Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2025

Eκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών Βαλύρας στα "Χάνια" Λάμπαινας



                                         


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η χοροεσπερίδα του Συλλόγου Γυναικών Βαλύρας, στο κέντρο διασκέδασης "Χάνια", στη Λάμπαινα Μεσσηνίας, το Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2025 και ώρα 20:30. Στην καταστόλιστη αίθουσα  χώρεσαν 200 εκλεκτοί συνδαιτυμόνες και επίσημοι προσκεκλημένοι. Η  πρόεδρος του Συλλόγου, κα Ελένη Τσιλίκα, και τα δραστήρια μέλη του Δ.Σ.  επί το έργον, φρόντισαν και την  παραμικρή λεπτομέρεια, ώστε όλοι να χαρούν και να ξεδώσουν κυριολεκτικά, εμπρός στο ερχόμενο γεγονός της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, όπου η περισυλλογή και νηστεία ενδείκνυνται για την πνευματική μας άθληση , οδεύοντας προς την του Χριστού Ανάσταση.

Ο ταλαντούχος τραγουδιστής κ. Σταύρος Μπατάλιας, στον ρόλο του DJ, δεν πήρε ούτε ανάσα στο πόστο του. Με συντονισμένες τις κεραίες του στην ψυχολογική διάθεση των διασκεδαζομένων, συντόνισε στον ρυθμό της καρδιάς μας επιλεγμένα ακούσματα και κυριολεκτικά απογείωσε το συναίσθημά μας.




Το μενού περιελάμβανε ορεκτικά όπως τζατζίκι, φέτα, τυροκαυτερή και σαλάτες, και το κυρίως μενού την παραδοσιακή γουρουνοπούλα με πατάτες στο φούρνο. Ποικιλία κρασιών και αναψυκτικών προσφέρθηκαν και μπόλικο φρέσκο ψωμάκι. Οι χορτοφάγοι αρκέστηκαν στα σαλατικά και τις τηγανητές πατάτες, αλλά το καλό κρασί τους αντάμειψε γενναιόδωρα.



Όταν το στομάχι ευφράνθηκε, έλαβε τον λόγο η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Βαλύρας και καλωσόρισε  τον κ. Νικόλαο Πουλόπουλο, Δημοτικό Σύμβουλο στον Δήμο Μεσσήνης, τον αρχηγό της αντιπολίτευσης στον Δήμο Μεσσήνης κ. Κώστα Γεωργακόπουλο, τον πρόεδρο του Αριστοδημείου κ. Φιλόπουλο, τον πρόεδρο της Βαλύρας κ. Δημήτρη Τσιλίκα, τους πολιτιστικούς συλλόγους "Ο Θάμυρις", τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Βαλύρας, τον Αστέρα FC  Βαλύρας, το χορευτικό συγκρότημα της Σκάλας και το χορευτικό της Βαλύρας.

Η χορευτική διάθεση και οι επιδόσεις των Βαλυραίων άφησαν τους πάντες ενεούς. 

Η έμπειρη δασκάλα  παραδοσιακών χορών, κα Τόνια Ηλιοπούλου, τίποτα δεν άφησε να πάει χαμένο! Μαθήματα επί σκήνης παρέδωσε. 




Ο κ. Βαγγέλης Καλλιμάνης, οικοδόμος και ελαιοπαραγωγός στη Λάμπαινα, τόσο πολύ χάρηκε, ώστε αγόρασε 100 ευρώ λαχνούς , όταν είδε περισσότερα από 200 δώρα καταγεγραμμένα στην πλούσια λίστα του Συλλόγου.






Στο βάθος της αίθουσας διέκρινα και το επιστημονικό δυναμικό της Βαλύρας. Το ζεύγος Θανάσης Μπόβης και Ουρανία Μαυρίκη τίμησαν την όμορφη εκδήλωση με την ευχάριστη παρουσία τους.

Η καλαίσθητη κα Ελένη Καπότη-Αδαμοπούλου, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών  αρχικώς δέχτηκε περιχαρής τους καλεσμένους, με μία ανοιχτή και ζεστή αγκαλιά, έτσι που αισθάνθηκαν από την πρώτη στιγμή ότι βρίσκονται σε γνώριμο και άκρως φιλικό περιβάλλον, αλλά και  καθ΄όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης παρέμεινε επί ποδός, προσφέροντας πολύτιμη βοήθεια.

Η αεικίνητη συνεργάτις της ιστοσελίδας μας, κα Μαρία Φωτεινού-Χρηστάκη, με υπομονή απαθανάτισε τα δρώμενα της βραδιάς, που πλέον είναι μέρος του ιστορικού-ηλεκτρονικού αρχείου της Βαλύρας.

Συμπερασματικά, είναι σημαντικό να "βρισκόμαστε" συχνά. Δεν έχει άδικο ο Αστέρας που υποστηρίζει ευθαρσώς ότι είμαστε ένα χωριό, μία ομάδα, ένα όνειρο.... και "όλοι ένα , με κοινό σκοπό την πρόοδο της τοπικής κοινωνίας , μαζί με τα γειτονικά μας χωριά".


                                          

   

Συγχαρητήρια στο Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών Βαλύρας για την επιτυχημένη εκδήλωση, και θερμές ευχαριστίες στην κα Μαρία Φωτεινού-Χρηστάκη, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών, για το πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Καλές Αποκριές και Μεγάλη Τεσσαρακοστή.


Ο Θεός μεθ΄ημών,

Ευθυμία Η. Κοντοπούλου

18-2-2025





Δεν υπάρχουν σχόλια: