Δευτέρα 29 Απριλίου 2024

Μαζί Μπορούμε: Η εθελοντική ομάδα της Βαλύρας επί το έργον!

 



 Αχ! αυτή η αγάπη που συνέχει τους σύμπαντες κόσμους, η αγάπη που μας φωτίζει να συνυπάρξουμε και να συμπορευθούμε με τον πλησίον μας, ως κοινωνία   ανθρώπων...Τα αποτελέσματα της επέμβασης της εθελοντικής ομάδας Βαλύρας, όσον αφορά την καθαριότητα και προετοιμασία του όμορφου χωριού μας για την Μεγάλη Εβδομάδα, είναι  περισσότερο από  αξιοζήλευτα . Φτωχός είναι ο λόγος μου, για  να περιγράψω τι ακριβώς   συνέβη την 27η και 28η Απριλίου, από τις 8:30 π.μ. μέχρι τη Δύση του ηλίου …

  Εκείνοι που αναρωτιόνταν αν θα ξανασμίξουν και θα συνεργαστούν αρμονικά μεταξύ τους, επιβραβεύτηκαν και  απόλαυσαν την κοινή τους συμπόρευση. Η Βαλύρα έλαμψε  και ξύπνησε Πασχαλιάτικες μνήμες,  τότε που οι αείμνηστες γιαγιάδες και   μητέρες μας,   δεν   παρέλειπαν να ασβεστώνουν τις αυλές και τα πεζούλια στους δρόμους, για να περάσει ο Επιτάφιος και οι πιστοί,   φέροντας το Άγιο Φως της Αναστάσεως  στις  αλησμόνητες πέτρινες αγροικίες τους.

Λέγει ο κ.  Κώστας Θ. Καυκούλας, Σύμβουλος της Τοπικής Κοινότητας Βαλύρας,  «το  αποτέλεσμα, με την βοήθεια των εθελοντών του χωριού μας ήταν καθηλωτικό και έπεται συνέχεια …Συγχαρητήρια σε όλους !!!»

Η κα Ουρανία Μαυρίκη-Μπόβη, η φιλόλογος της Βαλύρας μας, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από μία σαραντάρα κοπέλα γεμάτη ζωντάνια, είναι   η βασική εμψυχώτρια της εθελοντικής δράσης στη Βαλύρα. Συνεπής ήταν στο πόστο της με τη σκούπα και το φαράσι της... ο καθένας με τα γάντια του και τα προσωπικά του εργαλεία , καθώς και με άπλετη δύναμη ψυχής και καλή θέληση, ευπρέπισε και φώτισε τη Βαλύρα μας στο πέρασμά του.



Δεν ήταν μόνο οι δρόμοι και τα σκουπίδια  γύρω από τους  κάδους, πρωτίστως το Κοιμητήριο του Αγίου Γεωργίου δέχθηκε τους εθελοντές. Με τις αξίνες και τα φτυάρια, αλλά και τους κουβάδες με τον ασβέστη, καθαρίστηκαν τα μνήματα και καλλωπίστηκε η είσοδος στο νεκροταφείο του χωριού μας. 

Η κα Ευγενία Μακρή, η όμορφη κοπελούδα της Βαλύρας μας διαθέτει καλοπροαίρετα όχι μόνο την κατάλληλη γνώση και αξίνα,  πρωτίστως μεγάλη   αγάπη για το τόπο που γεννήθηκε....ξύπνησε τις ψυχούλες των κεκοιμημένων!



Η κα Σοφία Μπούτση-Καρύδη, δραστήριο μέλος του Δ.Σ. του Αστέρα Βαλύρας, είχε μοναδικό συνεργάτη της έναν από τους δύο χαριτωμένους γιούς της. Σε σχετικό βίντεο που ανάρτησε η κα Αθανασία Αχ. Μπατάλια στο FB, απολαύσαμε τη δυναμικότητα ενός μικρού παιδιού, που κτυπούσε τα ξερά χορτάρια  στους φράκτες, βοηθώντας τη μητέρα του στο έργο της… 


Όταν μπήκε μία πέτρα μέσα στο δεξί του αθλητικό παπούτσι, κάθισε κατάχαμα και την αφαίρεσε με την άνεση ενός καλού  πρωταθλητή των αγρών! Ο Θεός να το έχει καλά, είθε κι άλλα πολλά τέτοια παιδιά  να αποκτήσει η Βαλύρα του μέλλοντος.



Ο κ. Μάριος Κλειώτης, που τον απολαύσαμε  σαν Ναπολέοντα στις Αποκριές, μάς έδειξε περίτρανα τις δυνατότητές του στον καθαρισμό των δρόμων της λατρεμένης γενέτειράς μας.



Όσο κι αν ζητήσαμε τα ονόματα των εθελοντών, δεν λάβαμε σαφή απάντηση, μόνο ορισμένες φωτογραφίες ανέδειξαν τη δράση  της εθελοντικής ομάδας  μας, που σαν ένα σώμα και μία ψυχή πραγματοποίησε την αποτελεσματική της επέμβαση. Και σε άλλα πολλά, η Βαλύρα πανταχόθεν σας ευγνωμονεί.



Θερμές ευχαριστίες στον κ. Κώστα Θ. Καυκούλα , Σύμβουλο της Κοινότητας Βαλύρας, για το πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Καλή Ανάσταση!

Ο Θεός μεθ΄ημών

Ευθυμία Η. Κοντοπούλου

29-4-2024

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: