Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Ειδήσεις από την Μεσσηνία και την Περιφέρεια...

Παραμένει το Ινστιτούτο Ελαίας
Τη διαβεβαίωση του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής ανάπτυξης Γιώργου Κανελλόπουλου ότι το Ινστιτούτο Ελαίας και Οπωροκηπευτικών θα παραμείνει στην Καλαμάτα, μετάφερε σε δηλώσεις ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς.
Ο αντιπεριφερειάρχης τόνισε επίσης ότι θα λειτουργήσει στην Καλαμάτα και το Εργαστήριο Ελαιολάδου, με το στελεχιακό δυναμικό του Ινστιτούτου Ελαίας, του Κέντρου Ελέγχου Πολλαπλασιαστικού Υλικού και Λιπασμάτων και του ΤΕΙ Καλαμάτας.

Αντιπρόσωποι της Περιφέρειας

Τους εννέα αντιπροσώπους της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στη γενική συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας εξέλεξε χθες το Περιφερειακό Συμβούλιο। Σύμφωνα με τα αποτελέσματα από την παράταξη της πλειοψηφίας του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη εκλέγονται πέντε αντιπρόσωποι και από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του Δημήτρη Δράκου τρεις। Αντιπρόσωπος εξελέγη και ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νίκος Γόντικας।

Καλαμάτα: «Γαλάζια» νίκη 

Η «Ανεξάρτητη Δημοκρατική Αυτοδιοικητική Κίνηση», που υποστηρίχθηκε από τη Ν.Δ., αναδείχθηκε πρώτη δύναμη, με 68 ψήφους και 12 έδρες, στις εκλογές που έγιναν χθες για την ανάδειξη του πρώτου διοικητικού συμβουλίου στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου.

Συνεδριάζει το Δ.Σ.

Η βελτίωση των σχολικών υποδομών, μέσω προγράμματος χρηματοδοτούμενου από το ΕΣΠΑ, είναι μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, την Πέμπτη στις 8 το βράδυ.


Στον υπουργό για τις φυλακές

Συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάνου θα έχουν την Πέμπτη οι βουλευτές της Μεσσηνίας και ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας। Στη συνάντηση θα συζητηθεί το θέμα της ίδρυσης και λειτουργίας φυλακών στη Μεσσηνία।
ΕΡΤ/ΕΡΑ Καλαμάτας 105,4Fm
ΧΡ.ΠΑΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια: