Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

Γιορτή της φύσης και των τοπικών προϊόντων του όμορφου Λαδά Ταϋγέτου!


Εκατοντάδες φίλοι του Ταϋγέτου επισκέφθηκαν την Τοπική Κοινότητα Λαδά, το πρωί της Κυριακής 7 Οκτωβρίου 2018, ψώνισαν παραδοσιακά προϊόντα του χωριού και της περιοχής και διασκέδασαν, στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Καλαμάτας, την Κοινότητα και τον Πολιτιστικό Σύλλογο απανταχού Λαδαίων.



Το κοινό είχε τη δυνατότητα να προμηθευθεί κάστανα, πατάτες, καρύδια, μήλα, ρίγανη, ντομάτες, σκουρίχια, φασόλια, διάφορα λαχανικά, μέλι, ψωμί ζυμωτό κ.λπ.
Τα προς πώληση προϊόντα εξαντλήθηκαν, όπως και η «παντρεμένη» με μακαρόνια φασολάδα, το τσίπουρο με καυτό με μέλι και ο χαλβάς, που έφτιαξαν οι γυναίκες του Πολιτιστικού Συλλόγου και τα οποία προσφέρθηκαν δωρεάν.
Σημειώνεται ότι στην πλατεία του Λαδά στήθηκε παραδοσιακό γλέντι από την Τοπική Κοινότητα και τον Πολιτιστικό Σύλλογο των Απανταχού Λαδαίων, με ζωντανή μουσική.
Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, σε σύντομη ομιλία του, επαίνεσε το δραστήριο Πρόεδρο του Λαδά, Μιχάλη Αντωνόπουλο, για τις προσπάθειές του, καθώς και την Πρόεδρο και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου και τόνισε πως το συγκριτικό πλεονέκτημα της περιοχής της Αλαγονίας είναι η αγάπη των παιδιών της.

Μεγάλη ήταν για άλλη μια χρονιά η συνεισφορά της Προέδρου του Συλλόγου Απανταχού Λαδαίων ΑΘηνάς Μασουρίδου και των γυναικών του χωριού, που φημίζονται για την φιλοξενία τους!

Επεσήμανε, επίσης, ότι μέχρι τις αρχές του νέου έτους, εάν βοηθήσει ο καιρός, θα έχει βελτιωθεί εντυπωσιακά η κατάσταση του δημοτικού και εθνικού οδικού δικτύου της περιοχής Αλαγονίας και του Ελαιοχωρίου, ύστερα από την ανταπόκριση στο αίτημα του Δήμου Καλαμάτας για χρηματοδότηση εκ μέρους του συμπατριώτη μας Υπουργού Εσωτερικών Αλέξανδρου Χαρίτση, τον οποίον ο Δήμαρχος ευχαρίστησε δημόσια.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και οι Αντιπεριφερειάρχες Αντωνία Μπούζα και Ελένη Αλειφέρη, οι Αντιδήμαρχοι Καλαμάτας Γιάννης ΜπάκαςΠαναγιώτα Ντίντα, ο πρόεδρος του Δημ.Λιμενικού Ταμείου Σαράντος Μαρινάκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ηλίας ΚουτίβαςΠαναγιώτης Αλούπης κι ο διευθυντής του ΚΕΚ Παναγιώτης Τζαβάρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: