Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Ασυγχώρητοι ...κοψοχέρηδες!!!

Σε μια παρέα σε ένα νησί της Ελλάδας πίνουν τα τσιπουράκια τους, τρώνε τις αστακομακαρονάδες τους, τις αχινοσαλάτες τους δίπλα στη θάλασσα και κάνουν πολιτική κουβεντούλα. Είναι κλασικοί αστοί που έχουν να πληρώσουν 100 και 200 ευρώ για ένα τραπέζι, δηλαδή δεν πρόκειται για κάποιους που τρώνε τη χωριάτικη στα δύο.
Στην κουβέντα πάνω που έπιασε το ραντάρ του Antinews αποκαλύπτεται ότι… ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ αλλά έμοιαζαν με κοψοχέρηδες. «Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω» είπε ο ένας εμφανώς απογοητευμένος με την ψήφο του στην κυβέρνηση και συμφώνησαν και οι υπόλοιποι.


Είναι μια από τις εικόνες που βλέπεις συχνά τους τελευταίους μήνες στους… τελευταίους αστούς που άφησε η κυβέρνηση της αριστεράς αλώβητους.

Αυτοί λοιπόν οι έχοντες σε σχέση με όσους βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας, ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ, δύο και τρεις φορές, στήριξαν την κυβέρνηση της αριστεράς που δεν είναι και τόσο αριστερά, αλλά το μετάνοιωσαν πικρά. Είναι πρώην Πασόκοι, Νεοδημοκράτες που είδαν τον μεγάλο μεταρρυθμιστή Αλέξη να τους λέει ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, θα μειώσει τους φόρους στις επιχειρήσεις τους, θα πατάξει τη φοροδιαφυγή, θα βάλει στη φυλακή τα λαμόγια κ.λπ. Όλοι αυτοί που τώρα κλαίνε με μαύρο δάκρυ για τη διάψευση των προσδοκιών τους και οι περισσότεροι ζητούν… συγχώρεση για το λάθος τους.

Δεν ξέρουμε τι θα ψηφίσουν στο μέλλον. Μπορεί να ξαναγυρίσουν στο ΠΑΣΟΚ ή στη ΝΔ, μπορεί και να μην ξαναψηφίσουν ποτέ τους. Κάποιοι θα μπορούσαν να δικαιολογηθούν καθώς το πολιτικό σύστημα τα προηγούμενα χρόνια δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων αλλά και η αστική τάξη το μόνο που κοιτούσε ήταν πώς να φάει ό,τι μοιραζόταν. Ας πούμε ότι έχουν ένα ελαφρυντικό γι’ αυτό. Είναι όμως ασυγχώρητοι που άφησαν τον εαυτό τους να πιαστεί κορόιδο δύο φορές στις εθνικές εκλογές, μία στο δημοψήφισμα και μία στις ευρωεκλογές οι οποίες ουσιαστικά άνοιξαν το δρόμο για να πέσει η κυβέρνηση Σαμαρά. Είναι ασυγχώρητοι γιατί η Ελλάδα χρεώθηκε δισεκατομμύρια και γιατί υπεγράφη ένα αχρείαστο μνημόνιο. Είναι ασυγχώρητοι διότι σταμάτησαν την προσπάθεια που έγινε βάζοντας τους τρελούς να κυβερνήσουν τη χώρα.

Πώς να συγχωρήσεις μάλιστα αστούς, κυρίως νεοδημοκράτες που πίστεψαν έναν απίστευτο ψεύτη που έκανε μπαμ από την πρώτη στιγμή; Δεν είχαν το μυαλό, τα χρήματα, την εκπαίδευση, την πολιτική σοβαρότητα να καταλάβουν ότι οδηγούν τη χώρα στην καταστροφή;

Εντάξει. Οι… προλετάριοι, οι φτωχοί και αμόρφωτοι να κοροϊδευτούν από τους άθλιους λαϊκιστές. Η αστική τάξη, όμως; Οι νοικοκυραίοι; Οι πτυχιούχοι με δουλειές και με τη δυνατότητα να πάνε διακοπές και να τρώνε καραβίδες στην παραλία, γιατί έπρεπε να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ; Και ποιος θα πληρώσει για το έγκλημα που συνετελέσθη;

Ιδού η απορία και δεν είναι αστεία ερωτήματα για να περνά η καλοκαιρινή ώρα. Είναι αυτή τη στιγμή το μείζον ζήτημα για την ελληνική κοινωνία. Αφενός για να μην ξαναγίνει το ίδιο λάθος και αφετέρου για να πληρώσουν επιτέλους και κάποιοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: