άγνωστους που με στήριξαν και με τίμησαν με την ψήφο τους. Η προεκλογική διαδικασία είναι ένα κοινωνικό δρώμενο που εκτός των άλλων αναπτύσσεται μια ιδιαίτερη σχεσιοδυναμική μεταξύ των ατόμων. Στις εκλογές η ζωή κάνει στάση και δίνεται η δυνατότητα στον ψηφοφόρο να επιβραβεύσει ή να αποδοκιμάσει πρόσωπα και πολιτικές.
Καθημερινά είμαστε θεατές του περίγελου της υπόσχεσης. Εδώ που έχουμε φθάσει δεν υπάρχουν περιθώρια για πολλές υποσχέσεις. Απαιτείται συντονισμένος αγώνας σε μορφή και περιεχόμενο για να έχουμε αποτέλεσμα.
Η Καλλικρατική αρχιτεκτονική αποτελεί γενναία διοικητική μεταρρύθμιση, η σημαντικότερη από την ίδρυση του Νεοελληνικού κράτους, που βάζει γερά θεμέλια στον εκσυγχρονισμό της χώρας και την πλήρη αναμόρφωση του χάρτη της αυτοδιοίκησης, στα πρότυπα της Δυτικής Ευρώπης. Είναι η πρώτη φορά που η αυτοδιοίκηση (Περιφερειακή και Δημοτική) παίρνει από την κεντρική εξουσία τόσες πολλές αρμοδιότητες και πόρους. Δίνει για πρώτη φορά τη δυνατότητα στις αιρετές περιφέρειες και τους ισχυρούς διευρυμένους δήμους να διαπραγματεύονται κονδύλια απευθείας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ως ισότιμοι και αξιόπιστοι συνομιλητές.
Η Πελοπόννησος πρέπει να γίνει Κιβωτός όπου μέσα της να διαφυλάξουμε αξίες και κάνοντας το διάλογο εργαλείο συνεννόησης να ψάξουμε να βρούμε το κομμένο νήμα της ανάπτυξης και να το ενώσουμε.
Θα είμαστε και στη συνέχεια συνοδοιπόροι για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα του τόπου μας, δημιουργώντας μια ενωμένη, ισχυρή, λαϊκή Πελοπόννησο. Τη Νέα Πελοπόννησο.
Ευχαριστώ για την βοήθειά σας
Θόδωρος Σταυριανόπουλος
Περιφερειακός Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: