Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Ειδήσεις από την Μεσσηνία...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ AΣΤΥΝΟΜΙΑ: Πιάστηκε 
στη «φάκα» ο ληστής των ταχυδρόμων!
Μέλος σπείρας, που έχει διαπράξει ληστείες σε βάρος ταχυδρομικών διανομέων και κλοπές αυτοκινήτων, στη Μεσσηνία και τη Λακωνία, είναι ένας 33χρονος Αλβανός, που αναγνωρίστηκε από την Αστυνομία και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία. Από τα στοιχεία της Αστυνομίας προκύπτει ότι ο αλλοδαπός μαζί με δυο τουλάχιστον συνεργούς του, είχαν διαπράξει τις ληστείες σε βάρος ταχυδρομικών διανομέων στην Ασπροπουλιά και τα Κρεμμύδια Μεσσηνίας
ΠΥΛΟΣ: «Όχι» στο λιγνίτη του Χωματερού…
Αντίθετοι στην εξόρυξη και εκμετάλλευση των λιγνιτικών κοιτασμάτων στο Χωματερό και την Φαλάνθη Μεσσηνίας και τη μεταφορά του λιγνίτη για τις ανάγκες των εργοστασίων της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, είναι οι κάτοικοι της περιοχής και ο Δήμος Πύλου – Νέστορος. Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης τονίζει ότι η περιοχή έχει επιλέξει την ανάπτυξή της μέσω του τουρισμού και των αγροτικών καλλιεργειών.
Αποχή των δικηγόρων…
Συνεχίζουν και σήμερα την αποχή από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι όλης της χώρας, με απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν και οι δικηγόροι της Καλαμάτας με απόφαση του τοπικού Δικηγορικού Συλλόγου. 
ΦΙΛΙΑΤΡΑ: Χασίς σε σπιρτόκουτα…
Χασίς, συσκευασμένο σε σπιρτόκουτα, διακινούσαν τρεις αλλοδαποί ένας Αλγερινός, ένας Μαροκινός και ένας Παλαιστίνιος), που συνελήφθησαν από την Αστυνομία στα Φιλιατρά. Στην κατοχή τους οι αστυνομικοί βρήκαν ποσότητα αποξηραμένου χασίς συνολικού βάρους 35,4 γραμμαρίων.
και στο Νέο Οίτυλο Λακωνίας, τον Ιανουάριο, τον Φεβρουάριο και το Μάρτιο του 2010.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Το θωρηκτό Αβέρωφ...
«Θωρηκτό – καταδρομικό ‘Αβέρωφ’, 100 χρόνια ιστορίας και δόξας», είναι το θέμα εκδήλωσης, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 7 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. Την εκδήλωση οργανώνουν ο Δήμος και η «Χορωδία Κηφισιάς 1937».
ΕΡΤ/ΕΡΑ Καλαμάτας 107,2Fm

Δεν υπάρχουν σχόλια: