Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Βαλύρα:Μεσσηνιακές ειδήσεις...

dromos neosΟλοκληρώνεται ο αυτοκινητόδρομος 
Κορίνθου – Τρίπολης - Καλαμάτας
Η πορεία των έργων κατασκευής του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου – Τρίπολης - Καλαμάτας ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που έγινε χθες στα Παραδείσια. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υπεύθυνοι του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και των κατασκευαστριών εταιρειών.
Όπως έγινε γνωστό, η γενική εκτίμηση είναι ότι τα έργα προχωρούν με βάση τα χρονοδιαγράμματα και στα τέλη Ιουνίου θα παραδοθεί στην κυκλοφορία το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου από την Αλλαγή μέχρι την Θουρία.
Στις αρχές Αυγούστου αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία και το τμήμα Παραδεισίων – Τσακώνας, αφού θα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή της προσωρινής παράκαμψης στο σημείο που κατασκευάζεται η μεγάλη τοξωτή γέφυρα.
Γιώργος Ξιάρχος / Γρηγόρης Πουλόπουλος


Γαργαλιάνοι: 16χρονος χάρισε ζωή σε 7 ανθρώπους
Ζωή σε 7 ανθρώπους χάρισε ένας 16χρονος, που τραυματίστηκε θανάσιμα σε τροχαίο, κοντά στη Μαραθούπολη Γαργαλιάνων.
Οι γονείς του 16χρονου, που νοσηλευόταν στο Θριάσιο Νοσοκομείο, όταν ενημερώθηκαν από τους γιατρούς ότι το παιδί τους δεν θα μπορούσε να αποφύγει το μοιραίο, αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανά του για να σωθούν άλλοι συνάνθρωποί μας.
Τα όργανα του άτυχου νέου μεταφέρθηκαν σε διάφορα νοσοκομεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό και μεταμοσχεύθηκαν σε 7 ασθενείς.

Αρθρογράφος: Γιώργος Ξιάρχος / Συντάκτης: Γρηγόρης Πουλόπουλος


kalam d.sΜε 27 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει σήμερα στις 8 το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας. Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι ο προγραμματισμός έργων και η πορεία έργων του Δήμου που βρίσκονται σε εξέλιξη. 
Θα συζητηθούν επίσης κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, το ωράριο τροφοδοσίας των καταστημάτων στην Καλαμάτα, η εγκατάσταση μικρών φωτοβολταϊκών μονάδων για τον ηλεκτροφωτισμό δημόσιων χώρων, η εφαρμογή προγράμματος εναλλακτικής διαχείρισης ενδυμάτων και υποδημάτων και άλλα.
Αρθρογράφος: Γιώργος Ξιάρχος / Συντάκτης: Γρηγόρης Πουλόπουλος

Πύλος: Δυο φορτηγά λαθραία τσιγάρα

tsigara 1Δυο μεγάλα φορτηγά, τα οποία μετέφεραν λαθραία τσιγάρα, εντόπισε χθες το πλήρωμα περιπολικού του Αστυνομικού Τμήματος Πύλου, στον εθνικό δρόμο Καλαμάτας – Πύλου, κοντά στο Μεσοχώρι. Οι οδηγοί, όταν αντιλήφθηκαν τους αστυνομικούς σταμάτησαν και εγκατέλειψαν τα οχήματα και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν τρέχοντας μέσα στα χωράφια της περιοχής.
Τα φορτηγά με το φορτίο τους μεταφέρθηκαν στην Πύλο και παραδόθηκαν στην Οικονομική Αστυνομία. Όπως διαπιστώθηκε τα οχήματα έφεραν πλαστές πινακίδες και άδειες κυκλοφορίας.
Γιώργος Ξιάρχος / Γρηγόρης Πουλόπουλος

Μεσσηνία:Επισκέψεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α


sy.riz.aΣε Καλαμάτα και Φιλιατρά περιοδεύουν σήμερα το πρωί οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Το απόγευμα θα επισκεφθούν τους Χράνους, την Αδριανή, τη Μηλίτσα και τη Λογγά, το Δώριο, την Κόκλα και άλλα χωριά.
Γιώργος Ξιάρχος / Γρηγόρης Πουλόπουλος

Μεσσηνία: Περιοδείες υποψηφίων της ΝΔ

Επισκέψεις στο Καρτερόλι, το Λυκότραφο, το Αβραμιού, τα χωριά της Αλαγονίας, την Αμφιθέα, την Ανδρούσα, την Καλογερόραχη, την Ελληνοεκκλησιά, το Δώριο και το Ψάρι, πραγματοποίησαν  σήμερα οι υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ.

Καλαμάτα: Συγκέντρωση ΠΑΣΟΚ με Διαμαντοπούλου

Στην Παραλία της Καλαμάτας θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 9 το βράδυ, η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ. Ομιλήτρια θα είναι η Άννα Διαμαντοπούλου. Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα περιοδεύσουν σήμερα σε καταστήματα της Καλαμάτας.

Αρθρογράφος: Γιώργος Ξιάρχος/Συντάκτης: Γρηγόρης Πουλόπουλος


Δεν υπάρχουν σχόλια: