Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Τρίπολη: Ειδήσεις από την Περιφέρεια Πελοποννήσου


Προς Οριστική λύση το πρόβλημα στο Δερβένι, αποδοχή πρότασης Τατούλη από ΥΠΥΜΕΔΙ: 

Στην αποδοχή της πρότασης της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την εφαρμογή της οριστικής γεωτεχνικής μελέτης για την αποκατάσταση της κατολίσθησης στην έξοδο Δερβενίου προς Καλαμάτα προχώρησε το ΥΠΥΜΕΔΙ μετά την ενεργοποίηση του φαινομένου της κατολίσθησης.Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θέλοντας να αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο πρόβλημα πριν τη χειμερινή περίοδο είχε θέσει εγκαίρως το θέμα στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΥΜΕΔΙ και στις υπηρεσίες του. Συνέχεια »

ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ & ΓΕΩΡΓΟΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ: 

«ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ 1.2 «ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ» ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ 2.1.4 «ΓΕΩΡΓΟΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ» ΤΟΥ ΠΑΑ 2007-2013 » 

Ανακοινώνεται ότι δημοσιεύτηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων  η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την δράση 1.2 «Βιολογική Κτηνοτροφία» του Μέτρου 2.1.4 «Γεωργοπεριβαλλοντικές Ενισχύσεις».Δικαιούχοι του μέτρου μπορούν να κριθούν οι εγγεγραμμένοι στο μητρώο αγροτών ως επαγγελματίες αγρότες, κάτοχοι αγροτικής εκμετάλλευσης που λαμβάνουν από την αγροτική δραστηριότητα το 35% τουλάχιστον του συνολικού ετήσιου εισοδήματος εάν πρόκειται για φυσικά πρόσωπα ή το 50% εάν πρόκειται για νομικά πρόσωπα. Συνέχεια>>

Απαράδεκτη και αυταρχική στα πλαίσια κομματικών σκοπιμοτήτων η διατήρηση των αρμοδιοτήτων υγειονομικής περίθαλψης στην κεντρική κυβέρνηση


Απαράδεκτη και αυταρχική χαρακτηρίζει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σε επιστολή του στον επικεφαλής της Task Force, Horst Reichenbach, την κίνηση του Υπουργείου Υγείας να προωθήσει νομοσχέδιο σχετικά με την ευθύνες για το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης, αντίθετα με τις προβλέψεις του Καλλικράτη, αφήνοντας την ευθύνη στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Υγείας.   
Ο Πέτρος Τατούλης στην τρισέλιδη επιστολή του αναφέρεται στην μεταρρύθμιση του Καλλικράτη και στις σημαντικές ευθύνες που έχουν αναλάβει οι Περιφερειακές αιρετές Διοικήσεις, μεταξύ των οποίων οι αρμοδιότητες για τις υπηρεσίες υγείας που σύμφωνα με τις προβλέψεις του νόμου, αρχής γενομένης από την 1η Ιανουαρίου 2013 θα μεταφέρονταν σε αυτές.

Π. Τατούλης: Νέος Οργανισμός της Περιφέρειας με Τμήμα Εσωτερικού Ελέγχου, τροπολογία για Fast Track, Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα 120 εκ. Ευρώ και η ευθύνη διαχείρισης αποβλήτων στους Δήμους



Σαφές μήνυμα προς τους εργολάβους να διασφαλίσουν την προστασία του τεχνικού κόσμου, της αξιοπιστίας των έργων αλλά και τη προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος απεύθυνε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης ανακοινώνοντας την εκπόνηση νέου Οργανισμού της Περιφέρειας και δημιουργία Τμήματος Εσωτερικού Ελέγχου Τεχνικών Έργων, στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012 στην Τρίπολη.

Υπογράφηκε Προγραμματική Σύμβαση ύψους 2.785.068 ευρώ για τη μελέτη του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης


Υπογράφηκε σήμερα στην Αθήνα από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη και τη Γενική Γραμματέα Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη Προγραμματική Σύμβαση ύψους 2.785.068 ευρώ για τη μελέτη του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης, που θα ανεγερθεί στον χώρο της πρώην Χυμοφίξ. Στη συνάντηση παρευρισκόταν και η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: