Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Βαλύρα:Εορτή του Αγίου Αθανασίου & απόδοση τιμών στον Σεβ. κ.Ευστάθιο

Έλιωσε ο πάγος…
Σαββάτου-Ευσταθίου. 
Ο δήμος Μεσσήνης τίμησε το Βαλυραίο Μητροπολίτη Σπάρτης! 
Γράφτηκε από τον Χρ. Παπ
Ο Μεσσήνιος, Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος Σπηλιώτης, είχε σήμερα 18/1 την τιμητική του! Το πρωί στον εορτάζοντα Ιερό Ναό της γενέτειράς του Άγιο Αθανάσιο Βαλύρας, τον τίμησε για την πολύχρονη εκκλησιαστική προσφορά του, ο ομόλογός του Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος Σαββάτος. Eπίσης, στις 12:00 το μεσημέρι στην κατάμεστη αίθουσα του Δημαρχείου Μεσσήνης, ο δήμαρχος της πόλης Στάθης Αναστασόπουλος, εκ μέρους του δημοτικού συμβουλίου Μεσσήνης τον ανακήρυξε επίτιμο δημότη της, και στη συνέχεια, του απένειμε αναμνηστική πλακέτα, παρουσία δεκάδων επισήμων και πλήθος κόσμου.
Επίσης, αξίζει να επισημάνουμε, ότι οι σχέσεις των δυο ιεραρχών Σπάρτης και Μεσσηνίας, δεν ήταν και οι καλύτερες, καθώς πριν πέντε χρόνια είχαν διαταραχθεί.
Συγκεκριμένα, ο Μεσσήνιος Μητροπολίτης Σπάρτης, που ήταν υποψήφιος για Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, μετά από ενυπόγραφο άρθρο μας στην ημερήσια εφημερίδα «Σημαία», ως Μεσσήνιοι καλό θα ήταν και ο άγιος Μεσσηνίας να στηρίξει τον κ.κ. Ευστάθιο. Αντ΄ αυτού ο κ. Χρυσόστομος Σαββάτος μίλησε δημόσια ότι δεν στηρίζει τον κ. Ευστάθιο, και αναφέρθηκε σε σκληρή γλώσσα ότι δέχθηκε απειλές από ανθρώπους του μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης.
Αντίθετα, σήμερα με την ευκαιρία της γιορτής του Αγίου Αθανασίου, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας τίμησε τον κ. Ευστάθιο για το θεάρεστο έργο που επιτελεί στην γειτονική Μητρόπολη, τον οποίο τίμησε με αναμνηστική πλακέτα, την οποία παρέλαβε συγκινημένος, και τον ευχαρίστησε θερμά που τον τιμά ένα καθηγητής πανεπιστημίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: