Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Ειδήσεις από την Μεσσηνία, την Περιφέρεια και ...Τα Σπορ του Νότου

 ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΦΙΛΙΠ ΜΕΣΑΙ…ΚΑΙ ΤΟΥ 3χρονου 
ΓΙΟΥ ΤΟΥ ΚΕΡΙ…
Παραδόθηκε καταζητούμενη η 44χρονη στην ανακρίτρια Καλαμάτας!
Παραδόθηκε χθες στην ανακρίτρια Καλαμάτας, η 44χρονη γυναίκα, που ήταν καταζητούμενη ως μέλος της συμμορίας των κακοποιών που έχουν προφυλακιστεί για το φόνο του 35χρονου Αλβανού υπηκόου Φίλιπ Μεσάι και του 3χρονου γιού του Κέρι, τον περασμένο Νοέμβριο και για συμμετοχή σε διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών, εκβιασμούς καταστηματαρχών και άλλες παράνομες πράξεις. Σε βάρος της γυναίκας εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης και σύμφωνα με πληροφορίες κατά την παράδοσή της αρνήθηκε τις κατηγορίες. Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι και άλλα μέλη της συμμορίας που καταζητούνται, βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με τις αρχές για να παραδοθούν.
Καλαμάτα: Εξώδικο κατά της ΔΕΗ...
Εξώδικο κατά της ΔΕΗ, με το οποίο θα ζητούν από την επιχείρηση να μη διακόψει το ηλεκτρικό ρεύμα σε καταναλωτές που δεν έχουν πληρώσει το ειδικό τέλος ακινήτων, έχουν όμως πληρώσει την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, θα καταθέσουν αύριο οι εκπρόσωποι των φορέων που συμμετείχαν χθες στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας, με πρωτοβουλία του τοπικού Δικηγορικού Συλλόγου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι πρόεδροι του Δικηγορικού Συλλόγου Κώστας Μαργέλης, του Εργατικού Κέντρου Σωτήρης Τσώνης, του Επιμελητηρίου Δημήτρης Αδαμόπουλος, της ΟΕΒΕ Θόδωρος Μπαζίγος, του Εμπορικού Συλλόγου Λίλιαν Ψηλάκη, του Ιατρικού Συλλόγου Μιχαήλ Μιχαήλ, της Ένωσης Ξενοδόχων Σπύρος Λαγωνικάκος, ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Θόδωρος Μπρεδήμας, ο περιφερειακός σύμβουλος και επικεφαλής της κίνησης «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» Θανάσης Πετράκος και άλλοι.

Προϋπολογισμός Δ.Σ. Καλαμάτας...
Ο προϋπολογισμός του Δήμου για το 2012 θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, τη Δευτέρα στις 8:30 το βράδυ. Το προσχέδιο του Προϋπολογισμού θα παρουσιαστεί αύριο στις 7 το απόγευμα στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης και τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι θα συζητηθεί στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου.

ΤΑΤΟΥΛΗΣ: Πρόστιμο 40.000 ευρώ στο Δήμο Τριφυλίας!
Πρόστιμο ύψους 40.000 ευρώ επέβαλε στο Δήμο Τριφυλίας ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης. Το πρόστιμο επεβλήθη για τη συνέχιση της λειτουργίας παράνομης χωματερής απορριμμάτων του Δήμου, στην περιοχή του χωριού Πλάτη.


Ο Δήμος Μεσσήνης για το λιγνίτη...
Αντίθετο ομόφωνα στην εξόρυξη λιγνίτη, από την περιοχή Χωματερού – Φαλάνθης, είναι το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης. Το θέμα συζητήθηκε προχθές και αποφασίστηκε ο Δήμος να υποβάλει ένσταση κατά της περιβαλλοντικής μελέτης, που έχει κατατεθεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Κατά της λειτουργίας λιγνιτωρυχείου στην περιοχή έχει ταχθεί ομόφωνα και το Δημοτικό Συμβούλιο Πύλου - Νέστορος

Καλαμάτα: Ο προϋπολογισμός του Δήμου Μεσσήνης...
Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε προχθές ο Προϋπολογισμός και το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Μεσσήνης για το 2012. Το ύψος του Προϋπολογισμού ανέρχεται σε 51,2 εκ. ευρώ και του Τεχνικού Προγράμματος σε 35,4 εκ. ευρώ. Από τη συνεδρίαση αποχώρησε η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο, μετά την απόρριψη του αιτήματός της για αναβολή της συζήτησης προκειμένου να ενημερωθούν οι δημοτικοί σύμβουλοι.

ΟΙΧΑΛΙΑ: Να κλείσουν τα πυρηνελαιουργεία...
Να κλείσουν προσωρινά τα πυρηνελαιουργεία, που λειτουργούν στη Βιομηχανική Περιοχή Μελιγαλά, ζητεί με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Οιχαλίας. Στην απόφαση επισημαίνεται ότι η λειτουργία των πυρηνελαιουργείων δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στο περιβάλλον και έχει κάνει αφόρητη τη ζωή των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Ο Δήμος και οι κάτοικοι ζητούν να ληφθούν μέτρα και να υποχρεωθούν οι ιδιοκτήτες των πυρηνελαιουργείων να εφαρμόσουν τα προβλεπόμενα από τους νόμους για την προστασία του περιβάλλοντος από τη ρύπανση.


Καλαμάτα: Αποχή των δικηγόρων...
Συνεχίζουν και σήμερα την αποχή από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι όλης της χώρας, με απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν και οι δικηγόροι της Καλαμάτας με απόφαση του τοπικού Δικηγορικού Συλλόγου.

Πρόεδρος στο Λιμενικό Ταμείο o Σταύρος Παπαχρήστου...
Ο Σταύρος Παπαχρήστου εξελέγη νέος πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας. Μέλη του Λιμενικού Ταμείου είναι επίσης ο λιμενάρχης Καλαμάτας Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος, ο προϊστάμενος του Τελωνείου Γιάννης Κάβουρας, ο εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου Αντώνης Καλογερόπουλος, ο εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Γιάννης Μανδηλάρης, ο ναυτικός πράκτορας Θόδωρος Σερεμετάκης, ο δικηγόρος Νίκος Σουρίλας και οι Σταύρος Στραβόλαιμος και Ηλίας Παγάνης.

Το θωρηκτό Αβέρωφ
«Θωρηκτό – καταδρομικό ‘Αβέρωφ’, 100 χρόνια ιστορίας και δόξας», είναι το θέμα εκδήλωσης, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 7 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. Την εκδήλωση οργανώνουν ο Δήμος και η «Χορωδία Κηφισιάς 1937».

COSTA NAVARINO: «Μεσσηνία, Φύση και Ιστορία»
«Γνωρίζω και προβάλλω την Φύση και την Ιστορία της Μεσσηνίας» είναι το γενικό θέμα εκπαιδευτικού προγράμματος, που ξεκινάει αύριο στις εγκαταστάσεις της «Costa Navarino» στην ΠΟΤΑ Μεσσηνίας. Το πρόγραμμα υλοποιείται από το Navarino Foundation και το Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας. Αύριο θα πραγματοποιηθεί η αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος στους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Στη συνέχεια το πρόγραμμα περιλαμβάνει δράσεις με τη συμμετοχή των μαθητών της Ε΄ και Στ΄ τάξης των δημοτικών σχολείων. Θα ακολουθήσουν προγράμματα με τη συμμετοχή όλων των βαθμίδων της Εκπαίδευσης.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού»...
Οι δράσεις του Συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα παρουσιαστούν σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 6 το απόγευμα, στο κινηματοθέατρο της 120 ΠΕΑ, στις εγκαταστάσεις της «Διασποράς» στην Καλαμάτα. Την παρουσίαση θα κάνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Κώστας Γιαννόπουλος και θα ακολουθήσουν παραδοσιακοί και άλλοι χοροί από χορευτικά συγκροτήματα. Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για την ενίσχυση των σκοπών της οργάνωσης.

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. «Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης»
Τρεις παραστάσεις, με το έργο του Άκη Δήμου «Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης», θα δώσει αύριο, το Σάββατο και την Κυριακή στις 9 το βράδυ, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας. Τη σκηνοθεσία έχει κάνει η Κλεώνη Φλέσσα, τα σκηνικά η Άρτεμις Τσιτούρα, τη μουσική ο Ηρακλής Πασχαλίδης και τους φωτισμούς ο Ανδρέας Μπέλλης. Παίζουν οι ηθοποιοί Ελένη Τζώρτζη, Τάσος Πολιτόπουλος, Ιωάννα Χιώτη, Κώστας Λαός, Περικλής Αλμπάνης, Γιώργος Τσαπόγας και Μαριέτα Αντιβάση.

Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος...
Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα θα μείνουν αύριο από τις 8:30 μέχρι τις 11 το πρωί η περιοχή του κέντρου και δυτικά του κέντρου της πόλης της Μεθώνης. Επίσης αύριο από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 μετά το μεσημέρι θα μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα η περιοχή ανατολικά του κέντρου της Μεθώνης. Στις περιοχές αυτές η ΔΕΗ έχει προγραμματίσει τεχνικές εργασίες στο δίκτυο ηλεκτροδότησης.
ERT/ERA Καλαμάτας 107,2 Fm


ΜΙΚΡΑ- ΑΘΛΗΤΙΚΑ- ΜΕ-ΛΙΓΕΣ-ΑΡΑΔΕΣ...
 
ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΠΑΟ ΡΟΥΦ...ΚΥΡΙΑΚΗ 3μ.μ.
Τον ΠΑΟ Ρουφ θα υποδεχθεί την Κυριακή στις 3 το απόγευμα, στο δημοτικό στάδιο της Ανατολικής Παραλίας, η ποδοσφαιρική ομάδα της Καλαμάτας, σε αγώνα για το πρωτάθλημα της Γ΄ εθνικής κατηγορίας. Το παιχνίδι θα διευθύνει ο διαιτητής Χρήστος Κούλης του συνδέσμου Ηλείας, με συνεργάτες τους Παπαδόπουλο και Λάττα.

Δ΄ ΕΘΝΙΚΗ...
Την Αχαϊκή, εκτός έδρας θα αντιμετωπίσει την Κυριακή, ο Πάμισος Μεσσήνης σε αγώνα για το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Δ΄ εθνικής. Η Εράνη Φιλιατρών, για αυτή την αγωνιστική, κερδίζει τους τρεις βαθμούς της νίκης χωρίς αγώνα, αφού ο αντίπαλός της Τριταιικός έχει αποσυρθεί από το πρωτάθλημα.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΝΩΣΕΩΝ...
Μια νίκη και μια ήττα, ήταν ο απολογισμός των Μικτών ποδοσφαιρικών ομάδων Παίδων και Νέων της Μεσσηνίας, στους χθεσινούς αγώνες που έδωσαν στο γήπεδο του Παναρκαδικού στην Τρίπολη, με τα αντίστοιχα συγκροτήματα της Αρκαδίας, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του πανελλήνιου πρωταθλήματος των Ενώσεων. Συγκεκριμένα οι Μεσσήνιοι Παίδες γνώρισαν την ήττα από τους Αρκάδες με σκορ 2-3, και στη συνάντηση των Νέων η αντιπροσωπευτική ομάδα του νομού μας επικράτησε επί της αντίστοιχης της Αρκαδίας με 2-0. 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ...
Την προσεχή Τετάρτη 25 Ιανουαρίου, στις 3.30 το απόγευμα, θα γίνουν οι πρώτοι αγώνες της ημιτελικής φάσης του ποδοσφαιρικού κυπέλλου Μεσσηνίας.  Συγκεκριμένα, στο δημοτικό γήπεδο του ΚΤΕΛ ο Ολυμπιακός Καλαμάτας θα αναμετρηθεί με τον Αθλητικό Όμιλο Κυπαρισσίας, και στην δεύτερη συνάντηση που θα διεξαχθεί την ίδια μέρα, ο Πάμισος θα φιλοξενήσει στη Μεσσήνη την Εράνη Φιλιατρών.   
Α΄ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Α΄ τοπικής κατηγορίας. Σύμφωνα με το πρόγραμμα τα παιχνίδια έχουν ως εξής:

Το Σάββατο στις 3 μετά το μεσημέρι:
Εθνικός – Α.Ε. Αβίας
Μεσσηνιακός – Απόλλων
Ολυμπιακός  – Αρφαρά
Ακρίτας-Α.Ο. Σπερχογείας

Το Σάββατο στις 6 το απόγευμα:
Α.Ο Φαραί – Αίας
Α.Ο. Ασπρόχωμα-Άγρας

Την Κυριακή στις 3 μετά το μεσημέρι:
Α.Ο. Κυπαρισσίας – Ομόνοια

Την Κυριακή στις 6 το απόγευμα:
Ηρακλής-ΠΑΟ Καλαμάτας

Β' ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Σάββατο 3μ.μ.
Στάδιο Φιλιατρών: Νίκη Πλάτης-Αστέρας Βαλύρας

ΜΕΣΣΗΝΙΑ: Γενικά αίθριος καιρός
Γενικά αίθριο αρχικά, με πιθανές αραιές τοπικές νεφώσεις, προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 μέχρι 12 βαθμούς Κελσίου. Νεφώσεις, τοπικά αυξημένες, με πιθανές τοπικές βροχές, προβλέπει η ΕΜΥ για αύριο (Παρασκευή). Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: