Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Ειδήσεις από την Μεσσηνία,την Περιφέρεια και ...''Τα Σπορ του Νότου''

Συναυλία της «Καμεράτα» την Παρασκευή 23/9 στην Αρχαία Ιθώμη…
Συναυλία στο Εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Ιθώμης θα δώσει σήμερα η Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής «Καμεράτα». Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 8:30 το βράδυ.

Καμιά ανησυχία για μεγάλο σεισμό στην Άνω Μεσσηνία σε Οιχαλία-Ιθώμη…
Δεν υπάρχει καμιά ιδιαίτερη ανησυχία για μεγάλο σεισμό στο Δήμο Οιχαλίας στην Άνω Μεσσηνία, όπως τόνισαν χθες σε συνέντευξη Τύπου στην Καλαμάτα ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ευθύμιος Λέκκας και ο σεισμολόγος Αθανάσιος Γκανάς, οι οποίοι, νωρίτερα χθες το πρωί είχαν επισκεφθεί τη σεισμόπληκτη περιοχή. Σημείωσαν επίσης ότι η περιοχή, σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν, δίνει συνήθως ασθενείς σεισμούς, το μέγεθος των οποίων δεν ξεπερνά τα 4,5 Ρίχτερ, ενώ ο μεγάλος αριθμός των δονήσεων, που έχουν σημειωθεί τους τελευταίους μήνες, εκτονώνει τη σεισμική ενέργεια και το φαινόμενο σύντομα θα εκλείψει.

Δεν υπάρχουν χρήματα για φυλακές στη Μεσσηνία!
Δεν υπάρχουν χρήματα για κατασκευή και λειτουργία νέων φυλακών, δήλωσε χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάνου, στη διάρκεια συνάντησης που είχε με εκπροσώπους φορέων της Μεσσηνίας και τους τοπικούς βουλευτές. Ο υπουργός τόνισε επίσης ότι το επόμενο διάστημα θα ληφθεί απόφαση για τη χωροθέτηση των νέων φυλακών και στην Πελοπόννησο, όμως η κατασκευή τους δεν μπορεί να προχωρήσει λόγω της οικονομικής κρίσης. Στη συνάντηση συμμετείχαν οι δήμαρχοι Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας και Οιχαλίας Φίλιππος Μπάμης, οι βουλευτές Οδυσσέας Βουδούρης, Νάντια Γιαννακοπούλου, Δημήτρης Κουσελάς και Γιάννης Λαμπρόπουλος και στελέχη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ο Φώτης Κουβέλης σε
 Πύλο-Φιλιατρά-Κυπαρισσία-Καλαμάτας!
Τη Μεσσηνία θα επισκεφθεί την Κυριακή και τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε ο κ. Κουβέλης την Κυριακή στις 12:30 το μεσημέρι θα είναι στην Πύλο. Στη συνέχεια θα περιοδεύσει σε αγροτικές καλλιέργειες στα Φιλιατρά, στις 6 το απόγευμα θα έχει συνάντηση με το δήμαρχο Τριφυλίας Κώστα Κόλλια στην Κυπαρισσία και λίγο αργότερα με τον διοικητή του τοπικού Νοσοκομείου Παναγιώτη Μπόζο. Τη Δευτέρα στις 10 το πρωί ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, λίγο αργότερα θα επισκεφθεί το Δικαστικό Μέγαρο και στις 12 το μεσημέρι θα συναντηθεί με τον αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Αλευρά. Θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου στο Διοικητήριο και στις 7:30 το απόγευμα ο κ. Κουτβέλης θα μιλήσει σε συγκέντρωση στον πεζόδρομο της οδού Αριστομένους στο ύψος του Δημαρχείου Καλαμάτας.

Την Τρίτη σε σώμα η ΠΕΔ
Την Τρίτη στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο της Τρίπολης, η πρώτη συνεδρίαση του νεοεκλεγέντος διοικητικού συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου. Μοναδικό θέμα της συνεδρίασης είναι η εκλογή προέδρου, αντιπροέδρου, γραμματέα και Εκτελεστικής Επιτροπής. Επικρατέστερος για το αξίωμα του πρόεδρου φέρεται ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας. Νωρίτερα στις 6 το απόγευμα θα συνεδριάσει στα γραφεία της ΤΕΔΚ Αρκαδίας και το νεοεκλεγέν Εποπτικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου, με θέμα την εκλογή πρόέδρου και αντιπροέδρου.

Αντισυνταγματικοί οι φόροι...
Αντισυνταγματικούς χαρακτήρισε τους νόμους για την έκτακτη εισφορά στην εφορία και το ειδικό τέλος ακινήτων, που θα εισπραχθεί μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Κώστας Μαργέλης. Σε δηλώσεις του ο κ. Μαργέλης ανέφερε ότι οι Δικηγορικοί Σύλλογοι θα προσφύγουν στα αρμόδια δικαστήρια με αίτημα να κριθούν αντισυνταγματικοί οι νέοι φοροεισπρακτικοί νόμοι και προέτρεψε του πολίτες να υποβάλουν «δήλωση επιφύλαξης» κατά την πληρωμή της έκτακτης εισφοράς. Έντυπα δηλώσεων μπορούν να προμηθευτούν από την ιστοσελίδα και τα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας.

Υπό κατάληψη τα Λύκεια…
Υπό κατάληψη βρίσκονται και σήμερα τα περισσότερα από τα Λύκεια της Καλαμάτας. Οι μαθητές διαμαρτύρονται με αυτό τον τρόπο για τις ελλείψεις βιβλίων και υποδομών και για άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στα σχολεία τους. Καταλήψεις αποφάσισαν χθες και οι μαθητές του Λυκείου Αρφαρών και του Γυμνασίου - Λυκείου Ανδρούσας.

Κατάληψη στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου!
Υπό κατάληψη συνεχίζει να βρίσκεται και η Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα. Οι φοιτητές της Σχολής εκφράζουν με αυτόν τον τρόπο την αντίθεσή τους στις αλλαγές που προωθεί η kυβέρνηση στην ανώτατη εκπαίδευση με το νέο νόμο πλαίσιο για την Παιδεία.

Ζητούν «τα ρέστα» για τη «Μαραθόλακκα»
Αγωγές κατά του Δήμου Καλαμάτας, με τις οποίες ζητούν αποζημιώσεις 7 εκ. ευρώ, για την παράνομη λειτουργία της χωματερής στη «Μαραθόλακκα» Ταϋγέτου, κατέθεσαν στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Καλαμάτας, κάτοικοι του χωριού Καρβέλι. Τα προβλήματα που δημιουργεί η λειτουργία της χωματερής, θα συζητηθούν σε συγκέντρωση της «Ομάδας Δράσης για τον Ταΰγετο», που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στις 7 το απόγευμα στα γραφεία των Πολιτιστικών Συλλόγων των χωριών του Ταϋγέτου, στο Ιστορικό Κέντρο της Καλαμάτας (Παντελεήμονος 13).

Διέρρηξαν τη Μητρόπολη Τριφυλίας στη αρκαδιά…
Τα γραφεία της Μητρόπολης Τριφυλίας και Ολυμπίας στην Κυπαρισσία διέρρηξαν άγνωστοι κακοποιοί. Οι διαρρήκτες πήραν 300 ευρώ που υπήρχαν σε συρτάρι και εξαφανίστηκαν. Έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών κάνει η Αστυνομία.

32χρονος με κλεμμένο δίκυκλο…
Κλεμμένο δίκυκλο μοτοποδήλατο οδηγούσε ένας 32χρονος από την Καλαμάτα. Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν. Στην έρευνα που ακολούθησε οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή το 32χρονου μικροποσότητα αποξηραμένου χασίς και δυο ναρκωτικά χάπια.

Καλαμάτα: Εκδήλωση στο «Hilton»
«Ο πολιτισμός, εργαλείο βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης» είναι το θέμα εκδήλωσης που οργανώνει αύριο στις 5:30 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο «Hilton» στην Αθήνα, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας. Ομιλητές θα είναι ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιώργος Καραμπάτος, ο μητροπολίτης Χρυσόστομος, ο αντιπρόεδρος της ΤΕΜΕΣ Α.Ε. Νίκος Κατσικερός και οι γιατροί Τάσος Πουλόπουλος και Βασίλης Τζωρτζάκης.

Η Μεσσηνία στο Σύνταγμα…
Η «Γιορτή της Μεσσηνίας» θα πραγματοποιηθεί και φέτος στις 10,11και 12 Οκτωβρίου, στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα. Τη «Γιορτή» οργανώνει το Επιμελητήριο με στόχο την προώθηση των τυποποιημένων αγροτικών προϊόντων της Μεσσηνίας, το οποίο καλεί τις τυποποιητικές επιχειρήσεις να δηλώσουν τη συμμετοχή τους.

Εγγραφές σε Πανεπιστήμιο, ΤΕΙ
Συνεχίζονται οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών στα τμήματα της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα. Οι εγγραφές γίνονται καθημερινά, από τις 10 το πρωί μέχρι τη 1 μετά το μεσημέρι, στη βιβλιοθήκη της Σχολής. Συνεχίζονται καθημερινά, από τις 9 το πρωί μέχρι τη 1 μετά το μεσημέρι, και οι εγγραφές των πρωτοετών σπουδαστών στο ΤΕΙ Καλαμάτας. Οι εγγραφές θα ολοκληρωθούν στις 30 Σεπτεμβρίου.

Έργα στους ...
Συνεχίζονται οι εργασίες βελτίωσης των δρόμων γύρω από το λιμάνι της Καλαμάτας, από τη γεφυροπλάστιγγα μέχρι την προκυμαία. Για την ολοκλήρωση των έργων θα απαιτηθούν περίπου 3 εβδομάδες. Στο διάστημα αυτό θα υπάρχουν ειδικές ρυθμίσεις και εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, σε παράπλευρους δρόμους.

Διακοπές ηλεκτρικού
Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα θα μείνουν την Κυριακή από τις 7 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι, οι τέως Δήμοι Κυπαρισσίας, Αυλώνας, η Κοινότητα Τριπύλας και τα χωριά Εξοχικό, Χριστιάνοι, Πλάτη, Χαλαζόνι, Άγριλος, και Στόμιο. Την Κυριακή από τις 8 μέχρι τις 11 το πρωί θα διακοπεί η ηλεκτροδότηση των χωριών Καλλιρρόη και Κωνσταντίνοι. Στις περιοχές αυτές η ΔΕΗ έχει προγραμματίσει τεχνικές εργασίες στα δίκτυα ηλεκτροδότησης.
ERT/ERA Καλαμάτας 105,4Fm



ΜΙΚΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ-ΜΕ-ΛΙΓΕΣ-ΑΡΑΔΕΣ…

ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Κορυφαίοι αθλητές, ολυμπιονίκες και παγκόσμιοι πρωταθλητές, συμμετείχαν στο χθεσινό πρόγραμμα «Αναδάσωση και Aθλητισμός» της Eθνικής Oλυμπιακής Ακαδημίας, στο πλαίσιο του εορτασμού της «Παγκόσμιας Ημέρας χωρίς Αυτοκίνητο», στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας. Παρόντες ήταν ο Πύρρος Δήμας, η Ειρήνη Αϊνδηλή, ο Νάσος Γαλακτερός, ο Χρήστος Δημητρακόπουλος, η Φανή Ψαθά, ο Βασίλης Καλλάρος, ο Μιχάλης Μουρούτσος και η Έρρικα Πρεζεράκου. Τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν εκατοντάδες μαθητές από τα σχολεία της πόλης.

Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ…

Δυο φιλικά παιχνίδια έχει προγραμματίσει να δώσει τις επόμενες ημέρες η ποδοσφαιρική ομάδα της Καλαμάτας. Συγκεκριμένα οι «μελανόλευκοι» θα αντιμετωπίσει αύριο στις 5 το απόγευμα εκτός έδρας τον Παναυπλιακό, και την Τρίτη, την ίδια ώρα θα αγωνισθεί με το Πάμισο στη Μεσσήνη.

Α’ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Α΄ τοπικής κατηγορίας. Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Αύριο στις 5 το απόγευμα:

Μεσσηνιακός - Ομόνοια Καλαμάτας

Ολυμπιακός Καλαμάτας – Α.Ο. Σπερχογείας

Αύριο στις 7 το απόγευμα:

Α.Ο. Φαραί – Α.0. Ασπροχώματος

Την Κυριακή στις 5 το απόγευμα:

Εθνικός Μελιγαλά - Απόλλων

Α.Ε. Αβίας - ΠΑΟ Καλαμάτας

Ηρακλής - Αστέρας Αρφαρών

Α.Ο. Κυπαρισσίας - Αίας Καλαμάτας

Ακρίτας Κορώνης - Τέλλος Άγρας

ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΚΑΤΑΔΥΣΗΣ

Συνεχίζονται στην Καλαμάτα οι αγώνες για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ελεύθερης Κατάδυσης. Στους αγώνες συμμετέχουν 170 κολυμβητές από 30 χώρες του κόσμου και θα ολοκληρωθούν αύριο.

Καλαμάτα: Αίθριος ο καιρός

Γενικά αίθριο καιρό προβλέπει αρχικά για σήμερα η ΕΜΥ. Το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 μέχρι 29 βαθμούς Κελσίου. Γενικά αίθριο καιρό προβλέπει η ΕΜΥ για αύριο (Σάββατο). Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΧΡ.ΠΑΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια: