Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Μεσσηνιακές ειδήσεις και ...''Τα Σπορ του Νότου''


Συνέδριο στο ΤΕΙ Καλαμάτας…

Τριήμερο συνέδριο με γενικό θέμα «Θεσμοί στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης, αποτίμηση μιας αντιφατικής περιόδου», θα πραγματοποιηθεί στο ΤΕΙ Καλαμάτας από αύριο μέχρι την Κυριακή. Το συνέδριο οργανώνει το τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Ιδρύματος.


Σύσκεψη για το «χαράτσι»
Σύσκεψη για συντονισμό των προσπαθειών κατάργησης του τέλους ακινήτων, οργανώνει αύριο στις 11 το πρωί, στο ισόγειο του Δικαστικού Μεγάρου, ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας και καλεί τους εκπροσώπους του Δήμου, του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και των άλλων επαγγελματικών και επιστημονικών φορέων να συμμετέχουν. Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κώστας Μαργέλης σε δηλώσεις του χαρακτήρισε «εκβιαστική και παράνομη» την έκτακτη εισφορά, που καλούνται να πληρώσουν – μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ – οι ιδιοκτήτες ακινήτων και τόνισε ότι ο Σύλλογος έχει καταθέσει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας με αίτημα να καταργηθεί το παράνομο «χαράτσι.


Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην ιστορική πλατεία 23ης Μαρτίου…
Συλλαλητήριο κατά της επιχειρούμενης «νέας λεηλασίας σε βάρος των ασφαλιστικών ταμείων» οργανώνει, σήμερα στις 7 το απόγευμα στην πλατεία 23ης Μαρτίου στην Καλαμάτα, το ΠΑΜΕ. Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους να προστατεύσουν την περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων και να αγωνιστούν για να μην περικοπούν και άλλο οι συντάξεις και να μην αυξηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές.


Αποχή δικηγόρων…
Αποχή από τα καθήκοντά τους πραγματοποιούν σήμερα και αύριο οι δικηγόροι της Καλαμάτας. Ο τοπικός Δικηγορικός Σύλλογος συμμετέχει στην πανελλαδική κινητοποίηση του κλάδου σε ένδειξη αντίθεσης «στη διαρκή και άνευ προηγουμένου προσβολή του πυρήνα συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των πολιτών με τα προωθούμενα κυβερνητικά μέτρα», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ:Τα χρήματα για τους πυρόπληκτους…
Πλήρη στοιχεία για τη διαχείριση των χρηματικών εισφορών στο Ταμείο Αποκατάστασης Πυροπλήκτων (Μολυβιάτη), θα ζητήσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Τη δήλωση αυτή έκανε χθες ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, στη διάρκεια της απογευματινής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, προσθέτοντας ότι θα διερευνηθεί πόσα από τα χρήματα αυτά αναλογούσαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και πόσα έχουν διατεθεί. Ο κ. Τατούλης σημείωσε επίσης ότι η Περιφέρεια θα καταφύγει στη Δικαιοσύνη, Ελληνική και Ευρωπαϊκή, αν διαπιστωθεί κακοδιαχείριση των χρημάτων του Ταμείου.



ΟΙΧΑΛΙΑ:Σύσκεψη σεισμοπλήκτων στου Κατσαρού…
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της σεισμόπληκτης περιοχής του Δήμου Οιχαλίας, θα εξεταστούν σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία του κοινοτικού διαμερίσματος Κατσαρού. Ο Δήμος Οιχαλίας και οι κάτοικοι ζητούν να κηρυχθεί και επίσημα η περιοχή τους ως σεισμόπληκτη, προκειμένου να ισχύσουν και για αυτούς τα προβλεπόμενα μέτρα για την επισκευή και ανακατασκευή σεισμόπληκτων κτιρίων και να διατεθούν και άλλα λυόμενα για την προσωρινή στέγαση σεισμόπληκτων οικογενειών.


Σύσκεψη για την εγκληματικότητα στη Μεσσηνία!
Τα προβλήματα που δημιουργούνται από την αύξηση της εγκληματικότητας στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Καλαμάτας, θα εξεταστούν σε σύσκεψη της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 8 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα. Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι των δικαστικών και αστυνομικών αρχών.


Οι αγροτικές επιδοτήσεις…
Την ερχόμενη εβδομάδα – κατά πάσα πιθανότητα - θα κατατεθούν τα χρήματα για τις επιδοτήσεις αγροτικών προϊόντων, για την παραγωγική περίοδο 2010 – 2011. Όπως έγινε γνωστό από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στους τραπεζικούς λογαριασμούς των αγροτών, θα κατατεθεί το 50% της επιδότησης και τους επόμενους μήνες, αφού ολοκληρωθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι, το υπόλοιπο.


Τιμητική εκδήλωση για τον Χρυσόστομο Δασκαλάκη!
Εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του πρώην μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομου Δασκαλάκη οργανώνει την Κυριακή στις 6 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας η Μητρόπολη Μεσσηνίας. Ο Χρυσόστομος Δασκαλάκης υπήρξε μητροπολίτης Μεσσηνίας από το 1945 μέχρι το 1961 και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από το θάνατο του.


ΜΕΣΣΗΝΗ: Εθελοντική αιμοδοσία…
Εθελοντική αιμοδοσία οργανώνει την Κυριακή το Σωματείο Εθελοντών Μεσσήνης, σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Καλαμάτας. Η αιμοδοσία θα διεξαχθεί στο ΚΑΠΗ του Δήμου Μεσσήνης από τις 9:30 το πρωί μέχρι τη 1:30 μετά το μεσημέρι.


ΔΕΗ: Διακοπές ηλεκτρικού
Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα θα μείνει σήμερα από τις 8 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι, η περιοχή της Καλαμάτας μεταξύ των οδών Γρηγορίου Ε΄, Μαυρομιχάλη, Αλκαίου, Βύρωνος και Λακωνικής. Αύριο από τις 8 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι θα μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα η περιοχή μεταξύ των οδών Σταδίου, Αγίου Νικολάου, Παπατσώνη και Φαρών και από τις 8 το πρωί μέχρι τη 1 μετά το μεσημέρι τα χωριά Δασοχώρι, Άνω Μέλπεια και Άγιοι Θεόδωροι στην Άνω Μεσσηνία. Στις περιοχές αυτές η ΔΕΗ έχει προγραμματίσει τεχνικές εργασίες στα δίκτυα ηλεκτροδότησης.


Αθλητική επικαιρότητα με λίγες αράδες!


ΑΓΩΝΑΣ ΜΟΤΟ CROSS
Με την συμμετοχή 60 μοτοσικλετιστών από όλη την Ελλάδα, θα διεξαχθεί την Κυριακή στις 10 το πρωί ο 1ος αγώνας moto cross, στη νέα πίστα στη Δυτική Παραλία και της Καλαμάτας.


ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ
Στα γραφεία της ΕΠΟ στην Αθήνα, έγινε χθες η κλήρωση για τους αγώνες της 1ης φάσης του ποδοσφαιρικού κυπέλλου Ελλάδος, στην οποία συμμετείχαν συνολικά 23 ομάδες της Γ΄ εθνικής. Η Καλαμάτα πέρασε στο 2ο γύρο χωρίς αγώνα.


ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΤΗΣ Δ’ ΕΘΝΙΚΗΣ
Ο διαιτητής Γιώργος Τζοβάρας του Συνδέσμου Φωκίδας, ορίσθηκε να διευθύνει τον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ του Διαγόρα Βραχνέικων και του Παμίσου Μεσσήνης, που θα γίνει την Κυριακή στις 3 μετά το μεσημέρι, στην Αχαΐα. Για το πρωτάθλημα της Δ΄ εθνικής κατηγορίας η Εράνη Φιλιατρών, θα αγωνιστεί την Κυριακή στις 3 μετά το μεσημέρι στη Ζάκυνθο με αντίπαλο τον Αθλητικό Όμιλο Τσιλιβί. Διαιτητής ορίστηκε ο Γιάννης Καλογεράκος του Συνδέσμου Ηλείας. 

Γ’ ΤΟΠΙΚΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Στους αγώνες που έγιναν χθες για το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Γ΄ τοπικής κατηγορία σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
Πάμισος Άριος - Πανευαϊκός 0-1
Αθλητική Ένωση Αιθαίας - Ολυμπιακός Διαβολιτσίου 8-1
Πανθουριακός - Νέος Άρις 3-2
Αθλητικός Όμιλος Διοδίων - Αθλητική Ένωση Γαργαλιάνων 2-2
Αθλητικός Όμιλος Σελλά - Αθλητικός Σύλλογος Αμφιθέας 3-3 
Διαγόρας Κοπανακίου - Παπαφλέσσας Άμφειας 1-0
ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Οι ποδοσφαιρικές ομάδες του 6ου Λυκείου Καλαμάτας, και του Λυκείου της Κυπαρισσίας, θα αγωνιστούν στον τελικό του πρωταθλήματος Λυκείων που διοργανώνει το Γραφείο Φυσικής Αγωγής Μεσσηνίας. Ο τελικός θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη στις 11 το πρωί στο γήπεδο του Στρατοπέδου στην Καλαμάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: