Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Μειώθηκε ο πληθυσμός της Μεσσηνίας...

Όλα τα Μεσσηνιακά νέα με την ΕΡΑ και
οι αθλητικές ειδήσεις με τον Χρ.Παπ.
Μειωμένος κατά 13.766 κατοίκους εμφανίζεται ο πληθυσμός της Μεσσηνίας, με βάση τα στοιχεία της πρόσφατης απογραφής.Συνολικά ο πληθυσμός κατά την απογραφή του 2011 ήταν 163.110 κάτοικοι ενώ το 2001 ήταν 176.876. Από το σύνολο του πληθυσμού οι 82.480 είναι άνδρες και οι 80.630 γυναίκες. Με βάση την απογραφή το 2011 οι κάτοικοι του Δήμου Καλαμάτας ήταν 70.130, του Δήμου Τριφυλίας 27.900, του Δήμου Μεσσήνης 23.970, του Δήμου Πύλου Νέστορος 21.550, του Δήμου Οιχαλίας 12.280 και του Δήμου Δυτικής Μάνης 7.280.


Κυκλοφοριακό χάος λόγω… τουρμπίνας

Ουρές οχημάτων, μήκους πολλών χιλιομέτρων, σχηματίστηκαν χθες, κατά το πολύωρο χρονικό διάστημα που απαιτήθηκε για τη μεταφορά της τεράστιας τουρμπίνας, για το νέο εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, από την Τσακώνα μέχρι τα Παραδείσια. Τα βαριά οχήματα, που μετέφεραν την τουρμπίνα, αντιμετώπισαν μεγάλες δυσκολίες στις στροφές και σε αρκετά σημεία κινήθηκαν με ταχύτητες «σημειωτόν», καταλαμβάνοντας ολόκληρο το πλάτος του δρόμου. Και στα δυο ρεύματα του εθνικού δρόμου Καλαμάτας – Τρίπολης και αντιστρόφως η κυκλοφορία διεκόπη και τα οχήματα σχημάτιζαν τεράστιες ουρές, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία οδηγών και επιβατών.

Σύσκεψη για την «Ολυμπία Οδό»...

Η επανέναρξη των εργασιών κατασκευής του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου – Πάτρας – Πύργου – Τσακώνας είναι το θέμα συνάντησης που θα έχει αύριο στην Αθήνα, με τον υφυπουργό Υποδομών και μεταφορών Γιάννη Μαγκριώτη, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας. Στη συνάντηση θα συμμετέχουν οι βουλευτές Αχαΐας και Ηλείας, οι αντιπεριφερειάρχες, οι δήμαρχοι Πάτρας και Πύργου και ο πρόεδρος του τμήματος Δυτικής Ελλάδας του ΤΕΕ. Σε επιστολή του προς τον υφυπουργό Υποδομών Γιάννη Μαγκριώτη ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Γιώργος Καραμπάτος, ζητεί να παραστεί στην αυριανή σύσκεψη για τον αυτοκινητόδρομο και δηλώνει ότι θα είναι έξω από το Υπουργείο, διεκδικώντας το δικαίωμα όλων των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας για έναν λειτουργικό αυτοκινητόδρομο και ανάπτυξη. Επικοινωνία με τον κ. Μαγκριώτη είχε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κουσελάς, ο οποίος σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι ζήτησε να εκπροσωπηθεί και η Μεσσηνία στην αυριανή σύσκεψη.

Ο Αλέξης Τσίπρας στην Καλαμάτα

Tην Tετάρτη ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας θα είναι κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση, που οργανώνει η νεολαία του κόμματος, στις 9 το βράδυ στην προκυμαία του λιμανιού της Καλαμάτας, ενώ φιλοξενήθηκε... τηλεφωνικά και απο την δημοσιογράφο Μαρία Τομαρά στην ζωντανή πρωινή εκπομπή της ΕΡΑ Καλαμάτας १०५,4Fm

Λειτουργεί το αιμοδυναμικό...

Η λειτουργία του αιμοδυναμικού εργαστηρίου στο Νοσοκομείο Καλαμάτας ανακοινώθηκε και επίσημα χθες, από τον διευθυντή της Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου Πάνο Γκούμα, τον διοικητή του Ιδρύματος Γιώργο Μπέζο και τον διευθυντή της καρδιολογικής κλινικής Σπύρο Ζόμπολο. Το εργαστήριο είναι το μοναδικό που λειτουργεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και έχει τη δυνατότητα να κάνει στεφανιογραφίες και καρδιακούς καθετηριασμούς. Ο διοικητής του Νοσοκομείου ανακοίνωσε επίσης ότι προχωρούν οι διαδικασίες για την αγορά μαγνητικού τομογράφου, αντικατάσταση του παλιού αξονικού τομογράφου και την προμήθεια σημαντικών ακόμη ιατρικών μηχανημάτων.

Στην Αθήνα χθες οι ιδιοκτήτες ταξί TAXI...

Στην Αθήνα έξω από τη Βουλή, όπου χθες το απόγευμα συνεδρίαζε ο κοινοβουλευτικός τομέας Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ, μετέφεραν τις διαμαρτυρίες τους, κατά της απελευθέρωσης του επαγγέλματός τους, οι ιδιοκτήτες ταξί. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και οι ιδιοκτήτες ταξί της Μεσσηνίας, οι οποίοι ταξίδεψαν στην Αθήνα με λεωφορεία και άφησαν τα οχήματά τους σταθμευμένα στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας.

Πιάστηκαν με ναρκωτικά...στο Ασπρόχωμα!

Με την κατηγορία της κατοχής ναρκωτικών ουσιών παραπέμπονται στον εισαγγελέα δυο άτομα που συνελήφθησαν, προχθές το απόγευμα στο Ασπρόχωμα Καλαμάτας. Πρόκειται για έναν 32χρονο και έναν 25χρονο στην κατοχή των οποίων οι αστυνομικοί βρήκαν ποσότητα αποξηραμένου χασίς βάρους 19 γραμμαρίων και κοκαΐνης βάρους 0,6 γραμμαρίων. Από την Αστυνομία συνελήφθη χθες και ένας 45χρονος στους Γαργαλιάνους γιατί στην κατοχή του βρέθηκε ποσότητα αποξηραμένου χασίς βάρους 4 περίπου γραμμαρίων. Σε αγροτική περιοχή των Γαργαλιάνων αστυνομικοί εντόπισαν φυτεία με 15 χασισόδενδρα, τα οποία ξεριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Ο Σωκράτης Μάλαμας στο φράγμα του Άρι...

Συναυλία με τον Σωκράτη Μάλαμα, οργανώνει αύριο, στο φράγμα του ποταμού Άρι ο Δήμος Καλαμάτας. Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 9:30 το βράδυ.

Γιορτάζει το Λύκειο των Ελληνίδων...

Τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του γιορτάζει το Λύκειο των Ελληνίδων Καλαμάτας. Η κεντρική εορταστική εκδήλωση θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα στις 9:30 το βράδυ στο αμφιθέατρο του Κάστρου της Καλαμάτας, με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών από όλα τα παραρτήματα του Λυκείου των Ελληνίδων στην Πελοπόννησο.

«Πινακοθήκη των ηλιθίων» στο Κάστρο...

Τρεις ακόμη παραστάσεις με το έργο του Νίκου Τσιφόρου «Η πινακοθήκη των ηλιθίων» θα δώσει αύριο, την Παρασκευή και το Σάββατο στις 9:30 το βράδυ, στο αμφιθέατρο του Κάστρου, το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας. Τη σκηνοθεσία της παράστασης έχει κάνει ο Γιάννης Διαμαντόπουλος, τη μουσική ο Νίκος Τσότρας, τους φωτισμούς ο Ανδρέας Μπέλης και τις χορογραφίες η Μαρία Λαδά. Συμμετέχουν οι ηθοποιοί Γιάννης Δρίτσας, Μαρία Γουλά, Περικλής Αλμπάνης, Μαρίνα Ταβουλάρη, Γιώργος Τσαπόγας, Γιώργος Πασάκος, Εύη Γιαννακοπούλου, Μαριέτα Αντιβάση, Χρήστος Νικηταϊδης και Αλέκος Κολιόπουλος.

Η μάχη του Ε.Λ.Α.Σ. στη γέφυρα του Μανούσου...

Η επέτειος της νικηφόρας μάχης του ΕΛ.ΑΣ. κατά των Γερμανών, στη γέφυρα του Μανούσου στη Χώρα Μεσσηνίας, τον Ιούλιο του 1944, θα τιμηθεί την Κυριακή, από την ΠΕΑΕΑ –ΔΣΕ. Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 11 το πρωί.

Μεταπτυχιακό «Ηθική και Φιλοσοφία»

Μεταπτυχιακές σπουδές για 30 φοιτητές, προκήρυξε το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ηθική και Φιλοσοφία», που διοργανώνουν τα τμήματα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα δικαιολογητικά πρέπει να υποβληθούν μέχρι τις 5 Αυγούστου, στη Γραμματεία του Προγράμματος (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Παλαιό Στρατόπεδο, Τ.Κ. 24100, Καλαμάτα, τηλ.: 2721065128/65106, e-mail: eth-phil@uop.gr ).

Προσλήψεις στο Πανεπιστήμιο...

Την πρόσληψη διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού για τις Σχολές που λειτουργούν στην Καλαμάτα και την Κόρινθο προκήρυξε το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν αιτήσεις και δικαιολογητικά μέχρι τις 29 Ιουλίου.

Το θερινό επίδομα στους οικοδόμους

Άρχισε χθες η καταβολή του θερινού επιδόματος στους εργατοτεχνίτες οικοδόμους, από το ΙΚΑ Καλαμάτας. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση η πληρωμή θα συνεχιστεί σήμερα και αύριο και στις 2, 3, 4, και 9 Αυγούστου, από τις 5:30 το απόγευμα μέχρι τις 8 το βράδυ, στα γραφεία του ΙΚΑ, στην οδό Φιλελλήνων 38.



ΜΙΚΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ-ΜΕ-ΛΙΓΕΣ-ΑΡΑΔΕΣ

ΔΟΚΙΜΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Συνεχίζονται, οι δοκιμές ποδοσφαιριστών στην Καλαμάτα, και μετά τους δυο νοτιαμερικανούς και τους Φουρναράκο και Βαρούχα, χθες τέθηκαν στην διάθεση του προπονητή Έλβιο Μάνα τρεις ακόμη παίκτες. Ο λόγος για τους Καρατζανίδη της Αχαϊκής, Αθανασίου και Κωστή του Διαγόρα Βραχνέικων και Μαρκελιάν που έχει αγωνιστεί στην Αλίαρτο Βόλου και τον Λεβαδειακό.

ΕΡΑΝΗ

Ξεκίνησε χθες, η προετοιμασία της Εράνης Φιλιατρών με τις οδηγίες του καλαματιανού προπονητή Νίκου Κακαλέτρη. Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει προπονήσεις, ενώ οι ποδοσφαιριστές θα υποβληθούν σε αιματολογικές εξετάσεις. Επίσης, όπως ανακοινώθηκε, οριστικοποιήθηκε η συμφωνία με τους νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές Βαγγέλη Κουτσουρέ, Ανδρέα Χρονόπουλο και Μιχάλη Γρηγορακάκη.

ΠΑΜΙΣΟΣ

Πρεμιέρα σήμερα και για τον Πάμισο, καθώς έχει προγραμματισθεί να διεξαχθεί στις 6 το απόγευμα στο Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης, η επίσημη πρώτη συγκέντρωση εν όψει του νέου πρωταθλήματος. Στα μεταγραφικά, η ομάδα απέκτησε τους Σπύρο Δασκαλάκη, Αντώνη και Γιάννη Καλογερόπουλο, Βαγγέλη Κουλόπουλο και Χρήστο Πολίτη.

ΦΙΛΙΚΟ ΤΟΥ ΜΓΣ

Φιλικό αγώνα με τον Παναρκαδικό, θα δώσει η ομάδα παλαιμάχων του Μεσσηνιακού, το Σάββατο στις 6.45 το απόγευμα στο γήπεδο του στρατοπέδου στην Καλαμάτα. Πριν την έναρξη του αγώνα, θα τιμηθεί ο πρώτος προπονητής του ποδοσφαιρικού τμήματος του Μεσσηνιακού Αθανάσιος Κλαψάκης, ο οποίος υπηρέτησε το σύλλογο, τις περιόδους 1972-73 και 1975-76.

ΤΕΝΙΣ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΗ

Δώδεκα αγώνες θα διεξαχθούν σήμερα και αύριο στη Μεσσήνη, στο πλαίσιο του 4ου Τουρνουά Τένις που διεξάγεται στα γήπεδο του Αγίου Νικολάου. Διοργανωτής ο όμιλος Αντισφαίρισης Μεσσήνης σε συνεργασία με το Δήμο Μεσσήνης.

Αίθριος ο καιρός σήμερα

Αίθριο καιρό προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 μέχρι 32 βαθμούς Κελσίου. Αίθριο καιρό προβλέπει η ΕΜΥ και για αύριο (Πέμπτη). Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, ασθενείς μέχρι μέτριοι και θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

ΕΡΤ/ΕΡΑ Καλαμάτας 105,4Fm



Αναρτήθηκε από ΧΡ.ΠΑΠ 0 σχόλια

Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου BlogThis!

Μοιραστείτε το στο Twitter

Μοιραστείτε το στο Facebook

Μοιραστείτε το στο Google Buzz

Ετικέτες Μειώθηκε ο πληθυσμός της Μεσσηνίας

Αντιδράσεις:



Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑ…

Συνεχίζονται, οι δοκιμές στη Καλαμάτα, και μετά τους δυο νοτιαμερικανούς παίκτες, και τους Φουρναράκο και Βαρούχα, χθες τέθηκαν στην διάθεση των Νίκου Μουλατσιώτη και του συνεργάτη του Έλβιο Μάνα τρεις Αχαιοί και ένας Αλβανός. Ο λόγος για τους Καρατζανίδη της Αχαϊκής, Αθανασίου και Κωστή του Διαγόρα Βραχνέικων και Μαρκελιάν που αγωνίσθηκε στην Αλίαρτο Βόλου και προέρχεται από το Λεβαδειακό.



ΕΡΑΝΗ…

Ξεκίνησε χθες, η προετοιμασία της Εράνης Φιλιατρών με τις οδηγίες του καλαματιανού προπονητή Νίκου Κακαλέτρη. Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει διπλή προπόνηση πρωί-απόγευμα, ενώ οι ποδοσφαιριστές χωρισμένη σε τρία γκρούπ, θα υποβληθούν σε αιματολογικές εξετάσεις. Επίσης, όπως ανακοινώθηκε, οριστικοποιήθηκε η συμφωνία των διοικούντων, με τους νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές Βαγγέλη Κουτσουρέ, Ανδρέα Χρονόπουλο και Μιχάλη Γρηγορακάκη.



ΠΑΜΙΣΟΣ…

Πρεμιέρα σήμερα και για το Πάμισο, καθώς έχει προγραμματισθεί να διεξαχθεί στις 6 το απόγευμα στο Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης, η επίσημη πρώτη συγκέντρωση εν όψει του νέου πρωταθλήματος της Δ’ Εθνικής κατηγορίας. Στα μετεγγραφικά, η διοίκηση και ο πρόεδρός της Γιώργος Πετρουλάκης οι «πράσινοι» απέκτησαν τους Σπύρο Δασκαλάκη, Αντώνη και Γιάννη Καλογερόπουλο, Βαγγέλη Κουλόπουλο και Χρήστο Πολίτη.



ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ…

Σε αποφασιστική κίνηση, προκειμένου να παταχθεί η γηπεδική βία, προχώρησε η πολιτεία ανακοινώνοντας ότι μπαίνει «λουκέτο» στους Συνδέσμους της χώρας καθώς και οι μετακινήσεις των φανατικών οπαδών μέχρι το καλοκαίρι του 2012.



ΦΙΛΙΚΟ ΤΟΥ ΜΓΣ…

Φιλικό αγώνα με τον Παναρκαδικό, θα δώσει η ομάδα παλαιμάχων του Μεσσηνιακού, το προσεχές Σάββατο στις 6.45μ.μ.στο γήπεδο του Στρατοπέδου «Παναγιώτης Μπαχράμης». Παράλληλα, πριν την έναρξη της αναμέτρησης, οι διοικούντες τον καλαματιανό Σύνδεσμο, θα τιμήσουν τον πρώτο το προπονητή του ποδοσφαιρικού τμήματος του Μεσσηνιακού Αθανάσιο Κλαψάκη, ο οποίος υπηρέτησε το σύλλογο, τις περιόδους 1972-73 και 1975-76.



ΤΕΝΙΣ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΗ…

«12» αγώνες θα διεξαχθούν σήμερα και αύριο στη Μεσσήνη, στο πλαίσιο του 4ου Τουρνουά Τένις που διεξάγεται στα γήπεδο του Αγίου Νικολάου. Διοργανωτής ο όμιλος Αντισφαίρισης Μεσσήνης σε συνεργασία με το Δήμο Μεσσήνης.



ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ ΒΑΛΥΡΑΣ...



TETAΡΤΗ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011 ΣΤΙΣ (9 μ.μ.)

Νέα Γ.Σ. στα γραφεία του συλλόγου ο «Θάμυρις»

για να αποφευχθεί η λύση Πρωτοδικείου Καλαμάτας!

Την Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011 και ώρα 21:00, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου "ο Θάμυρις" η Επαναληπτική Απολογιστική Γενική Συνέλευση του Αθλητικού Ποδοσφαιρικού Συλλόγου ''Αστέρας Βαλύρας'', για την απελθούσα ποδοσφαιρική περίοδο. Κατόπιν θα διεξαχθούν εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Eξελεγκτικής Επιτροπής για την περίοδο 2011-2013. Η παρουσία όλων των μελών, καθώς και των φιλάθλων της «κιτρινόμαυρης» ομάδας είναι απαραίτητη, προκειμένου να συγκροτηθεί ένα ισχυρό Δ.Σ που θα οδηγήσει τον Αστέρα σε νέες επιτυχίες. Από κει και πέρα, η συνέλευση που είχε προγραμματισθεί για την περασμένη Κυριακή το βράδυ στην αίθουσα του Θάμυρι, αναβλήθηκε λόγω της ετήσιας γιορτής του Συλλόγου Γυναικών στη πλατεία της Βαλύρας, και αποφασίσθηκε από τους νυν διοικούντες και τον πρόεδρο Κώστα Πανούση να υπάρξει καλύτερη ενημέρωση.
ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΤΑΚΗ ΚΑΡΥΔΗ...

Επίσης, όπως τόνισε στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα φανερά προβληματισμένος, ο διοικητικός παράγοντας και βετεράνος άσος του συλλόγου Τάκης Καρύδης, η λύση του Πρωτοδικείου Καλαμάτας θα πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία…ώστε την Τετάρτη 27/7/2011 στις 9 το βράδυ, η ανταπόκριση των μελών, των παλιών ποδοσφαιριστών που έχουν ματώσει τη φανέλα του ιστορικού μας συλλόγου, και των ένθερμων φίλων του Αστέρα, να είναι η μαζική, ώστε να υπάρξει απαρτία και να εκλεγεί το καινούργιο συμβούλιο…

Δεν υπάρχουν σχόλια: