Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Ο Επιτάφιος θρήνος στην Βαλύρα

Ω γλυκύ μου έαρ, γλυκύτατόν μου Τέκνον, πού έδυ σου το κάλλος;
Υιέ Θεού παντάναξ, Θεέ μου πλαστουργέ μου, πώς πάθος κατεδέξω;
 -.-
 Η ζωή εν τάφω κατετέθης,Χριστέ, και Αγγέλων στρατιαί εξεπλήττοντο,
συγκατάβασιν δοξάζουσαι την σην.

Με μεγάλη θρησκευτική κατάνυξη τελέστηκε εχθές Μεγάλη Παρασκευή στον Ενοριακό Ναό Αγίου Αθανασίου Βαλύρας  η ακολουθία του Επιταφίου του Σταυρωθέντος Κυρίου ημών, Ιησού Χριστού. 
Πλήθος  πιστών Βαλυραίων, καθώς και συμπατριωτών μας από τα αστικά κέντρα που κατήλθαν προκειμένου να γιορτάσουν το Πάσχα στη γενέτειρα, παρακολούθησαν  το τελετουργικό της ταφής του Θεανθρώπου, που θυσιάστηκε για την σωτηρία μας. Στην συνέχεια έγινε η περιφορά του Επιταφίου στους δρόμους, στα σοκάκια και στις γειτονιές της Βαλύρας, που μοσχοβολούσαν θυμίαμα και Θεία χάρη.

Οι φωτιές ζεσταίνανε την ατμόσφαιρα από την ελαφρά ψύχρα της Άνοιξης και έδιναν το δικό τους τόνο στην κατανυκτική αυτή πομπή.Στάση γίνονταν όπως πάντα, στα φωταγωγημένα παρεκκλήσια της Ενορίας μας, που ανέμεναν τον Επιτάφιο της ταφής με λουλούδια και φώτα στολισμένο.
Άνθρωποι πικραμένοι από τα τερτίπια των πολιτικών μας, προσεύχονταν στον Σταυρωθέντα Ιησού μέσα από την δική του Ανάσταση να φέρει και την Ανάσταση στην πατρίδα μας και στον δεινοπαθούντα λαό της.
Καλή Ανάσταση όπου γης αδέλφια Βαλυραίοι και φίλοι.   

 Στιγμιότυπα από τον Επιτάφιο στην Βαλύρα



























  

Δεν υπάρχουν σχόλια: