Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2018

Έρευνα για τις επιπτώσεις των πυρηνελαιουργείων στη ΒΙΠΕ Μελιγαλά!!!

Αποτέλεσμα εικόνας για ΒΙΠΕ Μελιγαλά
Οι επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων κοντά στη ΒΙΠΕ Μελιγαλά εξαιτίας των ρυπογόνων εγκαταστάσεων θα είναι ένα από τα πρώτα αντικείμενα του Παρατηρητηρίου Δημόσιας Υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, δήλωσε στην ΕΡΤ Καλαμάτας η Αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνα Νικολάκου.
«Είναι αυτονόητο πως χρειάζεται για την περιοχή μια επιστημονικά τεκμηριωμένη μελέτη για το αν υπάρχουν και ποιες είναι οι επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων, από την λειτουργία των εργοστασίων στην περιοχή του Μελιγαλά.
Για την Περιφερειακή Αρχή το ζήτημα της προστασίας της δημόσιας υγιεινής είναι στην πρώτη γραμμή και αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που προχωρήσαμε στη συγκρότηση παρατηρητηρίου Δημόσιας Υγείας» τόνισε η Ντίνα Νικολάκου.

Να σημειωθεί πως σε ρεπορτάζ της ΕΡΤ Καλαμάτας γιατροί του Κέντρου Υγείας Μελιγαλά είχαν επισημάνει πως την περίοδο λειτουργίας των πυρηνελαιουργείων σημειώνεται σημαντική αύξηση των περιστατικών που αφορούν αναπνευστικά προβλήματα. Μάλιστα οι γιατροί είχαν επισημάνει την ανάγκη τεκμηριωμένης καταγραφής και μελέτης των περιστατικών από έναν επιστημονικό φορέα, όπως το ΚΕΕΛΠΝΟ, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει πρόβλημα στην περιοχή και σε πιο βαθμό είναι αυτό.

Να σημειωθεί πως τη συγκρότηση παρατηρητηρίου Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε εχθές ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για τον στρατηγικό σχεδιασμό που ακολουθεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου για τα προγράμματα ελονοσίας, καταρροϊκού πυρετού και κωνωποκτονίας.

«Το Παρατηρητήριο, που θα λειτουργήσει ως πυξίδα και οι δράσεις του θα είναι το εχέγγυο για δημιουργία μοντέλων αντιμετώπισης προβλημάτων και θεμάτων Δημόσιας Υγείας», τόνισε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Αναλυτικά στοιχεία για τα προγράμματα κατέθεσαν ο επιστημονικός συνεργάτης, καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, η αντιπεριφερειάρχης Κων/να Νικολάκου, η θεματική αντιπεριφερειάρχης για την υγεία Ελένη Παναγιωτοπούλου και ο Γεν. Διευθυντής Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Πελοποννήσου Βασίλης Διαμαντόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: