Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Οι μελισσοκόμοι – κάτοχοι μελισσοκομικών βιβλιαρίων, πρέπει να δηλώσουν τις έτοιμες για διαχείμαση κυψέλες το αργότερο μέχρι 31/12/2016

Αποτέλεσμα εικόνας για μελισσοκόμοι
Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας ενημερώνει τους μελισσοκόμους της περιοχής μας, για τα παρακάτω θέματα:
Α. Κυψέλες Διαχείμασης
Σύμφωνα με το άρθρο 2 του ΚΑΝ. (ΕΕ) 2015/1366 τα κράτη μέλη που υλοποιούν μελισσοκομικά προγράμματα, πρέπει να καθορίζουν τον αριθμό των κυψελών που είναι έτοιμες για διαχείμαση στην επικράτειά τους μεταξύ της 1ης Σεπτεμβρίου και της 31ης Δεκεμβρίου κάθε έτους. 
  Κατά συνέπεια όλοι οι...
μελισσοκόμοι – κάτοχοι μελισσοκομικών βιβλιαρίων, πρέπει να δηλώσουν τις έτοιμες για διαχείμαση κυψέλες το αργότερο μέχρι 31/12/2016 στην ΔΑΟΚ Π.Ε. Μεσσηνίας (Διοικητήριο Καλαμάτα , Γραφείο 214 τηλ. 2721361214) .
Οι μελισσοκόμοι που δεν δηλώσουν τις κυψέλες διαχείμασης θα αποκλείονται από όλα τα επιδοτούμενα προγράμματα.
Β. Δικαιούχοι ενίσχυσης της δράσης 3.1
Στο πλαίσιο υλοποίησης της δράσης 3.1 «Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων» του νέου τριετούς προγράμματος μελισσοκομίας κατά τα έτη 2017-2019 σας ενημερώνουμε ότι θα ενισχύεται η δαπάνη για την προμήθεια καινούργιων κυψελών, κατά το χρονικό διάστημα από την 1η Σεπτεμβρίου κάθε έτους έως και την 20η Μαρτίου του επόμενου έτους. Οι δικαιούχοι μελισσοκόμοι της δράσης θα πρέπει να πληρούν τα εξής βασικά κριτήρια:
α) Να είναι κάτοχοι μελισσοκομικής εκμετάλλευσης τουλάχιστον 20 κυψελών.
β) Να είναι κάτοχοι μελισσοκομικού βιβλιαρίου σε ισχύ.
γ) Να έχουν υποβάλλει την αίτηση δήλωσης κυψελών διαχείμασης στη ΔΑΟΚ  που ανήκουν από 1η Σεπτεμβρίου έως και 31η Δεκεμβρίου κάθε έτους.
Γ. Δικαιούχοι ενίσχυσης της δράσης 3.2
Στο πλαίσιο υλοποίησης της δράσης 3.2  «Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας» του νέου τριετούς προγράμματος μελισσοκομίας κατά τα έτη 2017-2019 σας ενημερώνουμε ότι θα ενισχύεται η δαπάνη μετακίνησης των μελισσοσμηνών από τον συνήθη μόνιμο τόπο της μελισσοκομικής εκμετάλλευσης σε άλλον, κατά το χρονικό διάστημα από την 1η Σεπτεμβρίου κάθε έτους έως και την  20η Μαϊου του επόμενου έτους.
Οι δικαιούχοι μελισσοκόμοι της δράσης θα πρέπει να πληρούν τα εξής βασικά κριτήρια:
α) Να έχουν βεβαίωση εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΕΕ) ως επαγγελματίες αγρότες.
β) Να είναι κάτοχοι μελισσοκομικής εκμετάλλευσης τουλάχιστον 110 παραγωγικών μελισσοσμηνών και η ελάχιστη ακαθάριστη αξίας της παραγωγής τους να είναι 8.000 €
γ) Να είναι κάτοχοι μελισσοκομικού βιβλιαρίου σε ισχύ και θεωρημένο τουλάχιστον πριν ένα (1) έτος από την ημερομηνία της αίτησης.
δ) Να έχουν υποβάλλει την αίτηση δήλωσης κυψελών διαχείμασης στη ΔΑΟΚ  που ανήκουν από 1η Σεπτεμβρίου έως και 31η Δεκεμβρίου κάθε έτους.
ε) Να υποβάλλουν αίτηση δήλωση για συμμετοχή στη δράση 3.2 «Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας» στη ΔΑΟΚ που ανήκουν, πριν την πραγματοποίηση των μετακινήσεων και  για τις επόμενες μετακινήσεις των μελισσοσμηνών τους.
Έντυπα αιτήσεων καθώς και πληροφορίες για  τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, οι μελισσοκόμοι να απευθύνονται στο γραφείο 214 της Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π. Ε. Μεσσηνίας τηλ  2721361214  Πληροφορίες  κ. Μανωλόπουλο Δ. και Πράττη Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: