Σάββατο 13 Μαΐου 2017

«Μάστιγα» οι χωματερές στη Μεσσηνία!

Αποτέλεσμα εικόνας για χωματερές στη Μεσσηνία
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν πριν λίγες ώρες, μόνο στο νομό μας υπάρχουν 6 ενεργοί σκουπιδότοποι και, τουλάχιστον, 8 μη αδειοδοτημένοι (πέρα από τους χώρους όπου η απόρριψη των σκουπιδιών γίνεται απολύτως ασύδοτα). Μεταξύ των σκουπιδότοπων που αποτελούν πρόβλημα πάντως, βρίσκεται και η «Μαραθόλακκα» του δήμου Καλαμάτας (η οποία λειτουργεί σε περιοχή του Ταΰγετου), με την παρατήρηση πως «δεν ο δήμος και οι τοπικές αρχές δεν έχουν συμμορφωθεί με την απόφαση της 2ας Δεκεμβρίου 2014».


Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνεχίζει ωστόσο να κρατάει σταθερά τα «σκήπτρα» πανελλαδικά, αφού σε αυτή «λειτουργούν» οι 35 από τις 92 χωματερές συνολικά, για τις οποίες η Ελλάδα έχει πληρώσει ήδη πρόστιμα 40 εκατ. ευρω.

Η λίστα με τις χωματερές στη Μεσσηνία, για τις οποίες γίνεται λόγος στη λίστα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είναι:
Πλακωτη (Αυλώνος), Μπασίκου (Γργαλιάνων), Αλιμάκι (Κυπαρισίας) και Μαύρη Λίμνη (Φιλατρών) στο δήμο Τριφυλίας, Πίσω Βρύση (Αριστομένους), Καβάλα 1 (Ιθώμης), Λιμενικά (Μεσσήνης), Βίκος (Πεταλιδίου) και Αη Λιάς (Τρικόρφου) στο δήμο Μεσσήνης, Προφήτης Ηλίας (Δωρίου) και Αραπουσκιά (Ανδανίας)στο δήμο Οιχαλίας, Γέφυρα Μανούσου (Νέστορος) και Άγιος Νικόλαος (Πύλου) στο δήμο Πύλου-Νεστορος και Μαραθόλακκα (Ταΰγετου) του δήμου Καλαμάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: