Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Ο Δήμος Μεσσήνης τιμά τους Βαλυραίους υπέρ πίστεως και πατρίδος ηρωικώς πεσόντες

 Παρασκευή 23 Μαρτίου και ώρα 18:15 τα αποκαλυπτήρια του  ηρώου

Με πρωτοβουλία του συντοπίτη μας Αντιδημάρχου της Δημοτικής Ενότητας Ιθώμης του Δήμου Μεσσήνης, κ.Αναστασίου Ν. Ηλιόπουλου, ανακατασκευάστηκε στον αύλειο χώρο του Ενοριακού Ναού Αγίου Αθανασίου Βαλύρας το ηρώο πεσόντων στους ιερούς του Έθνους αγώνες, που ως γνωστόν είχε κατασκευαστεί με προσφορά του αείμνηστου συμπατριώτη μας Περικλή Καρύδη, στην δεκαετία του '60.
Ο Δήμος περισυνέλεξε όλες τις μαρμάρινες επιγραφές που είχαν αποκολληθεί προ 7ετίας περίπου κατά την επισκευή του Ενοριακού μας ναού και τις  ενσωμάτωσε στο υπάρχον ηρώο δίνοντας του μια νέα καλαίσθητη μορφή,που αποδίδει συγχρόνως την δέουσα τιμή στους ηρωικώς πεσόντες προγόνους μας, κατά τους Βαλκανικούς πολέμους  1912-13, κατά την εκστρατεία στην Μικρά Ασία το 1922 και κατά την εποποιία του 1940-41.
Έτσι την προσεχή Παρασκευή 23 Μαρτίου και ώρα 18:15, ο Δήμαρχος Μεσσήνης κ.Στάθης Αναστασόπουλος, σε μια σεμνή τελετή που θα περιλαμβάνει τρισάγιο και μνημόσυνο, θα προβεί στα αποκαλυπτήρια του ανακατασκευασμένου ηρώου, αποτίοντας ελάχιστο φόρο τιμής στους ηρωικούς νεκρούς μας.   
Να είμαστε όλοι εκεί. Η παρουσία όλων μας κρίνεται απαραίτητη!!!
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Δήμαρχο και στον Αντιδήμαρχο για την αξιέπαινη αυτή πρωτοβουλία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: