Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024

Όταν ο Μάκης Ψωμιάδης συνάντησε τη Λίτσα την Τριανταφυλλίτσα στο καφέ AGORA…

 



 Γιάννης Πετρουλάκης και Νίκος Καρύδης, με "αγνές" γεωπονικές διαθέσεις.

                                                         Φωτό:  Κώστας Θ. Καυκούλας

Τόσο μεγάλες υποκριτικές ικανότητες και δημιουργική φαντασία στα νιάτα της Βαλύρας κανείς δεν το περίμενε, αλλά φυσικό είναι, αφού είναι εγγόνια των παππούδων τους! Κι όπως ο αείμνηστος Ντουραμάκος παραμύθιαζε τους Βαλυραίους κατά τη δεκαετία του 1960, έτσι ο τόπος, που δεν θέλει να του κλέβει ο χρόνος τα όμορφα άνθη του, γέννησε νέα κόρη όμορφη, τη Λίτσα την Τριανταφυλλίτσα , τη μεγάλη παραμυθού της Αποκριάς 2024! Σε απόσταση στήθους τη συνάντησε ο ενδιαφερόμενος και δεινός   Μάκης Ψωμιάδης , προς αξιοποίηση και βιολογική καλλιέργεια! Κι εκείνη, με τα αβρά της χεράκια, δυο μέτρα θεά, τερπνά τον αγκάλιασε και απαθανατίστηκαν στον αιώνα....μόνο βέβαια για μία βραδιά, όσο κρατεί η επήρεια του Καρναβάλου.

Κατά τα άλλα, η σεμνή κόρη έχει αναλάβει έργο εμψύχωσης της μεγάλης αθλητικής παρέας του Αστέρα μας. Μαζέψτε την και τάχιστα δρομολογήστε την .....για “κόσμιες” θεατρικές παραστάσεις!

       Κώστας  Καυκούλας και Μαρία Μιχαλοστάμου το πολλά εκατ. δολλάρια δίδυμο!

Παλιό χαρμάνι που έφερε κοντά η ζωή είναι τα δύο λιονταράκια εξ Αφρικής, από την εποχή της Παγγαίας, ο κύριος Windows Office με την εντυπωσιακή αρραβωνιαστικιά του. Χωρίς παράθυρο με όφι δεν ενεργοποιείται το ποντίκι, να τρέξει να μην το φάνε, και ο Αστέρας έχει πολλές υποχρεώσεις, όσον αφορά τις δημόσιες σχέσεις του.

Στις δύο εντυπωσιακές ποδοσφαιρίνες προστέθηκε και τρίτη Χάριτη, χάρμα οφθαλμών είναι το δυναμικό τρίο.


                Αθανασία Μπατάλια, Σοφία Μπούτση-Καρύδη και Γιώτα Δημητροπούλου, 

                              σύζυγος Γιάννη Κλειώτη. Φωτό: Κώστας Θ. Καυκούλας

Η σοφιστικέ εξωγήινη επιστήμων πολύ απογοητεύτηκε  από τις γήινες νοητικές επιδόσεις, γι΄ αυτό αποφάσισε να απαγάγει μόνο το alter ego της, τον ιδανικό εαυτό της!


          Η γυναίκα "μυστήριο" με τον  Μάριο Κλειώτη. Φωτό: Κώστας Θ. Καυκούλας

Ο κύριος Ναπολέων, με την εντυπωσιακή ενδυμασία του, παρέπεμψε τους ψυχιάτρους στα Πασχαλινά αρνάκια του αδελφού  του Γιάννη, προς αποφυγήν παρεξηγήσεως και δεσμεύσεως, πίσω από την καγκελόπορτα, καθώς επισταμένως ακολουθούσε την εξωγήινη, καθιστώντας με πολεμικές διαθέσεις σαφές, ότι το πεδίον , μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, είναι στη Βαλύρα άβατον!


                                                    Φωτό: Γιάννης Κλειώτης


Οι δύο μεγάλες ποδοσφαιρίνες του Αστέρα πήραν τη μπάλα στο κρανίο, αλλά μάταια προσπάθησαν να βάλουν μία τάξη στο αφηνιασμένο πλήθος, που λικνίστηκε ασύστολα στον χορό της μουσικής του 80. Μία φούστα λαμπάντα έκανε τον γύρο του κόσμου, και μετά από αυτά που θα δουν σήμερα οι αναγνώστες μας, σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, θα τους μείνει αναμνηστικά ο γλυκύς βραστός καφές στο χέρι!


Φωτό: Κώστας Θ. Καυκούλας


Θεέ μου συγχώρησέ με, είναι πολύ καλά παιδιά, αλλά λιγάκι ατίθασα!


                                                Φωτό: Κώστας Θ. Καυκούλας

Τα δρώμενα δεν έχουν τελειωμό!


                                       Φωτό: Κώστας Θ. Καυκούλας

Η άλλη όψη του νομίσματος και όλοι μαζί!

Οι θεοσεβείς Βαλυραίοι,  και εκείνοι που αγχώνονται μην εκτεθούν δημοσίως, κάθισαν στα σπίτια τους , ενώ ορισμένοι εξ αυτών πήραν τον δρόμο προς την Ιερά Μονή Βουλκάνου, για να τους σταυρώσει ο σεπτός γέροντας Καλλίστρατος, που με υπομονή φροντίζει τους πάντες, ώστε να διανύσουν με ευλογία την άθληση της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.


                                                         Φωτό: Ρόζυ Καρύδη

Πάντως χθες, Κυριακή 17 Μαρτίου 2024,  οι περισσσότεροι τίμησαν τη μεγάλη φωτιά, στο πλάτωμα του Μύλου της Βαλύρας, και γιόρτασαν την Κυριακή την Τυρινή, αντλώντας δυνάμεις για τη Σαρακοστή.


                                                  Φωτό: Κώστας Θ. Καυκούλας

 Οι Βαλυραίοι, παρά τις προσωπικές προτιμήσεις και πεποιθήσεις τού καθενός, αγκαλιάστηκαν,  και οι κεκοιμημένοι αναστήθηκαν για να συνεορτάσουν μαζί τους.


                                                 Φωτό: Γιώργος Δ. Καπότης

 Προς τον Μύλο της Βαλύρας ο δρόμος οδηγεί, γράφει στη σελίδα της στο Fb η κα Ρόζυ Καρύδη, ο ήλιος της χαράς και αισιοδοξίας στη Βαλύρα μας.


                                                           Φωτό: Ρόζυ Καρύδη

Σήμερα, αναμένεται να είναι ζεστή και εύγευστη η φασολάδα στο Μαρακανά κάμπου, όπου θα αναμετρηθούν οι χαρταετοί, και όλοι μαζί θα ευχηθούν καλή Σαρακοστή και ευλογημένη πορεία, προς την Αγία του Κυρίου μας Ανάσταση.


                                   Όταν με φιλάς θυμάμαι ποιος πραγματικά είμαι! 

                                                Φωτό: Κώστας Θ. Καυκούλας


Θερμές ευχαριστίες στον κ. Κώστα Θ. Καυκούλα, κα Ρόζυ Καρύδη, κ. Γιάννη Κλείωτη και κ. Γιώργο Δ. Καπότη, για το πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

 

Ο Θεός μαζί σας

Ευθυμία Η. Κοντοπούλου

18/3/2024


Δεν υπάρχουν σχόλια: