Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Καρναβάλι Βαλύρας:Μοναδικό και ανεπανάληπτο!!!

Η Βαλύρα που αντιστέκεται στα τερτίπια των καιρών, κρατάει ζωντανές τις παραδόσεις μας,αισιοδοξεί και ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον

Δύναμή της η αγάπη και η ομόνοια των κατοίκων της

Ήταν μια μαγευτική βραδιά αυτή της Κυριακής των απόκρεω, όπου σύσσωμη η Βαλύρα και με την παρουσία και συμμετοχή αρκετών επισκεπτών, γιόρτασε το καρναβάλι με έναν μοναδικό τρόπο που θύμιζε παλιές εποχές.Εποχές που θυμήθηκαν οι παλαιότεροι και που τις ξαναζωντανεύουν οι νεότεροι.
Πρωταγωνιστές και διοργανωτές ο πολύ δραστήριος Σύλλογος Γυναικών Βαλύρας και ο ιστορικός Πολιτιστικός μας Σύλλογος ''Θάμυρις'' με τους λαμπρούς νέους του.Καταπληκτικό το φαγητό που μαγείρεψαν και προσέφεραν δωρεάν μαζί με το κρασί, οι εκλεκτές κυρίες του Συλλόγου Γυναικών. 

Η μεγάλη φωτιά στο κέντρο της πλατείας έσμιζε με τις ζεστές καρδιές των ανθρώπων που συμμετείχαν και δημιουργούσε μια ατμόσφαιρα αγάπης, που έφερνε το κέφι, το χαμόγελο και τη χαρά στα πρόσωπα όλων.Η Βαλύρα πάντα πρωτοπόρος στις εκδηλώσεις αγάπης και πολιτισμού, έστειλε το δικό της μήνυμα στην εποχή της Εθνικής μας κατάθλιψης.Είπε ''ΟΧΙ'' στην ψυχική καταρράκωση των Ελλήνων, που προωθούν μεταξύ άλλων τα ''γεράκια'' της άγριας δύσης.
Η Βαλύρα παραμένει πάντα ζωντανή και πρωτοπόρα!!!
Μπορεί τις εκδηλώσεις της Καθαρής Δευτέρας να τις απέτρεψε ο καιρός, αλλά η φετινή Κυριακή της αποκριάς θα μείνει αξέχαστη.         

   Εύη Ν.Μουρίκα-Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Βαλύρας και ''αρχιτέκτονας'' της μαγευτικής βραδιάς.Μαζί με το επιτελείο της, έδωσαν ρέστα.
Μπράβο κορίτσια, σας αξίζουν πολλά εύγε!!!

    
 Τάκης Δ.Περιβολάρης, ο αρχιμάστορας.Πάντα στη πρώτη γραμμή για τέτοιες εκδηλώσεις κεφιού και χαράς.

 Ο ''παπά'' Βασίλης Μπουρίκας, χόρεψε και γλέντησε με τα Καββάδια του, αλλά και ''ευλόγησε'' τους παριστάμενους.

 Εδώ στέλνει την ''ευλογία'' του, στους ΔΝΤΟΥΔΕΣ και στους λοιπούς συνεργάτες τους!!!

 Στην υγειά μας και του χρόνου να είμαστε καλά.

 Η πλατεία όταν άρχισε να γεμίζει σιγά-σιγά.

 Η πλατεία είναι γεμάτη από το νόημα που είχε κάτι από τις φωτιές...

 Πρόσωπο της βραδιάς ο Μπάρμπα Θανασάκος.Ακούραστος παρά κοντά στα 90 του χρόνια, χόρεψε και γλέντησε σαν έφηβος.Μπράβο Μπάρμπα Θανάση λεβέντη, να τα χιλιάσεις!!! 

 Φωτό πάνω και κάτω:Ο Μπάρμπα Θανασάκος χορεύει με τα νιάτα.

 Φωτό πάνω και κάτω:Σαν τη φλεγομένη βάτο, πάλι φούντωνε ο χορός...
 
 Τάκης Καρύδης, ένας Μεξικάνος από το θρυλικό Μπιζάνι!!!


 Δύο φωτό πάνω και δύο φωτό κάτω:
Ο χορός και το κέφι στο ζενίθ!!! Ας κρατήσουν οι χοροί...


Κάτω:
Τρεις φωτό με τον Μπάρμπα Ηλία Δαβίλλα , έναν από τους παλιούς καρναβαλιστές της Βαλύρας, που συμμετείχε στο φετινό καρναβάλι όπως τότε στα χρόνια τα παλιά.Δεν έχεις τέλος Μπάρμπα Λιά. Να μας ζήσεις σαν τα ψηλά βουνά!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια: