Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Ένστολοι από τη Μεσσηνία στη συγκέντρωση της Αθήνας!!!

Ενστολοι από τη Μεσσηνία στη συγκέντρωση της Αθήνας 
Στην ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, σήμερα στις 5 το απόγευμα στην Αθήνα, συμμετείχουν αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί από τη Μεσσηνία, ενώνοντας τη φωνή τους με συναδέλφους τους από όλη την Ελλάδα.
Οι υπηρετούντες στα Σώματα Ασφαλείας αντιδρούν στο νέο μισθολογικό καθεστώς, για λόγους που εξηγούν στην "Ε" οι πρόεδροι της Ενωσης Αξιωματικών Αστυνομίας Πελοποννήσου Ηλίας Αξιοτόπουλος και της Ενωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Νοτίου Πελοποννήσου Κυριάκος Χρηστέας.
Σύμφωνα με το νέο ειδικό μισθολόγιο, οι ένστολοι θα κατατάσσονται σε τέσσερις μισθολογικές κλίμακες ανάλογα με την προέλευσή τους, τον βαθμό και τα έτη υπηρεσίας - ενώ καταργείται το καθεστώς των μισθολογικών προαγωγών και τα επιδόματα χρόνου υπηρεσίας, εξομάλυνσης, ειδικής απασχόλησης, επιτελικής ευθύνης και ειδικών συνθηκών. 
Επίσης, καταργείται το καθεστώς των μισθολογικών προαγωγών· εάν μετά τις αλλαγές προκύπτουν μικρότερα ποσά τότε το ποσό διατηρείται ως προσωπική διαφορά.
Πιο αναλυτικά, ο πρόεδρος της Ενωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Νοτίου Πελοποννήσου Κυριάκος Χρηστέας σημειώνει ότι οι εργαζόμενοι στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, «έχουμε υποστεί όλες τις δυσμενείς επιπτώσεις των προηγούμενων μνημονίων (περικοπές μισθών και συντάξεων, πάγωμα μισθολογικών ωριμάνσεων, υπερφορολόγηση κ.λπ.), ενώ επιπλέον δεν έχουν αποκατασταθεί πλήρως οι αδικίες που έχουμε υποστεί, βάσει των τελεσίδικων αποφάσεων της ελληνικής Δικαιοσύνης». Γι' αυτό και «λιμενικοί στην ενέργεια και στην αποστρατεία, μεταφέρουμε το αγωνιστικό μήνυμά μας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, συμβάλλοντας στην επιτυχή διοργάνωση της διαμαρτυρίας μας, που αποσκοπεί στην αποτροπή των επαχθών μέτρων της κυβέρνησης».

ΝΟΜΟΣ ΕΚΤΡΩΜΑ

Ο πρόεδρος της Ενωσης Αξιωματικών Αστυνομίας Πελοποννήσου Ηλίας Αξιοτόπουλος μιλώντας στην "Ε" μεταφέρει την άποψη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας τους ΠΟΑΞΙΑ, ότι πρόκειται για έναν νόμο - έκτρωμα, που «πλήττει βάναυσα τη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων μας». Η ΠΟΑΞΙΑ μάλιστα μιλά για μια ακόμα ανακολουθία της κυβέρνησης «η οποία το απέκρυπτε επί ένα έτος, ενώ το είχε στα συρτάρια της έχοντας συμφωνήσει με την τρόικα τις νέες περικοπές». Και καταγγέλλει πως «αυτή η τακτική αποτελεί εμπαιγμό και προσβολή των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας, αλλά και των λειτουργών της Δικαιοσύνης του Συμβουλίου της Επικρατείας - τις αποφάσεις των οποίων όχι μόνο αγνοεί επιδεικτικά η κυβέρνηση, αλλά επιχειρεί και να τις παρακάμψει με τη μέθοδο της θεσμοθέτησης ενός νέου μισθολογίου που οδηγεί στη συρρίκνωση του εισοδήματός μας, παρά τη σαφή πρόβλεψη των αποφάσεων του ΣτΕ ότι το νέο μισθολόγιο πρέπει να είναι τουλάχιστον στα επίπεδα του 2012». 

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ

Οσο για το... τρικ της προσωπικής διαφοράς που διατείνονται οι κυβερνώντες υποστηρίζοντας πως δεν θα υπάρξουν μειώσεις, ο κ. Αξιοτόπουλος αντιλέγει ότι «όλοι γνωρίζουμε ότι, όπως λειτουργεί, μας καταδικάζει σε οικονομική στασιμότητα για μια τουλάχιστον δεκαετία!». Υπενθυμίζει δε, την πρόσκληση της ΠΟΑΞΙΑ στην φυσική ηγεσία του Σώματος να ενωθεί μαζί τους στη σημερινή ένστολη διαμαρτυρία στην πλατεία Κολοκοτρώνη, θέτοντας το δίλημμα για «το αν θέλει να διοικεί αστυνομικούς αφοσιωμένους στα καθήκοντά τους ή αστυνομικούς αδιάφορους χωρίς ηθικό;». 

Και καταλήγει λέγοντας πως σήμερα «εμείς θα δώσουμε δυναμικό "παρών" και καλούμε όλους τους συναδέλφους να πράξουν το ίδιο - θα είμαστε εκεί μπροστάρηδες στη μάχη, μπροστάρηδες στον αγώνα για την Αστυνομία, για την κοινωνία για τις οικογένειές μας, για την αξιοπρέπειά μας». 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Με ανακοίνωσή της η Ενωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Πελοποννήσου καλεί τα μέλη της σε μαζική συμμετοχή στην ένστολη πανελλαδική διαμαρτυρία στην Αθήνα. Στην ίδια ανακοίνωση ενημερώνει για τις καταργήσεις επιδομάτων στο νέο ειδικό μισθολόγιο των ένστολων, σημειώνοντας ότι με την εφαρμογή του νέου ειδικού μισθολογίου καταβάλλονται: α) ο βασικός μισθός, β) δύο επιδόματα: Επίδομα ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας που διαμορφώνεται ανάλογα και με την οικογενειακή – φορολογική κατάσταση ενός εκάστου, θέσης ευθύνης (από το βαθμό του επιπυραγού και άνω), η οικογενειακή παροχή, το επίδομα αναπηρίας, το επίδομα κινδύνου (ΕΜΑΚ). Παράλληλα «τίθεται ανώτερο πλαφόν αποζημίωσης μέχρι 4, πέραν του πενθημέρου οκτάωρα, ακόμα και για τους μήνες που έχει 5 Σ/Κ». Εξηγεί δε πως «αυτό αποτελεί μια πρώτη οριζόντια μείωση για το σύνολο του προσωπικού. Η εφαρμογή του νέου μισθολογίου από 1 Ιανουαρίου 2017 αναδρομικά, θέτει ζήτημα επιστροφής χρημάτων πίσω για δεδουλευμένα, αφού ήδη δύο μήνες μέχρι τώρα το προσωπικό εργάστηκε 5 Σαββατοκύριακα».

Σχετικά με τη μισθολογική διαφορά που θα υπάρξει μεταξύ παλιού και νέου μισθολογίου και θα καταβάλλεται ως προσωπική διαφορά, σημειώνει χαρακτηριστικά: «Προσωπική διαφορά δεν είχαμε, δεν έχουμε και δεν θέλουμε να έχουμε. Ζητάμε ξεκάθαρες λύσεις και σεβασμό στο ένστολο προσωπικό». 

Γράφτηκε από την  

Δεν υπάρχουν σχόλια: