Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Ειδήσεις από την Μεσσηνία, την Περιφέρεια και ...Τα Σπορ του Νότου

Η Ολυμπία Οδός στο Περιφερειακό…
Η ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού, του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου – Πάτρας – Πύργου – Τσακώνας, με τις προδιαγραφές της σύμβασης παραχώρησης που έχει επικυρωθεί από τη Βουλή, είναι μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, σήμερα στις 5:30 το απόγευμα. Θα συζητηθούν επίσης ερωτήσεις περιφερειακών συμβούλων, μελέτες για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών και αιολικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, η συμμετοχή της Περιφέρειας στο πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» και άλλα θέματα. Στις 3 μετά το μεσημέρι σήμερα, σε ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου θα συζητηθούν θέματα σχετικά με τη λειτουργία του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
 Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ…
«Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, η συγκυβέρνηση και η προγραμματική και πολιτική απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ» είναι το θέμα εκδήλωσης που οργανώνει ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, την Τετάρτη στις 6:30 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος» στο Διοικητήριο στην Καλαμάτα. Ομιλητές θα είναι ο οικονομολόγος Γιάννης Δραγασάκης και ο Γιάννης Θεωνάς μέλος της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΕΥΑΚ: Στάση για την εφεδρεία…

Σε δίωρη στάση εργασίας κατεβαίνουν σήμερα, από τις 9 μέχρι τις 11 το πρωί οι εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑ Καλαμάτας. Το σωματείο τους καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην κινητοποίηση και να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην εφαρμογή του συστήματος της εργασιακής εφεδρείας.
Καλαμάτα: Πιάστηκε 40χρονος με ναρκωτικά…
Με τις κατηγορίες της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών παραπέμπεται στον εισαγγελέα ένας 40χρονος που συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών. Στην κατοχή του 40χρονου οι αστυνομικοί βρήκαν 434 γραμμάρια αποξηραμένο χασίς, μικροποσότητα ηρωίνης και 4 ναρκωτικά χάπια.
Mεσσηνία:Εκλογές στο Επιμελητήριο…
Τις προτάσεις και του υποψήφιους συμβούλους του συνδυασμού του, «Δημιουργική Μεσσηνία», θα παρουσιάσει σήμερα ο υποψήφιος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Γιώργος Καραμπάτος. Η εκδήλωση παρουσίασης θα γίνει στις 7 το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Elite», στην Καλαμάτα. Χθες παρουσίασε τα ονόματα των υποψηφίων συμβούλων του συνδυασμού του, «Συνεργασία για την Ανάπτυξη στη Μεσσηνία», ο υποψήφιος πρόεδρος, Δημήτρης Αδαμόπουλος.

Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων…

Την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων τιμά σήμερα και η Μεσσηνία. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε, στις 10 το πρωί στο μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής του Χριστού στην Καλαμάτα θα τελεστεί δοξολογία. Θα ακολουθήσει ο πανηγυρικός της ημέρας από τον ταξίαρχο ε.α. Ιωάννη Κόσσυβα. Στη συνέχεια θα κατατεθούν στεφάνια στο Ηρώο της πλατείας 23ης Μαρτίου.

Βραβεία σε αριστούχους
Τους αριστούχους των Λυκείων της Πελοποννήσου, που αποφοίτησαν από τα σχολεία τους το 2011, θα βραβεύσει η Eurobank. Η τελετή βράβευσης θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή στις 6:30 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης.
«Μια άλλη Πηνελόπη»
Το έργο του Βασίλη Φλώρου «Μια άλλη Πηνελόπη» παρουσιάζει μέχρι το Σάββατο, η θεατρική ομάδα του Μορφωτικού Συλλόγου Μεσσηνίας. Τη σκηνοθεσία έχει κάνει ο ίδιος ο συγγραφέας και οι παραστάσεις θα αρχίζουν καθημερινά στις 9 το βράδυ, στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Φιλαρμονικής (Υπαπαντής 25).
Νέο Δ.Σ. στο ΜΕΘ…
Με πρόεδρο τον Γιώργο Παντελόπουλο συγκροτήθηκε σε σώμα το νεοεκλεγέν διοικητικό συμβούλιο του Μεσσηνιακού Ερασιτεχνικού Θεάτρου. Αντιπρόεδρος εξελέγη ο Θόδωρος Σινάνης, γραμματέας ο Ανδρέας Ρεϊτζόπουλος, ταμίας ο Ανδρέας Θεοδωρίδης, και μέλη οι Δημήτρης Μπιτσώνης, Νίκος Σταυρόπουλος, Σταύρος Μαργέλης, Νίκος Γεωργανάς και Παναγιώτης Βασιλόπουλος.
Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος…
Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα θα μείνουν σήμερα από τις 9:30 μέχρι τις 11:30 το πρωί, τα χωριά Κρεμμύδια, Γλυφάδα, Πλάτανος, Παπούλια και Μυρσινοχώρι στην Πυλία. Την Τετάρτη από τις 12 μέχρι τις 3 μετά το μεσημέρι θα μείνουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα η «Μπούκα» στη Μεσσήνη και τα αρδευτικά της Ανάληψης και από τις 8:30 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι το Πάρκο κεραιών στο Λυκόδημο. Στις περιοχές αυτές η ΔΕΗ έχει προγραμματίσει τεχνικές εργασίες στα δίκτυα ηλεκτροδότησης.
Καλαμάτα: Νεφώσεις το απόγευμα…
Αίθριο καιρό αρχικά και νεφώσεις τοπικά αυξημένες το απόγευμα, προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Νεφώσεις, τοπικά αυξημένες προβλέπει η ΕΜΥ και για αύριο (Τρίτη). Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
ΕΡΤ/ΕΡΑ Καλαμάτας 107,2Fm


MEΣΣΗΝΙΑΚΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ-ΜΕ-ΛΙΓΕΣ-ΑΡΑΔΕΣ…


 Γ’ ΕΘΝΙΚΗ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ…
Στην τελική ευθεία, έχει μπει η προετοιμασία της ποδοσφαιρικής ομάδας της Καλαμάτας, εν όψει των αγωνιστικών υποχρεώσεων της νέας περιόδου. Την Τετάρτη στις 2 μετά το μεσημέρι θα φιλοξενήσει στο γήπεδο του ΜΓΣ τον Φωκικό, σε αγώνα για το κύπελλο Ελλάδας. Την Κυριακή θα αγωνιστεί στη Νίκαια εναντίον της Προοδευτικής για το πρωτάθλημα της Γ΄ εθνικής κατηγορίας.
ΕΡΑΝΗ - ΠΑΜΙΣΟΣ 2-1…
Με τα παιχνίδια της 3ης αγωνιστικής, συνεχίσθηκε χθες το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Δ’ εθνικής. Η Εράνη στο πλαίσιο του μεσσηνιακού ντέρμπι του 6ου ομίλου μπροστά σε 500 οπαδούς της νίκησε στα Φιλιατρά τον δυναμικό Πάμισο Μεσσήνης με σκορ 2 – 1.
ΤΟΠΙΚΑ Ε.Π.Σ.MΕΣΣΗΝΙΑΣ…
Συνεχίστηκαν το Σαββατοκύριακο  οι αγώνες για τα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα της Α΄ και Β΄ τοπικής κατηγορίας. Αναλυτικά τα αποτελέσματα έχουν ως εξής: 
Α΄ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ…
Ολυμπιακός Καλαμάτας - Ομόνοια Καλαμάτας 2-1
Μεσσηνιακός - Εθνικός Μελιγαλά 0-1
Α.Ο. Ασπροχώματος - Α.Ο. Σπερχογείας 1-3
Α.Ο. Φαραί - Αστέρας Αρφαρών 2-2
Ακρίτας Κορώνης - Αίας Καλαμάτας 0-2
Α.Ο. Κυπαρισσίας - ΠΑΟ Καλαμάτας 5-0
Τέλλος Άγρας - Α.Ε. Αβίας 0-0
Ηρακλής Καλαμάτας - Απόλλων Καλαμάτας 1-0
Η ΕΘΝΙΚΑΡΑ…ΣΤΟ ΡΕΤΙΡΕ..
Στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα εξακολουθεί να βρίσκεται ο Εθνικός Μελιγαλά με 27 βαθμούς, και στην 2η θέση ισοβαθμούν ο Αστέρας Αρφαρών και ο Αθλητικός Όμιλος Σπερχογείας με 24 βαθμούς.
Β’ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ…
1ος Όμιλος
Δωριέας Δωρίου - Άρις Καλαμάτας 2-0
Α.Σ. Ανδρούσας - Ατρόμητος Πλατύ 5-1
Α.Ο. Πατίστα - Α.Ο. Διαβολιτσίου 2-2
Ενωμένα Σωματεία - Αθλητικός Σύλλογος Μάνεσι 2-1
Αστέρας Μικρομάνης -  ΠΑΟ Καλού Νερού 2-0
Ηρακλής Κυπαρισσίας - Νίκη Πλάτης 0-0
και Πανιώνιος Καλαμάτας-Αστέρας Βαλύρας 2-3


2ος Όμιλος…
Μιλτιάδης Πυργακίου - Αθλητικός Όμιλος Στενωσιάς 1-1
Αθλητική Ένωση Λογγάς - ΠΑΟ Καλλιθέας 4-2
Τσικλητήρας Πύλου - Δόξα Καλαμάτας 1-0
Πεταλίδι - Ολυμπιακός Ανάληψης 2-1
Αθλητικός Όμιλος Βέργας - Νέστωρ Πύλου 3-0
Θύελλα Χαροκοπιού - Παπαφλέσσας Χώρας 3-1
Χανδριναϊκός Π.Σ. - Α.Ο. Μεθώνης 0-2  

ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗΣ – ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ…
Στο τουρνουά ποδοσφαίρου που διοργανώνει η Παναχαϊκή στην αχαϊκή πρωτεύουσα, σήμερα στις 3 μετά το μεσημέρι για να γιορτάσει τα 120 χρόνια από την ίδρυσή της, θα συμμετέχουν ο Σύνδεσμος Παλαιμάχων της Καλαμάτας, καθώς και οι ομάδες των βετεράνων της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού. 
Β’ ΕΘΝΙΚΗ ΒΟΛΕΪ…
Για το πρωτάθλημα βόλεϊ της Β’ εθνικής κατηγορίας ανδρών, η Καλαμάτα ’80 νίκησε το Σάββατο το απόγευμα στο κλειστό της Παραλίας, την Αναγέννηση Άρτας με 3-0 σετ. Τα σετ 25-20, 25-8 και 25-23.

Δεν υπάρχουν σχόλια: