Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Τηλεοπτικές παραγωγές, Κάλλας και Ζορμπάς για την προβολή της Μεσσηνίας!!!

Τηλεοπτικές παραγωγές, Κάλλας και Ζορμπάς στην προβολή της Μεσσηνίας
Μεγάλη κινητικότητα υπάρχει γύρω από την προβολή της Μεσσηνίας σε διεθνές επίπεδο. Τόσο μέσω της τηλεόρασης όσο και μέσω μίας σειράς δραστηριοτήτων επιχειρείται, με πρωτοβουλίες της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας, να αναδειχθούν είτε οι φυσικές ομορφιές είτε διεθνώς αναγνωρισμένες προσωπικότητες, που σχετίζονται με τη Μεσσηνία, ώστε να αποτελέσουν με διάφορους τρόπους πόλο έλξης για νέους επισκέπτες. 
Μετά την προ 4ετίας περίπου επιτυχημένη σειρά “Ο Πρωταθλητής των Πρωταθλητών” ("Mastarnas Mastare"), που γυρίστηκε στη Μεσσηνία και μέσα από 10 επεισόδια με πρωταγωνιστές γνωστούς Σκανδιναβούς αθλητές κατάφερε να τραβήξει για πολλές εβδομάδες τα βλέμματα εκατομμυρίων τηλεθεατών, η προβολή μέσω τηλεοπτικών παραγωγών συνεχίζεται.

Το προηγούμενο διάστημα ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία είχε η σειρά “Αγρότης ψάχνει για σύζυγο” (“Bonde söker fru”), όπου γυρίστηκε το φθινόπωρο του 2015 σε Αρχαία Μεσσήνη, στο Ιστορικό Κέντρο (Μυλόπετρα) και την Κεντρική Αγορά Καλαμάτας, στο ξενοδοχείο "Horizon Blu”, στο αεροδρόμιο Καλαμάτας, στη Βοϊδοκοιλιά και στην Costa Navarino. Η απήχηση αυτού του προγράμματος ήταν τόσο μεγάλη, όπου ενδεικτικά τον τελικό παρακολούθησαν περισσότεροι από 2 εκατ. τηλεθεατές. Ολοι αυτοί, αλλά και όσοι ακόμα παρακολουθούσαν σε τακτική βάση όλα τα επεισόδια, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν μέσα από τους τηλεοπτικούς τους δέκτες τις ομορφιές της Μεσσηνίας.
Σύμφωνα μάλιστα με τον εκπρόσωπο της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας στην Ευρώπη Θανάση Ψαρούλη, ήδη βρίσκεται σε πολύ προχωρημένο στάδιο μία ακόμα μεγάλη τηλεοπτική παραγωγή από χώρα της Ευρώπης στη Μεσσηνία. Με γυρίσματα το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους για 40 ημέρες από 40μελή ομάδα, το πρόγραμμα αυτό έρχεται να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τις δραστηριότητες προβολής της ευρύτερης περιοχής διεθνώς. Ο κ. Ψαρούλης επιπροσθέτως μας αποκάλυψε ότι παράλληλα έχει εκφραστεί σοβαρό ενδιαφέρον για να γίνουν ακόμα δύο τέτοιες τηλεοπτικές σειρές στη Μεσσηνία, αλλά μέσα στο 2017, χωρίς όμως να μπορεί να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Και φυσικά όλα αυτά τα προγράμματα, τόσο κατά τα γυρίσματα όσο και κατά την προβολή τους, συνοδεύονται και από σειρά δημοσιευμάτων σε έντυπα των αντίστοιχων χωρών.
Ιδιαιτέρως σημαντική είναι φυσικά και η συνεργασία του Δήμου Καλαμάτας με την Interkultur για τη διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορωδιών, που ήδη από την πρώτη φορά άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στην πόλη και στο οποίο έλαβαν μέρος εκατοντάδες μέλη χορωδιών από διάφορες χώρες.
Στα πλάνα της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας παραμένουν οι προσπάθειες για προσέλκυση διαφόρων δραστηριοτήτων, όπως η φιλοξενία ξένων δημοσιογράφων, οι οποίοι μέσα από τα μέσα που εργάζονται θα προβάλουν την περιοχή στις χώρες τους.

Κομβικό στοιχείο σε όλο αυτό το εγχείρημα είναι η προσπάθεια ανάδειξης της σύνδεσης της Μαρίας Κάλλας με τη Μεσσηνία. Η προσπάθεια ανακατασκευής του πατρικού της στο Νεοχώρι του Δήμου Οιχαλίας και η δημιουργία ενός μουσειακού χώρου εκεί σε συνδυασμό με τη διεθνή παραγωγή της αφιερωματικής ταινίας του Μπάμπη Τσόκα στη ζωή της μεγάλης ντίβας της όπερας, αποτελούν την κορυφή αυτής της προσπάθειας.
Παράλληλα το τελευταίο διάστημα η Μεσσηνιακή Αμφικτιονία έχει ανοίξει μία συνεργασία με το Δήμο Δυτικής Μάνης και με μία σειρά άλλων φορέων για την προβολή του τόπου παραμονής και εργασίας σε ορυχείο του Γεωργίου Ζορμπά μαζί με τον Νίκο Καζαντζάκη στη Στούπα, που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον Κρητικό συγγραφέα, αλλά και για άλλους καλλιτέχνες και φυσικά αποτελεί ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα χαρακτηριστικά της Ελλάδας διεθνώς.
Ολες αυτές οι προσπάθειες ανοίγουν αναμφισβήτητα νέους δρόμους για την προβολή της Μεσσηνίας και τη δημιουργία νέων πόλων έλξης επισκεπτών από το εξωτερικό. Οταν μάλιστα διανθίζονται από προσωπικότητες, όπως η Μαρία Κάλλας και ο Ζορμπάς, τότε προκύπτουν επιπλέον σημαντικά πλεονεκτήματα έναντι άλλων περιοχών.
Γράφτηκε από τον  /eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια: