Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Μεσσηνιακές ειδήσεις ...on air

Στις εγκαταστάσεις της «Costa Navarino» στην ΠΟΤΑ Μεσσηνίας, ξεκινούν σήμερα στις 9:30 το πρωί οι εργασίες του 8ου Συνεδρίου της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας.

Στο Συνέδριο παίρνουν μέρος εκπρόσωποι των ομογενειακών οργανώσεων της διασποράς και μεταξύ των ομιλητών θα είναι ο καθηγητής της Αρχαιολογίας και διευθυντής των ανασκαφών στην Αρχαία Μεσσήνη Πέτρος Θέμελης και ο διευθυντής της «Costa Navarino» Παναγιώτης Αλατσάς. Από το Συνέδριο θα τιμηθούν ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΕΜΕΣ Α.Ε. Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος και ο Θανάσης Ψαρούλης για την προσφορά τους στην ανάπτυξη του τουρισμού στη Μεσσηνία. Θα ακολουθήσει, στις 12 το μεσημέρι η συνέλευση της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας, η οποία θα εκλέξει το νέο διοικητικό συμβούλιο της οργάνωσης.

Αναστήλωση ανατολικού τμήματος τειχών κάστρου Ανδρούσας

Ένταξη για χρηματοδότηση του έργου συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 500.000 € 
στο ΔΕΠΙΝ Πελοποννήσου 2007 – 2013
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ύστερα από την θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Πελοποννήσου υπέγραψε την απόφαση ένταξης για χρηματοδότηση από το ΔΕΠΙΝ – Πελοποννήσου 2007 – 2013 του έργου «Αναστήλωση ανατολικού τμήματος τειχών κάστρου Ανδρούσας» συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 500.000 €.
Στα πλαίσια του παρόντος έργου προβλέπεται η εκτέλεση τμήματος της συνολικής μελέτης που αφορά: Α) σε στερεωτικές επεμβάσεις στο νότιο τείχος, στην αποκατάσταση του νοτιοανατολικού πύργου και την κατασκευή αναλημματικού τοίχου.  
Β) στην αποκατάσταση του ανατολικού τείχους, του σωζόμενου βόρειου τμήματος του τείχους που συνέχεται με το ανατολικό, της ανατολικής πύλης, του βορειανατολικού πύργου και του βόρειου πύργου.

«Όχι» κατάργηση του Ινστιτούτου Ελαίας...

Την έντονη διαμαρτυρία τους στη σχεδιαζόμενη κατάργηση του Ινστιτούτου Ελαίας και Οπωροκηπευτικών Καλαμάτας του ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε., εκφράζουν οι εργαζόμενοι. Με αφορμή το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την κατάργηση υπαρχόντων και την δημιουργία νέων αγροτικών ερευνητικών ινστιτούτων, οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι καταργείται το Ινστιτούτο Ελαίας και Οπωροκηπευτικών Καλαμάτας, το οποίο έχει προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στην αγροτική οικονομία της ευρύτερης περιοχής και ιδρύονται καινούργια σε περιοχές που σήμερα δεν υπάρχουν υποδομές και προσωπικό, μεταξύ των οποίων και ένα στην Τρίπολη. Ζητούν τέλος την ενίσχυση του Ινστιτούτου της Καλαμάτας με το απαραίτητο προσωπικό, ώστε να αξιοποιηθεί ο υπάρχων σύγχρονος εξοπλισμός και οι υποδομές, προς όφελος της πρωτογενούς παραγωγής της χώρας.

Η Περιφέρεια για το Ινστιτούτο Ελαίας...

Παρέμβαση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με αίτημα τη συνέχιση της λειτουργίας του Ινστιτούτου Ελαίας Καλαμάτας, έχει κάνει και η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Αλευρά, ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης έχει ζητήσει το Ινστιτούτο Ελαίας και το Εργαστήριο Ελαιολάδου να συνεχίσουν τη λειτουργία τους, ως τμήματα του Ινστιτούτου Αγροτικής Έρευνας, που θα ιδρυθεί με έδρα την Τρίπολη.


Συναυλία Μίμη Πλέσσα...

«Μια θάλασσα τραγούδια…» είναι ο γενικός τίτλος συναυλίας που θα δώσει αύριο στις 8:30 το βράδυ στην «Costa Navarino» ο Μίμης Πλέσσας. Στη συναυλία θα συμμετέχει, μεταξύ άλλων, η Κλοντια Ντέλμερ.

Οι «Πυξ Λαξ» στο γήπεδο ΜΓΣ στην Καλαμάτα...

Συναυλία στην Καλαμάτα θα δώσουν σήμερα οι «Πυξ Λαξ». Η συναυλία θα δοθεί στις 9:30 το βράδυ στο γήπεδο του Μεσσηνιακού και είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Δήμου Καλαμάτας.

Κλασική μουσική στην Κορώνη...

Το 5ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής συνεχίζεται αύριο και το Σάββατο στις 10 το βράδυ στην Κορώνη. Τις εκδηλώσεις οργανώνει η Κίνηση Ενεργών Πολιτών της Κορώνης.

Μουσική βραδιά στο Μουσείο!

«Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι» είναι ο γενικός τίτλος μουσικής βραδιάς, που οργανώνει αύριο στις 9 το βράδυ, στον κήπο του Αρχαιολογικού Μουσείου, στο Ιστορικό Κέντρο της Καλαμάτας, η ΛΗ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όσους θέλουν να γιορτάσουν την αυγουστιάτικη πανσέληνο.

«Ανδρομάχη» σε Πύλο και Μάνη

Την τραγωδία «Ανδρομάχη» του Ευριπίδη θα παρουσιάσει σήμερα στις 9 το βράδυ στην Πύλο ο Οργανισμός Ελληνικού Θεάτρου «Αιχμή». Αύριο στις 9:30 το βράδυ, η παράσταση θα επαναληφθεί στο ανοιχτό θέατρο «Κώστας Καζάκος», στην Πλάτσα της Μάνης.

Περιοδεύει η «Πινακοθήκη των ηλιθίων»

Παράσταση με το έργο του Νίκου Τσιφόρου «Πινακοθήκη των ηλιθίων», σε σκηνοθεσία Γιάννη Διαμαντόπουλου, θα δώσει σήμερα στις 9:30 το βράδυ στη Χώρα το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας. Αύριο το έργο θα παρουσιαστεί στο Οίτυλο.

«Με τα δόντια» στο Κάστρο...

Μια ακόμη παράσταση με το έργο του Θόρτον Ουάιλντερ «Με τα δόντια», στο αμφιθέατρο του Κάστρου της Καλαμάτας, θα δώσει σήμερα το βράδυ, το Μεσσηνιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο. Τη σκηνοθεσία έχει κάνει ο Γιάννης Καλατζόπουλος και τους ρόλους ερμηνεύουν ερασιτέχνες ηθοποιοί.

Μανιάτικο Πανόραμα...

Συνεχίζεται το 5ο Μανιάτικο Πανόραμα στο Δημοτικό Σχολείο της Στούπας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκθέσεις φωτογραφίας, βιβλίων και τοπικών προϊόντων, προβολές ντοκιμαντέρ και βίντεο, ομιλίες, παραδοσιακούς χορούς και άλλες εκδηλώσεις, που θα ολοκληρωθούν αύριο.

Προσλήψεις στο Λιμενικό...

Διαγωνισμό για την πρόσληψη δοκίμων λιμενοφυλάκων και υπαξιωματικών προκήρυξε το Λιμενικό Σώμα. Για πληροφορίες και υποβολή δικαιολογητικών οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται στο Λιμεναρχείο Καλαμάτας, στον 1ο όροφο του κτιρίου του Λιμενικού Ταμείου στην πλατεία Τελωνίου, από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή από τις 8 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι.

ΣΤΗ ΠΥΛΟ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

Στην Πύλο, για ολιγοήμερες διακοπές βρίσκεται από χθες ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς। Ο κ. Σαμαράς θα παραμείνει στη Μεσσηνία μέχρι την Κυριακή 14Αυγούστου και κατόπιν θα μεταβεί στο Ναύπλιο, όπου θα συνεχίσει τις διακοπές του για λίγες ακόμη ημέρες...



Δεν υπάρχουν σχόλια: