Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Βαλύρα:Απόκριες στη γειτονιά, όπως στα χρόνια τα παλιά!

Αναβίωσαν την εποχή της αγάπης 
Οι παραδόσεις μας παραμένουν ζωντανές

Ναι όπως το γράφουμε έγινε.Μια ομάδα λαμπρών νέων της γενέτειράς μας σκέφθηκαν να ανάψουν φωτιά στη γειτονιά τους και να γιορτάσουν την αποκριά γύρω από αυτή με γεύση και άρωμα όπως τον παλιό καλό καιρό.Πολλοί από αυτούς, για να μην πούμε οι περισσότεροι, δεν την είχαν προλάβει,αφού τότε (1975-76) που έπαψε αυτό το έθιμο ήταν αγέννητοι. Όμως είχαν ακούσει από τους γονείς τους και τους παππούδες τους για την ομορφιά και την γοητεία τέτοιων εκδηλώσεων στις γειτονιές της Βαλύρας και με την βοήθεια των παλαιότερων έκαναν ένα όνειρο πραγματικότητα.
Το όμορφο αυτό σκηνικό στήθηκε στη δυτική γειτονιά της Βαλύρας, ανάμεσα στα παρεκκλήσια του Αγιό Νικόλα και της Αγιά Τριάδας.
Πλούσια ήταν τα εδέσματα το κρασί και η καλή διάθεση, όπου το κέφι και ο χορός  κράτησαν αρκετά μετά τα μεσάνυχτα. ''Οικοδέσποινα'' της όμορφης αυτής βραδιάς ήταν η Φαρμακοποιός Άννα Μπόβη-Καραμπάτσου, ενώ συμμετείχαν και νέοι μας που δραστηριοποιούνται στην Θάμυρι.Όλες οι οικογένειες της γειτονιάς αυτής ήταν εκεί.
Ήτοι οικογένειες ,Καραμπάτσου, Μπουζαλά, Μπατάλια, Μπάκα, Δαβίλλα, Κοντοδήμου, Μακρή, Ηλιόπουλου κ.ά.
Συγχαρητήρια στους διοργανωτές και στους συμμετέχοντες και ευχόμαστε να το συνεχίσουν και να τους μιμηθούν και άλλες γειτονιές.
Υ.Γ:Έχει γυριστεί και ένα μικρό βίντεο και όταν φθάσει στα χέρια μας, θα προσπαθήσουμε να το αναρτήσουμε.         

Δεν υπάρχουν σχόλια: