Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Στην Κυπαρισσία δυο φορές το μήνα η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας!

Στην Κυπαρισσία δυο φορές το μήνα η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας
Γραφείο αντιπεριφερειάρχη δύο φορές το μήνα θα λειτουργεί στην Κυπαρισσία για να καλύπτονται οι ανάγκες και να εξυπηρετούνται οι πολίτες της περιοχής ανακοίνωσε η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις του Αγίου Πνεύματος στην Κυπαρισσία.
Οπως επισήμανε, η περιοχή της Τριφυλίας είναι μια από τις πλέον δυναμικές περιοχές με σημαντική πρωτογενή παραγωγή και εξωστρέφεια. 
Ετσι και η Περιφέρεια θέλει να βρεθεί κοντά και να στηρίξει αυτούς τους ανθρώπους.
 
Επίσης τόνισε ότι στο ερχόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο περνά η προγραμματική σύμβαση για το λιμάνι της Κυπαρισσίας, υπογραμμίζοντας πως αυτό θα συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής.

Χαρακτηριστικά η κ. Αλειφέρη μεταξύ άλλων τόνισε: «Η Κυπαρισσία αποτελεί επίκεντρο και κέντρο για όλους μας και για την Μεσσηνία και για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Αυτό γιατί η Κυπαρισσία και η ευρύτερη περιοχή της Τριφυλίας έχει μια ανάπτυξη τόσο στον τομέα του τουρισμού όσο και στον αγροτικό πρωτογενή τομέα και αυτό είναι ένα ελπιδοφόρο μήνυμα. Χαίρομαι που βλέπω όλους τους φορείς της περιοχής συντονισμένα μαζί με την δημοτική αρχή να συνεργάζονται στην εξωστρέφεια, πέρα φυσικά από την συμβολή στην εθνική οικονομία.

Από την Περιφέρεια δείχνουμε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περιοχή μέσα από μια σειρά προσπαθειών και έργων, που έχουν να κάνουν με τους οδικούς άξονες και θα υπάρχουν μεγάλες παρεμβάσεις το επόμενο διάστημα. Την επομένη εβδομάδα το Περιφερειακό Συμβούλιο θα ψηφίσει την προγραμματική σύμβαση που έχει να κάνει με την προετοιμασία και το πλαίσιο των έργων για το λιμάνι της Κυπαρισσίας. Η υλοποίηση αυτού του σχεδίου θα είναι η αρχή μιας εκτόξευσης της ανάπτυξης της Κυπαρισσίας».

Επίσης η κ. Αλειφέρη ανέφερε: «Βλέποντας όλη αυτή την προσπάθεια των κατοίκων και φορέων της περιοχής και θέλοντας να βρεθούμε πιο κοντά σε αυτούς τους ανθρώπους, είναι απόφασή μας και είναι προσωπική μου απόφαση, το γραφείο αντιπεριφερειάρχη τουλάχιστον δύο φορές το μήνα θα γίνεται στην Κυπαρισσία, προκειμένου να έχουμε μια συχνότερη επαφή με τους κατοίκους και την τοπική αυτοδιοίκηση». 

Οπως δε εξήγησε στην συνέχεια, αυτό θα λειτουργεί στα γραφεία της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια πολύ σημαντική δομή που έχει η Περιφέρεια στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: