Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016

Κατηγορείται για υπεξαίρεση 80.000 ευρώ αρχιμανδρίτης που υπηρετεί στη Μητρόπολη Μεσσηνίας!!!

Για υπεξαίρεση σε βάρος του Δημοσίου ποσού που υπερβαίνει τις 80.000 ευρώ, κατηγορείται αρχιμανδρίτης που υπηρετεί τώρα στη Μητρόπολη Μεσσηνίας. Στον αρχιμανδρίτη έχει ήδη ασκηθεί δίωξη από την Εισαγγελία Τριφυλίας, καθώς τότε υπηρετούσε εκεί και μετά την απολογία του παρέμεινε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
Με την περίπτωση του συγκεκριμένου αρχιμανδρίτη, αλλά και με άλλες 3 περιπτώσεις με οικονομικές ατασθαλίες σε Μητροπόλεις της Ελλάδας, ασχολείται στο τελευταίο πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της η εφημερίδα, θρησκευτικού περιεχομένου, «Ορθόδοξη Αλήθεια», που εκδίδεται στην Αθήνα.


Διασταύρωση στοιχείων
Σύμφωνα με την κατηγορία, ο συγκεκριμένος κληρικός για παραπάνω από μια δεκαετία, συνέχιζε να εισπράττει τη σύνταξη της μητέρας του που έχει πεθάνει. Το προηγούμενο χρονικό διάστημα, και από τη διασταύρωση των στοιχείων που έγιναν από τις κρατικές υπηρεσίες και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς, διαπιστώθηκε ότι παρά το γεγονός ότι η ασφαλισμένη είχε αποβιώσει εδώ και χρόνια, η σύνταξή της καταβαλλόταν και εισπράττονταν κανονικά.
Γρήγορα το κουβάρι που ξετυλίχθηκε δεν άργησε να φτάσει στα πόδια του γιου αρχιμανδρίτη και την πόρτα του να χτυπήσουν αστυνομικοί, οι οποίοι τον οδήγησαν στο κατώφλι του Εισαγγελέα, στην Κυπαρισσία.
Μετά την απαγγελία των κατηγοριών και την επιβολή του περιοριστικού όρου, ο αρχιμανδρίτης μετατέθηκε στη Μητρόπολη Μεσσηνίας, όπου και υπηρετεί μέχρι και σήμερα, περιμένοντας την εκδίκαση της υπόθεσής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: