Δευτέρα 2 Μαΐου 2016

Κορυφαίος προορισμός για το Πάσχα η Μεσσηνία!!!

«Βουλιάζει» ο νομός τις ημέρες των διακοπών 
Θετικά τα μηνύματα εν όψει καλοκαιριού

Τη ραγδαία άνοδο που παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια ο Νομός Μεσσηνίας στις προτιμήσεις των επισκεπτών επιβεβαιώνουν και οι ημέρες του φετινού Πάσχα... 
Η αεροπορική σύνδεση του αερολιμένα Καλαμάτας με δεκάδες πόλεις της Ευρώπης, σε συνδυασμό με το ασφαλές οδικό δίκτυο που συνδέει την περιοχή με την Αθήνα, αλλά και η μία μέρα επιπλέον διακοπών λόγω Πρωτομαγιάς, έχουν ως αποτέλεσμα τις φετινές ημέρες των διακοπών του Πάσχα τα ξενοδοχεία της Μεσσηνίας να παρουσιάζουν πληρότητα που «αγγίζει» το 100%. Θετικά είναι τα μηνύματα και των κρατήσεων εν όψει της καλοκαιρινής σεζόν...
Παράλληλα, όμως, οι ξενοδόχοι εκφράζουν και την «αγωνία» τους, για να μην υπάρχουν πολιτικές «ανωμαλίες» στη χώρα, οι οποίες και θα βάλουν «φρένο» σ’ αυτή την ανοδική τάση... ενώ δε λείπουν και παρατηρήσεις ως προς την έλλειψη συλλογικής στρατηγικής και προβολής του τουριστικού προϊόντος της Μεσσηνίας.


pasxa navarino2.jpg
(Μοναδική εμπειρία το Πάσχα στην Costa Navarino για τους επισκέπτες, τηρώντας όλες τις παραδόσεις)

Χιλιάδες επισκέπτες στην Costa Navarino 
Το καλύτερο Πάσχα από κάθε άλλη χρονιά λειτουργίας θα είναι το φετινό για τη μεγαλύτερη τουριστική μονάδα της Μεσσηνίας, που έβαλε «για τα καλά» την περιοχή μας στον παγκόσμιο χάρτη, την Costa Navarino. Σύμφωνα με τον Αντώνη Θεοδωρόπουλο, revenue management executive, στο “The Westin Resort” της Costa Navarino, η ξενοδοχειακή μονάδα παρουσιάζει πολύ μεγάλη άνοδο στις κρατήσεις για τις ημέρες των διακοπών του Πάσχα σε σχέση με όλα τα προηγούμενα χρόνια. Χιλιάδες επισκέπτες θα ζήσουν τη μοναδική και ξεχωριστή εμπειρία που προσφέρει η Costa Navarino κάθε χρόνο, διατηρώντας όλες τις παραδόσεις του Ελληνικού Πάσχα, γνωρίζοντας παράλληλα τα μοναδικά φυσικά τοπία των δυτικών ακτών της Μεσσηνίας.
Εκτός αυτού, η αυξημένη κίνηση της φετινής χρονιάς, σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρόπουλο, οφείλεται και στο γεγονός ότι το φετινό Πάσχα πέφτει αργά, και αρκετοί επισκέπτες το συνδυάζουν με τον καλό καιρό και την έναρξη της θερινής σεζόν, προτιμώντας έτσι να βρεθούν σ’ ένα παραθαλάσσιο όμορφο μέρος.
Όσον αφορά στην καλοκαιρινή σεζόν, τα μηνύματα από τις κρατήσεις δείχνουν ότι θα έχουμε μια αρκετά καλή περίοδο, καλύτερη από την προηγούμενη, συμπλήρωσε ο κ. Θεοδωρόπουλος.


saitopolemos.jpg(Ο σαϊτοπόλεμος στην Καλαμάτα την Κυριακή του Πάσχα αναμένεται και φέτος να συγκεντρώσει χιλιάδες θεατές)

«Καρφίτσα» δεν πέφτει το Πάσχα στην Καλαμάτα
Αυξημένη ήδη από τη Μ. Τετάρτη είναι η κίνηση στους δρόμους της Καλαμάτας... Όπως συμβαίνει κάθε Πάσχα τα τελευταία χρόνια, δωμάτιο στην περιοχή δεν υπάρχει για «δείγμα», όπως τόνισαν και σε πρόσφατο ρεπορτάζ του «Θάρρους» ξενοδόχοι. Ο συνδυασμός των φετινών εορτών του Πάσχα με την Πρωτομαγιά και τον καλοκαιρινό καιρό των τελευταίων ημερών, δίνει το έναυσμα, παράλληλα, για έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου των καταστημάτων της παραλιακής οδού.


kardamyli.jpg
(Το παραδοσιακό Πάσχα της Καρδαμύλης, πόλος έλξης για εκατοντάδες επισκέπτες απ’ όλη την Ελλάδα)


Αγγίζει το 100% η πληρότητα στη Μεσσηνιακή Μάνη
Αρκετά ικανοποιητική είναι και φέτος η κίνηση στη Μεσσηνιακή Μάνη, που αποτελούσε ανέκαθεν δημοφιλή και αγαπημένο προορισμό, επισκεπτών αλλά και Μεσσηνίων, για τις ημέρες του Πάσχα.


ΚΑΡΔΑΜΥΛΗ


Σταύρος Γιαννακέας, «Ελιές»
«Όπως κάθε Πάσχα, έτσι και φέτος η Καρδαμύλη αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες απ’ όλη τη χώρα. Η μετακίνηση της αργίας της Πρωτομαγιάς βοήθησε, έτσι ώστε φέτος να επεκταθεί και την εβδομάδα του Πάσχα η αυξημένη κίνηση, και να μιλάμε συνολικά για 7-8 πολύ καλές ημέρες σε σχέση με 3-4 που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια.
Για το καλοκαίρι τα μηνύματα που έχουμε είναι πολύ θετικά... ελπίζοντας βέβαια να μην έχουμε ξανά διάφορες πολιτικές αναταραχές στη χώρα».


Βασίλης Κουμανάκος, “Kouman' Studios”
«Η Καρδαμύλη για ακόμα ένα Πάσχα θα φιλοξενήσει εκατοντάδες επισκέπτες... Η κίνηση είναι περίπου στα ίδια επίπεδα με πέρυσι... Οι καλές ημέρες που τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια εμφανίζουν πληρότητα 100% είναι 3-4. Είναι θετικό ότι φέτος το Πάσχα είναι αργά, Μάιο, που συνδυάζεται συνήθως και με καλό καιρό, από την άλλη πλευρά, όμως, δεν ήταν θετικό ότι υπήρχε μεγάλη απόσταση από το Πάσχα των καθολικών, το οποίο έπεσε Μάρτιο. Έτσι υπήρχε μια “κοιλιά” στις επισκέψεις.
Τα δείγματα έως τώρα για το καλοκαίρι είναι αρκετά θετικά. Πιστεύω, θα έχουμε ένα καλύτερο καλοκαίρι ακόμα και από το περσινό, που, παρά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν, πήγε αρκετά καλά...».


ΣΤΟΥΠΑ 


kalogria_0.jpgΜαρία Θεοδωρακέα, “Lefktron Hotel”
«Η κίνηση για τις ημέρες του Πάσχα, όπως κάθε χρόνο στην περιοχή μας, είναι αρκετά ικανοποιητική. Η Μάνη αποτελεί πάντα αγαπημένο προορισμό τις ημέρες του Πάσχα για επισκέπτες απ’ όλη τη χώρα, αλλά και από ντόπιους που ζουν αλλού και επιθυμούν να περάσουν τις διακοπές στα χωριά τους. Γενικότερα η κίνηση βρίσκεται στα ίδια επίπεδα με τα προηγούμενα χρόνια για τις ημέρες του Πάσχα.
Η εικόνα που έχουμε μέχρι στιγμής για το καλοκαίρι είναι θετική και ελπίζουμε σε μια καλή σεζόν».


Δήμητρα Μπαρμπετσέα, εστιατόριο «Η Στούπα» 
«Από απόψε το βράδυ Μ. Πέμπτη (σ.σ. χθες) αρχίζει η κίνηση στην περιοχή, που είναι ικανοποιητική σε γενικές γραμμές.
Το θετικό φέτος είναι ότι υπάρχει ακόμα μια ημέρα στις διακοπές και θα αυξηθούν οι ημέρες διαμονής. Ελπίζουμε και ο καλός καιρός να συνεχιστεί, ώστε να επισκεφθούν αυτές τις ημέρες τη Στούπα και αρκετοί κάτοικοι των γύρω περιοχών.
Τα μηνύματα για το καλοκαίρι είναι αισιόδοξα, καθώς θα υπάρχει αύξηση στους Ολλανδούς τουρίστες της περιοχής, ενώ στα ίδια επίπεδα θα κυμανθούν με πέρυσι οι τουρίστες από περιοχές της Βρετανίας, της Νορβηγίας κ.α.».


Βούλα Κυριακέα, εστιατόριο «Χθές και σήμερα»
«Εγώ ίσως δυσαρεστήσω με τα λεγόμενά μου. Μπορεί η κίνηση για το Πάσχα να είναι καλή στη Μεσσηνιακή Μάνη, αλλά η περιοχή και ολόκληρη η Μεσσηνία θα έπρεπε να έχουν τουρισμό 10 μήνες το χρόνο. Δυστυχώς, δε βλέπω καμιά διάθεση για τη δημιουργία μιας συλλογικής στρατηγικής για το τουριστικό προϊόν της Μεσσηνίας. Δεν υπάρχει καμία οργανωμένη διαφήμιση, ειδικά στις χώρες απ’ όπου έρχονται πλέον και οι εκατοντάδες πτήσεις στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας.
Η Μεσσηνία αποτελεί μοναδικό προορισμό, ανεξερεύνητο, αλλά μένει ανεκμετάλλευτος... Δεν πρέπει να μένουμε ικανοποιημένοι αν “γεμίσει” ο τόπος μας για 3-4 ημέρες το Πάσχα, αλλά να διεκδικήσουμε την πραγματική δυναμική που έχει αυτή η περιοχή. Π.χ. Τι κάνει ο Δήμος ως εκδήλωση για τους επισκέπτες αυτών των ημερών; Το ίδιο και για το καλοκαίρι, επαναπαυόμαστε στο να μετράμε “κεφάλια” στα φθηνά πακέτα των τουριστικών πρακτορείων και δε διεκδικούμε τον ποιοτικό τουρισμό που αρμόζει στην περιοχή μας...».


Γεμάτες το 4ημερο του Πάσχα οι ξενοδοχειακές μονάδες της Μεσσήνης
Ανάλογη της εικόνας ολόκληρου του νομού είναι και εκείνη των ξενοδοχειακών μονάδων του Δήμου Μεσσήνης τις ημέρες του Πάσχα.


Νίκος Λύτρας, “Buca Beach Langley Resort”
«Το ξενοδοχείο μας παρουσιάζει πληρότητα 100% για το 4ημερο του Πάσχα, όπως και τα περισσότερα ξενοδοχεία της περιοχής μας, έχω την αίσθηση. Θετικός παράγοντας είναι σίγουρα ότι το Πάσχα φέτος πέφτει αργά και συνδυάζεται με μια επιπλέον ημέρα αργίας, αυτή της Πρωτομαγιάς, που μεταφέρθηκε για την Τρίτη του Πάσχα.
Όσον αφορά στην καλοκαιρινή περίοδο, οι κρατήσεις μέχρι στιγμής κυμαίνονται στα περσινά επίπεδα. Είμαι λίγο προβληματισμένος ως προς αυτό... καθώς θεωρώ ότι η φετινή τουριστική περίοδος θα έπρεπε να κυμανθεί σε πολύ καλύτερα επίπεδα από τα περσινά».


Του Κώστα Γαζούλη / tharrosnews

Δεν υπάρχουν σχόλια: