Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟΥ
ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΔΙ

Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων ο π.Υπουργός,Βουλευτής Μεσσηνίας Κος Γιάννης Λαμπρόπουλος,με θέμα τις ξευτελιστικές τιμές στο ελαιόλαδο.Η ερώτηση έχει ως ακολούθως:

ΠΡΟΣ : Τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
ΘΕΜΑ : Ελαιόλαδο

Όπως είναι γνωστό , οι τιμές του ελαιόλαδου, έχουν κατρακυλήσει σε απίστευτα χαμηλά επίπεδα , με αποτέλεσμα το εισόδημα να μην καλύπτει ούτε το κόστος παραγωγής , αφού τα καύσιμα , τα λιπάσματα και τα φυτοφάρμακα κινούνται με τιμές ανεξέλεγκτες .
Παρά το ότι οι τιμές παραγωγού είναι εξευτελιστικές ,αφού σήμερα πωλεί το προϊόν του 2 – 2,20 € το κιλό , στα σούπερ μάρκετ πωλείται το ελαιόλαδο ακόμη και 6 € το λίτρο (δηλαδή τα 920 ml ) ή ακόμη και 5,30 € τα 750 ml , με αποτέλεσμα να είναι απλησίαστο για τον φτωχό καταναλωτή και έτσι να αυξάνεται κατακόρυφα η κατανάλωση και οι εισαγωγές σπορέλαιων που είναι πολλές φορές δηλητήρια για την υγεία των πολιτών.
Η Ονομασία Προελεύσεως , η τυποποίηση και η εμπορία του προϊόντος δεν έχουν προχωρήσει , αφού οι περισσότεροι συνεταιρισμοί είναι χρεοκοπημένοι και ανοργάνωτοι , ενώ ο ιδιωτικός τομέας αδυνατεί χωρίς κίνητρα να κάνει τα ανοίγματά του. Συνέχεια...

Δεν υπάρχουν σχόλια: