Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024

Παραμείναμε στα σπίτια μας στην Τάμπα στη Φλόριντα γιατί έχουμε προστάτη τον Άγιο Νικόλαο

    


Φωτό: Efsyn.gr

 
 

Μέσα σε 15 ημέρες δεύτερος σφοδρός και άκρως καταστροφικός τυφώνας, ο Mίλτον, χτύπησε με επίκεντρο τις ακτές της Φλόριντας προς τον Ατλαντικό ωκεανό, 10 μίλια βορειοανατολικά του ακρωτηρίου Κανάβεραλ. Αρκετοί Έλληνες μετακινήθηκαν από την πόλη Τάμπα προς το Ορλάντο, που απέχει 300 χιλιόμετρα από τα παράλια, και υποτίθεται ότι δεν κινδυνεύουν  από την άνοδο της στάθμης της θαλάσσης.

 Πριν ο καταστροφικός τυφώνας φθάσει στις ακτές της Φλόριντας, δύο θεοσεβείς Ορθόδοξοι ιερείς της περιοχής, ποιμένες 40.000 χιλ. Ελλήνων στην Τάμπα- συνολικά στη Φλόριντα διαμένουν 100.000 χιλ Έλληνες- βάδισαν με πίστη αληθή εντός των υδάτων και προσευχήθηκαν με παρρησία στον Παντοδύναμο Θεό, ώστε το αναμενόμενο καταστροφικό σενάριο να μην είναι το χειρότερο, όπως μάς πληροφόρησε ο Βαλυραίος επιχειρηματίας, κ. Γιώργος Παρ. Φειδάς, που διαμένει στο Road Island  των Η.Π.Α.

 
Φωτό:Live News-Mega Channel




Αρκετοί  Έλληνες στην Τάμπα  προτίμησαν να μην εγκαταλείψουν τις οικίες τους , με αποτέλεσμα να παραμείνουν εγκλωβισμένοι για 10 συνεχείς ώρες, εκτεθειμένοι σε ριπές ανέμων που ξεπέρασαν τα 160 χιλ. την ώρα και σε κύματα καταιγίδας ύψους 13 μέτρων. Όταν κόπασε η καταιγίδα - ξεκίνησε στις 20:00 μ.μ., το βράδυ της Τετάρτης και σταμάτησε το πρωί της Πέμπτης- δήλωσαν το εξής:


                                                            Φωτό: ieidiseis.gr

 «Είχαμε καρφώσει σανίδες στα παράθυρα και γεμίσει τις κατσαρόλες με νερό. Διαθέτουμε γεννήτρια για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Αν και χτυπηθήκαμε πολύ δυνατά και ο άνεμος σχεδόν σήκωσε το σπίτι στον αέρα, αν και  είδαμε δένδρα 30 μέτρων ψηλά να σωριάζονται σαν χάρτινοι πύργοι  στη γη και πλημμύρισε ο τόπος γύρω μας, η πίστη μας στην προστασία του Αγίου Νικολάου μάς έσωσε»! (2)



Τεράστιες είναι οι καταστροφές, 3. εκατ. σπίτια και επιχειρήσεις παραμένουν χωρίς ρεύμα από το πρωί της Πέμπτης, η άμμος έχει σκεπάσει τους παραλιακούς δρόμους , 17 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και το κόστος αποκατάστασης υπερβαίνει τα 60 δις εκατ. δολάρια, αλλά όπως δήλωσε ο κυβερνήτης της Φλόριντας , Ρον Ντε Σάντις,

« η καταιγίδα ήταν σημαντική αλλά δεν ήταν το χειρότερο σενάριο» (2).



Η Ελληνοκύπρια κα Άρια Σωκράτους, αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φλόριντας, ανέφερε στην ΕΡΤ: «Παλαιότερα ζούσα στην Τάμπα, αλλά τώρα μένω στο Ορλάντο, μακριά από τις ακτές για περισσότερη ασφάλεια. Στις 11 το βράδυ τα νερά χτυπούσαν τα παράθυρα και οι σφοδροί άνεμοι το σπίτι. Χτυπιόμασταν συνεχώς καθώς πανύψηλα δένδρα γονάτιζαν στο έδαφος, και κουνιόταν όλο το σπίτι από τον σφοδρό αέρα».


                                                             Φωτό: tovima.gr

Η κα Γιώτα Αργυροπούλου Φραγκέδη, δημοσιογράφος, δήλωσε στο Live News -Mega Channel: «Από τους τελευταίους φύγαμε από την Τάμπα το πρωί της Τετάρτης με τον φόβο ότι όταν ο Τυφώνας έλθει στη στεριά, οι δυνατοί άνεμοι θα ισοπεδώσουν τα πάντα. Αρκετοί όμως Έλληνες έμειναν πίσω και πήγαν σε καταφύγια. Είναι ο δεύτερος τυφώνας μέσα σε 15 ημέρες… δεν ξέρω πώς θα το αντέξουμε!»

Πριν 30 χρόνια, όταν ήμουν φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης, πήγαμε ένα ηλιόλουστο Σάββατο πρωί στην παραλία της Βοστόνης, στο South Boston, για ψάρεμα.

Ένας παράξενος μεσήλικας ψαράς, με σπαστά Αγγλικά , αφού δοκίμασε από τις Ελληνικές λιχουδιές μας και μάς χάρισε ένα μεγάλο ψάρι από τα τρία που είχε ήδη ψαρέψει, στη συνέχεια μάς διηγήθηκε μία ιστορία που του έλεγε ο παππούς του όταν ήταν αμούστακο αγοράκι:

«Οι Τυφώνες, αν και δεν μπορούμε να δούμε τα σώματά τους με γυμνό οφθαλμό, είναι τέρατα της θάλασσας. Άλλοι έχουν ένα κεφάλι, άλλοι δύο και άλλοι περισσότερα….Όταν ξυπνήσουν στα βάθη των ωκεανών, με ορμή σηκώνονται κατακόρυφα για να πάνε να καθίσουν στον ωραίο κήπο, στο Παράδεισο του Θεού στη στεριά, τον οποίο επιθυμούν. Ως νοήμονες και πιστοί στον Θεό-  αφού δεν ασπάστηκαν όπως ο άνθρωπος τα δόλια σχέδια του Σατανά- έχουν το χάρισμα να βλέπουν τον Θεό, όπως και όλα τα ζώα. Καθώς σηκώνονται με τα φιδίσια κορμιά τους κυκλοτερώς στα ύδατα,  δεν αντιλαμβάνονται πρωτίστως τα κτίσματα των ανθρώπων, παρά μόνο  βαθύ σκοτάδι, βροχή , δυνατό άνεμο και πολύ λάσπη στον κήπο του Θεού βλέπουν….Όταν όμως πέσουν τελικά στη γη και αρχίσουν να συνέρχονται- μπορεί και να ξυπνήσουν μέσα στο σπίτι κάποιου ανθρώπου-τότε αρχίζουν να συνειδητοποιούν τη μεγάλη καταστροφή που έχει υποστεί ο πλανήτης….οπλικά συστήματα, πυρηνικά, τεχνολογία, ηλεκτρισμός, ουρανοξύστες, εναέρια και χερσαία κυκλοφορία , χρήση πλαστικών και μη συμβατών με το περιβάλλον δομικών και χρηστικών υλικών, τελευταία και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Αναπολώντας τον ωραίο κήπο του Θεού, τον επί γης Παράδεισο (  εδώ, σε αυτόν τον πλανήτη ο Θεός έφτιαξε τον Παράδεισό του για να κατοικεί) με σφοδρότητα θέλουν όλα να τα γκρεμίσουν….το ίδιο και ο ήλιος με τις ηλιακές καταιγίδες του….Ο παππούς μου διάβαζε και Ελληνική μυθολογία και έλεγε ότι ο μύθος των Ελλήνων είναι πραγματικότητα σε μη ορατό επίπεδο!»


                                                          Φωτό: Πεμπτουσία


Αυτά μοιράστηκε μαζί μας ο ευαισθητοποιημένος -παράξενος ψαράς, και ο προφητικός λόγος του , με όσα συμβαίνουν καθώς τα χρόνια διαβαίνουν και ασχέτως τι υποστηρίζουν οι επιστήμονες, δεν φεύγει από τη μνήμη μου….

Άγιε Νικόλα μας βάλε το χέρι Σου!

Θερμές ευχαριστίες στον κ. Γιώργο Παρ. Φειδά , επιχειρηματία στο Road Island των Η.Π.Α. , για την ενημέρωση.

Πηγές:

1. tovima.gr

2.ieidiseis.gr

Ο Θεός μεθ΄ημών,

Ευθυμία Η. Κοντοπούλου

11-10-2024

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: