Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024

Παρέμβαση του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Μεσσηνίας κ. Στάθη Αναστασόπουλου σε Ιθώμη Μεσσηνίας

 



Ανταπόκριση: κ. Χρήστος Παν. Παπαγεωργίου

 Αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις στην περιοχή της Βαλύρας συνεχίζονται τις τελευταίες ημέρες από τα συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, με αμείωτο ρυθμό και συγκεκριμένα στο ποταμό της Μαυροζούμενας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας (σ.σ. συντοπίτης μας από τον γειτονικό Άγιο Φλώρο Αρφαρών, κ. Στάθης Αναστασόπουλος, επισκέφθηκε πρόσφατα την περιοχή της   Ιθώμης,   συνοδευόμενος από το διευθυντή τεχνικών έργων κ. Δημήτριο Καλδή και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Συναντήθηκε, επίσης, με τον νέο πρόεδρο της Κοινότητας Βαλύρας κ. Δημήτρη Τσιλίκα, τον απερχόμενο πρόεδρο και νυν τοπικό σύμβουλο κ. Σταύρο Η. Μακρή, τον σύμβουλο της Τοπικής Κοινότητας Βαλύρας, κ. Κώστα Θ. Καυκούλα, και Βαλυραίους ενεργούς πολίτες όπως τους κ.κ. Χρήστο Αγγελακόπουλο,   Θανάση Στ. Μπόβη κ.α) που  τα κτήματά τους γειτνιάζουν με οικιστικές ζώνες και τον ποταμό Μαυροζούμενα, όπου συζητήθηκαν οι παρεμβάσεις που θα υλοποιηθούν, προκειμένου να προστατευτεί ο οικισμός της Βαλύρας από τις θεομηνίες του φετινού χειμώνα και τα γεωργικά ακίνητα της περιοχής μας.



Οι εργασίες απομάκρυνσης φερτών υλικών, βλάστησης και διαμόρφωσης της κοίτης του ποταμού θα πραγματοποιηθούν, όπως δήλωσε στην ηλεκτρονική μας ιστοσελίδα ο κ. Αναστασόπουλος για ένα χιλιόμετρο περίπου, έναντι της γέφυρας της Μαυροζούμενας, έως το βόρειο μέρος της κοίτης του ποταμού,

μέχρι την περιοχή του παλιού Μύλου, με σκοπό την προστασία του οικισμού της Βαλύρας και στη συνέχεια ανάλογες εργασίες θα υλοποιηθούν κοντά στη γέφυρα.

Ανάλογες παρεμβάσεις καθαρισμών με τα μηχανήματα της ΠΕ Μεσσηνίας έχουν υλοποιηθεί πρόσφατα και στο δίκτυο του ΓΟΕΒ Παμίσου άνω και κάτω ζώνης, όπως:

Καθαρισμός αποστραγγιστικής τάφρου Λιγδού περιμετρικά του αεροδρομίου Μεσσηνίας.

Καθαρισμός τάφρων στη Βαλύρα Ιθώμης.

Καθαρισμοί αποστραγγιστικών καναλιών ΓΟΕΒ Παμίσου, μήκους 20 χιλιομέτρων.

Καθαρισμός παρόδιας τάφρου Παμίσου πλησίον Αγίου Φλώρου Αρφαρών, μήκους 2 χιλιομέτρων.

Καθαρισμοί τάφρων στο Πλατύ Καλαμάτας.



ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΝΗΣΙ-ΕΥΑ-ΧΑΝΙΑ ΛΑΜΠΑΙΝΑΣ:

Υπεγράφη η σύμβαση του έργου της αντικατάστασης των δικτύων ύδρευσης στην 7η Επαρχιακή Οδό: Μεσσήνη- Εύα – Λάμπαινα, προϋπολογισμού 903.225,81 €, από τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Μεσσηνίας κ. Στάθη Αναστασόπουλο και από τον Νίκο Φράγκο για την ανάδοχο εταιρεία («Ανταίος Τεχνικών Κατασκευών Α.Ε.»).

Το έργο προβλέπει την κατασκευή νέων αγωγών ύδρευσης που θα

σημειώνεται σε ανακοίνωση της ΠΕ Μεσσηνίας.

Χρ. ΠΑΠ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: