Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

Έπεσαν στα μαλακά για τις κλοπές ελαιόκαρπου...!!!

Μεσσηνία: Έπεσαν στα μαλακά για τις κλοπές ελαιόκαρπουΤο ζευγάρι είχε καταδικαστεί από το Αυτόφωρο ωστόσο αφέθηκαν και οι δυο ελεύθεροι αφού το δικαστήριο τους χορήγησε τριετή αναστολή.
Μπορεί να καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο το ζευγάρι είχε ρημάξει την παραγωγή των ελαιοπαραγωγών κλέβοντάς την από τα ελαιοτριβεία της Μεσσηνίας, αλλά αφέθηκαν και οι δυο ελεύθεροι αφού το δικαστήριο τους χορήγησε τριετή αναστολή στις ποινές που τους επέβαλε! 
Ο 36χρονος άνδρας και η 56χρονη σύντροφός του είχαν συλληφθεί από αστυνομικούς της Ασφαλείας Καλαμάτας έξω από το σπίτι τους το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, όταν στο φορτηγό με δοκιμαστικές πινακίδες που είχαν νοικιάσει από μάντρα αυτοκινήτων βρέθηκαν 12 σακιά με ελαιόκαρπο τα οποία είχαν κλαπεί το βράδυ του Σαββάτου από δύο ελαιοτριβεία στις περιοχές της Πελεκανάδας και της Δροσιάς του Δήμου Μεσσήνης.

Στην προανάκριση, ο 36χρονος παραδέχθηκε ότι από τις αρχές Δεκεμβρίου είχε κλέψει δυο φορές από ένα ελαιοτριβείο στα Περιβολάκια, την πρώτη 56 σακιά και τη δεύτερη άλλα 14 σακιά με ελιές, ενώ από το ελαιοτριβείο του Συνεταιρισμού Δροσιάς είχε αρπάξει άλλα εννέα σακιά με ελιές. Όλα τα είχε πάει σε άλλο ελαιοτριβείο στα Λέικα, όπου οι αστυνομικοί κατέσχεσαν 307 κιλά ελαιολάδου από τη σύνθλιψη του ελαιοκάρπου του ελαιοτριβείου στα Περιβολάκια και τα υπόλοιπα σακιά με τις ελιές! 
Ο 36χρονος ισχυρίστηκε ότι η 56χρονη δεν γνώριζε για τις κλοπές, ωστόσο το δικαστήριο έκρινε ενόχους και τους δυο. Στον πρώτο επέβαλε ποινή φυλάκισης δυο ετών για τις κλοπές, ενώ η δεύτερη καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 21 μηνών για ηθική αυτουργία σε αυτές και για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος. Μετά την αναστολή που τους δόθηκε επειδή ζήτησαν συγγνώμη, όμως, αφέθηκαν ελεύθεροι.
Μάνος Τσαγκαράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: