Σάββατο 4 Μαΐου 2024

Μεγάλη Παρασκευή 2024 στη Μυθική Βαλύρα

 


 

                                        Πόσο ψηλή είναι η Δόξα Σου Χριστέ μου; 
                                                    Φωτό: Kostas Karydhs FB

Ο σεπτός πατήρ κ. Ιωάννης Φωτεινός τέλεσε   Θεία Λειτουργία στο Κοιμητήριο  του Αγίου Γεωργίου Βαλύρας , το πρωί της Μ. Παρασκευής και ώρα 9:00-11:00 π.μ., όπου οι κάτοικοι του χωριού μας και οι Πασχαλινοί τους επισκέπτες, με ευλάβεια άναψαν κεράκι και τίμησαν τις ψυχές των κεκοιμημένων. Ακολούθησε η Αποκαθήλωσις του Εσταυρωμένου στον Ιερό Ναό  του Αγίου Αθανασίου, ώρα 3:30 μ. μ.,  και στις 19:30 μ.μ.  ο Εσπερινός .   Έψαλλαν ο άξιος ιερέας μας με τους θεοσεβείς ψάλτες της  ενορίας μας και το χριστεπώνυμο πλήθος, τα Εγκώμια προς τον Βασιλέα της Δόξης, με άκρα συγκίνηση και ανύψωση καρδίας. Με ευγνωμοσύνη ψυχής προς  τον  Κοσμοσωτήρα μας, που κατήλθε στον Άδη για να τον νικήσει και να μας χαρίσει ζωή αιώνια…. «αι γενεαί πάσαι  τιμούν την ταφή Του και την Αγία Του Ανάσταση στην αγαπημένη γενέτειρά μας».


                       Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου Βαλύρας. Φωτό: κα Ρόζυ Καρύδη

Η Περιφορά του Επιταφίου   έλαβε χώρα στους γραφικούς δρόμους της Βαλύρας, έως αργά το βράδυ. Οι πιστοί  είχαν ανάψει φωτιές, όπως τα παλιά χρόνια, έκαιγαν θυμίαμα και περίμεναν το πέρασμα και τη στάση του Επιταφίου, για να λάβουν ευλογία οι ίδιοι και οι  καλοασπρισμένες  οικίες  τους, με τα πολλά Ανοιξιάτικα λουλούδια.


                                                      Φωτό: κα Ρόζυ Καρύδη

Συγχαρητήρια στις καλαίσθητες κυρίες της Βαλύρας, που και φέτος τις αξίωσε ο Θεός και στόλισαν τον Επιτάφιο με τα δικά τους άνθη, που καλλιεργούν με αγάπη και μεγάλη φροντίδα στις όμορφες αυλές   στα αρχοντόσπιτά τους. 

Συγκινητική επίσης είναι μία ανάρτηση της κας Σοφίας Μπούτση-Καρύδη, η οποία συνέλαβε τον κουμπάρο της να ασπρίζει για το Πάσχα παράλληλα και το πεζούλι της δικής της οικογενειακής οικίας… αυτό θα πει «αγαπήσεις τον πλησίον σου ως εαυτόν» , δείχνοντας έμπρακτα κοινωνική αλληλεγγύη!


                  Γείτονας και κουμπάρος πρότυπο! Φωτό: κα Σοφία Μπούτση-Καρύδη

Η υπέρτατη , η εσταυρωμένη αγάπη του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, ας φωτίζει το διάβα μας, και ας χαράζει την οδό της σωτηρίας μας.

Καλή Ανάσταση!        

Θερμές ευχαριστίες στην κα Ρόζυ Καρύδη που απαθανάτισε τον Επιτάφιο της Βαλύρας μας, στον κ. Kostas Karydhs στο Fb, και στη δραστήρια στο Δ.Σ.  του Αστέρα Βαλύρας, κα Σοφία Μπούτση-Καρύδη, για το πλούσιο φωτογραφικό υλικό.


Ο Θεός μεθ΄ημών

Ευθυμία Η. Κοντοπούλου

4-5-2024

Δεν υπάρχουν σχόλια: