Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Βαλύρα:Το μήνυμα του Θάμυρι για τα φετινά ''Βαλύρεια''

ΒΑΛΥΡΕΙΑ 2016
Χαιρετιστήριο μήνυμα του Πολιτιστικού Συλλόγου  ‘’Ο Θάμυρις’’

Αιδεσιμότατε, αγαπητοί και εκλεκτοί καλεσμένοι, αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι. 
Σας καλωσορίζουμε στις  εφετινές μας εκδηλώσεις και σας ευχόμαστε χρόνια πολλά με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Πνεύματος . Είθε το Άγιο Πνεύμα να μας φωτίζει όλους και ιδιαίτερα τους πολιτικούς μας οι οποίοι κρατάνε τις τύχες μας στα χέρια τους. 
Ο Σύλλογος μας συνεχίζει να πραγματοποιεί αυτές τις πολύ όμορφες Πολιτιστικές Εκδηλώσεις εδώ και  35η χρόνια. Έχουν δε καταγραφεί στο ενεργητικό του πάρα πολύ σημαντικές δραστηριότητες με αποκορύφωμα την έναρξη των ανασκαφών στην Αρχαία Μεσσήνη,  οι οποίες είχαν σταματήσει το 1974.
Ταυτόχρονα προέβη στην αναβίωση των Αρχαίων Εκδηλώσεων ‘’Τα Ιθωμαία’’ τα οποία αποτελούσαν  την κατ’ εξοχήν ετήσια εορτή των Αρχαίων Μεσσηνίων στην Ιθώμη.
Η αναβίωσή τους έγινε για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 1984 από τους Πολιτιστικούς φορείς της Βαλύρας, Θάμυρι, Σύλλογος Βαλυραίων της Αθήνας  και από την έντυπη εφημερίδα των Συλλόγων μας  ‘’Η Βαλύρα της Μεσσηνίας’’. 
Συμμετείχε δε και ο Σύλλογος των απανταχού Μαυρομματαίων.
Η αναβίωσή τους αποσκοπεί στην Πολιτιστική αναβάθμιση και την Οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Ιθώμης με επίκεντρο πάντα την Αρχαία Μεσσήνη, και φυσικά στην προβολή της παγκοσμίως. 
Επί 25 συναπτά έτη τελούσαμε εδώ τα Ιθωμαία επειδή παράγοντες του Πολιτιστικού Συλλόγου των απανταχού Μαυρομματαίων προσπάθησαν τον Απρίλιο του 1984 να καπηλευτούν για προσωπική προβολή την ιδέα της  αναβίωσης των Ιθωμαίων. 
Εδώ και πέντε χρόνια αποφασίσαμε, σε μια ένδειξη καλής θέλησης, να δώσουμε την ευκαιρία στον Σύλλογο  των απανταχού Μαυρομματαίων προκειμένου να τελούμε από κοινού τα Ιθωμαία στην Αρχαία Μεσσήνη , και κατά βάση εντός του αρχαιολογικού χώρου. Ελπίζουμε δε αυτή η συνεργασία να ευοδωθεί , γιατί διαφορετικά θα είμαστε αναγκασμένοι να αναλάβουμε και πάλι τις τύχες των Ιθωμαίων στα χέρια μας.
Προς το παρών συνεχίζουμε με τις εκδηλώσεις ‘’Τα Βαλύρεια’’ , που ήταν το όνομα των πανηγυρικών εκδηλώσεων στην Βαλύρα τα χρόνια τα παλιά  και συνδέονται φυσικά  με τον Αρχαίο Μυθικό Λυράρι Θάμυρι που έδρασε στην αρχαιότητα στην περιοχή μας και από αυτόν πήρε το όνομα του το ποτάμι μας και στους νεότερους χρόνους. Ήταν το 1927 τότε που η κωμόπόλή μας   άφηνε πίσω της το τούρκικο όνομα ‘’Τζεφερεμίνι’’  και μετονομαζόταν σε  ‘’ΒΑΛΥΡΑ’’.  Τότε ακριβώς  αρχίζουν και τα Βαλύρεια.
Η ιστορία των αθλητικών της Βαλύρας χάνεται στα βάθη των αιώνων και δη της Τουρκοκρατάς. Έως το 1926 ονομάζονταν ‘’Αγροτικοί αγώνες’.
 Ο Σύλλογός μας ουδέποτε αναμείχθηκε σε κομματικές υποθέσεις, αλλά έκανε τις πολιτικές του παρεμβάσεις εκεί και τότε που έπρεπε.
Και σήμερα εμπρός σε αυτή την τραγική κατάσταση που βιώνει η χώρα μας και ο Ελληνικός λαός  στην συντριπτική του πλειοψηφία κυριολεκτικά υποφέρει, δεν μπορούμε να μείνουμε σιωπηλοί.
Στέλνουμε και εμείς  με τις μικρές μας δυνάμεις, το δικό μας μήνυμα για την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η πατρίδας μας  και ο Ελληνικός λαός.
Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια ιδιότυπη οικονομική κατοχή πολύ οδυνηρή και ο λαός μας προδομένος από τους πολιτικούς, βιώνει την εξαθλίωση, την φτώχεια, την μιζέρια, την ανεργία, τις αυτοκτονίες και δυστυχώς φως δεν υπάρχει στην άκρη του τούνελ.
Τα μνημόνια δεν μπορούν να δώσουν τη λύση, είναι αποδεδειγμένο  και το έχουν παραδεχθεί και οι ίδιοι οι ΔΝΤούδες. Όμως οι πολιτικάντηδες συνεχίζουν την ίδια ‘’λανθασμένη’’ συνταγή.  Ξεπουλούν κομμάτι - κομμάτι όλα τα φιλέτα του πλούτου της πατρίδας μας, και δεν υπάρχει ούτε ένας να ορθώσει ανάστημα και να πει: Φτάνει πια!!! Ως εδώ και μη παρέκει!!!    
Οι πολιτικοί που μας κυβερνούν, από την λεγόμενη μεταπολίτευση του 1974 και οι οποίοι ευτέλισαν τον όρο ‘’Δημοκρατία’’, είναι στην  πλειοψηφία τους ή γίνονται στη συνέχεια προκειμένου να αναρριχηθούν στην εξουσία, πιόνια του διεθνούς Σιωνισμού. Βουτηγμένοι μέχρι το λαιμό μέσα στην Μασονικές στοές υπηρετούν με το καλύτερο τρόπο  τα συμφέροντα της παγκόσμιας οικονομικής ελίτ, μιας χούφτας οικονομικών μεγιστάνων που έχει στην κατοχή της το μεγαλύτερο  μέρος του παγκόσμιου πλούτου  κάνει κουμάντο  σε ολόκληρο τον πλανήτη και ονειρεύεται μια παγκόσμια διακυβέρνηση μέσα από την παγκοσμιοποίηση.   
Προσπαθούν με κάθε τρόπο, στα πλαίσια της παγκόσμιας διακυβέρνησης που ονειρεύονται, να φθάσουν στον εθνομηδενισμό. Εμείς σαν Έλληνες οφείλουμε να αντισταθούμε. 
Να προστατεύσουμε την Εθνική μας ταυτότητα, την ορθοδοξία μας, τις λαϊκές μας παραδόσεις , τα ήθη και τα έθιμά μας!!! Αν τα χάσουμε αυτά, τότε θα χαθούμε!!! 
Τα κόκαλα των αγωνιστών του ’21 τρίζουν όλα αυτά τα χρόνια από την δουλοπρέπεια των πολιτικών μας και για αυτό εμείς πρέπει να σηκώσουμε το λάβαρο  μιας ειρηνικής εξέγερσης από κάθε γειτονιά, από κάθε χωριό, από κάθε κωμόπολη, από κάθε πόλη. 
Είναι καθήκον όλων μας. Να σηκωθούμε εδώ και τώρα από τους καναπέδες και να βγούμε στους δρόμους. Όχι μια φορά , αλλά όσες φορές χρειαστεί, μέχρι να γίνουν καπνός οι διεθνείς τοκογλύφοι και οι ντόπιοι εθνοπροδότες σε όποιο κόμμα κι’ αν ανήκουν.  
Εμπρός λοιπόν όλοι μαζί να αποτινάξουμε τον ζυγό της νέας Τουρκοκρατίας!!!

Συντάκτης:Γιάννης Ελ. Λινάρδος

Δεν υπάρχουν σχόλια: