Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Μεσσηνιακά νέα ...on air

Συνεχίζουν οι ιδιοκτήτες ταξί
Στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας παραμένουν ακινητοποιημένα τα ταξί της Μεσσηνίας, οι ιδιοκτήτες των οποίων συμμετέχουν στην πανελλαδική κινητοποίηση του κλάδου ενάντια στην απελευθέρωση του επαγγέλματος. Χθες, μαζί με ιδιοκτήτες ταξί από τη Λακωνία, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο πολιτικό αεροδρόμιο της Καλαμάτας. Αύριο θα μεταβούν στην Αθήνα για να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση που έχει προγραμματιστεί, ενώ στη Βουλή θα συνεδριάζει ο ΚΤΕ Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ.
Σήμερα η εκλογή του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας...
Σήμερα στη 1:30 μετά το μεσημέρι, στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη, θα γίνει η εκλογή του νέου αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, στη θέση του παραιτηθέντος Χρήστου Μαλαπάνη. Στη διαδικασία της εκλογής θα συμμετέχουν οι επτά περιφερειακοί σύμβουλοι, που έχουν εκλεγεί με το ψηφοδέλτιο της πλειοψηφίας του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Τα αιολικά πάρκα στο Περιφερειακό Συμβούλιο...
Οι μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την κατασκευή αιολικών πάρκων, είναι το βασικό θέμα που θα απασχολήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, σήμερα στις 4:30 το απόγευμα. Οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί στην Περιφέρεια, αφορούν την κατασκευή αιολικών πάρκων στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας, στους Δήμους Ανατολικής Μάνης και Μονεμβασιάς στη Λακωνία και σε περιοχές της Κυνουρίας στην Αρκαδία.
Ο Αλέξης Τσίπρας στην Καλαμάτα...
Την Καλαμάτα θα επισκεφθεί την Τετάρτη ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας θα είναι κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση, που οργανώνει η νεολαία του κόμματος, στις 9 το βράδυ στην προκυμαία του λιμανιού της Καλαμάτας.
"2" Ρουμάνοι εκμεταλλεύονταν 10χρονο!
Στον εισαγγελέα Καλαμάτας παραπέμπονται ένας άνδρας 21 ετών και μια γυναίκα 19 ετών, Ρουμανικής καταγωγής. Οι δυο αλλοδαποί συνελήφθησαν, γιατί – σύμφωνα με την Αστυνομία - είχαν φέρει από τη Ρουμανία ένα 10χρονο αγόρι, το οποίο υποχρέωναν να ζητιανεύει στα φανάρια και να τους παραδίδει τα χρήματα.
Για εμπρησμό 67χρονος...
Ένας 67χρονος θεωρείται από την Πυροσβεστική υπεύθυνος για την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες κοντά στο χωριό Μάδενα και έκαψε ένα στρέμμα με ελιές. Από σπινθήρα ηλεκτρικού τροχού προήλθε πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στο χωριό Ανάληψη και έκαψε 6 στρέμματα. Ο χειριστής του τροχού αναζητείται. Έκταση 4 περίπου στρεμμάτων αποτεφρώθηκε από πυρκαγιά που ξέσπασε το Σάββατο κοντά στην παραλία της Σάντοβας.
Πήραν Η/Υ από το ΚΕΠ
Το ΚΕΠ, που λειτουργεί στο ισόγειο του Διοικητηρίου, στην Καλαμάτα, διέρρηξαν άγνωστοι κακοποιοί. Οι διαρρήκτες άρπαξαν 4 ηλεκτρονικούς υπολογιστές, μαζί με τον εξοπλισμό τους και εξαφανίστηκαν.
Αύριο η μεταφορά της τουρμπίνας της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη...
Αύριο θα γίνει τελικά η μεταφορά της μεγάλης τουρμπίνας, για τη νέα μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο, που κατασκευάζεται η ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη. Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση νωρίς αύριο το πρωί θα ξεκινήσει από την Τσακώνα η πομπή βαρέων οχημάτων που θα μεταφέρουν την τουρμπίνα στη Μεγαλόπολη. Κατά το χρονικό διάστημα της μεταφοράς θα υπάρξουν δυσκολίες και προβλήματα στην κυκλοφορία οχημάτων στο τμήμα από Τσακώνα μέχρι Μεγαλόπολη του εθνικού δρόμου Καλαμάτας – Τρίπολης. Η Τροχαία θα λάβει έκτακτα μέτρα ρύθμισης της κυκλοφορίας και σε ανακοίνωσή της συνιστά στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες και τις υποδείξεις των τροχονόμων.
Ο Σωκράτης Μάλαμας στο φράγμα του Άρι...
Συναυλία με τον Σωκράτη Μάλαμα, οργανώνει την Πέμπτη, στο φράγμα του ποταμού Άρι ο Δήμος Καλαμάτας. Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 9:30 το βράδυ.
Μεταπτυχιακό στην «Ηθική και Φιλοσοφία»...
Μεταπτυχιακές σπουδές για 30 φοιτητές, προκήρυξε το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ηθική και Φιλοσοφία», που διοργανώνουν τα τμήματα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα δικαιολογητικά πρέπει να υποβληθούν μέχρι τις 5 Αυγούστου, στη Γραμματεία του Προγράμματος (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Παλαιό Στρατόπεδο, Τ.Κ. 24100, Καλαμάτα, τηλ.: 2721065128/65106, e-mail: eth-phil@uop.gr ).
Το θερινό επίδομα στους εργατοτεχνίτες οικοδόμους...
Τις ημερομηνίες πληρωμής του θερινού επιδόματος στους εργατοτεχνίτες οικοδόμους ανακοίνωσε το ΙΚΑ Καλαμάτας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση η πληρωμή θα γίνεται στις 26, 27 και 28 Ιουλίου και στις 2, 3, 4, και 9 Αυγούστου, από τις 5:30 το απόγευμα μέχρι τις 8 το βράδυ, στα γραφεία του ΙΚΑ, στην οδό Φιλελλήνων 38.
Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος
Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα θα μείνουν αύριο από τις 8:30 το πρωί μέχρι τις 2:30 μετά το μεσημέρι, τα χωριά Πλάτσα, Νομιτσί, Λαγκάδα, Άγιος Νίκων και Χοτάσια στη Μάνη. Στην περιοχή η ΔΕΗ έχει προγραμματίσει τεχνικές εργασίες στο δίκτυο ηλεκτροδότησης.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ-ME-ΛΙΓΕΣ-ΑΡΑΔΕΣ…

ΠΑΠΑΣΤΑΘΟ...Την πρώτη του εμφάνιση, με τη φανέλα της Γερμανικής ομάδας Βέρντερ Βρέμης, πραγματοποίησε το Σάββατο το βράδυ στο τουρνουά που διοργάνωσε η Σαουθάμπτον ο 23χρονος Καλαματιανός διεθνής άσος Σωκράτης Παπασταθόπουλος.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ...Η ομάδα της Καλαμάτας, συνεχίζει τις μεταγγραφικές κινήσεις και μετά τους Σωκράτη Κοψαχείλη, Κώστα Δασκαλάκη, Παναγιώτη Τσιμικλή, Πάρι Καλλιντέρη, Στέλιο Σπανό και Νίκο Τριανταφυλλάκη, απέκτησε και τους Μεσσήνιους Βαγγέλη Κουρεντζή, Ηλία Μερκούρη και Διονύση Δημόπουλο. Επίσης, έφτασαν για δοκιμή, και οι νοτιαμερικανοί Χοσέ Λουίς Φερνάντες και Λεονάρντο Γκασπάρε Ντε Ολιβέιρα.

ΠΑΜΙΣΟΣ ...Η διοίκηση του Παμίσου απευθύνει πρόσκληση στους φιλάθλους της Μεσσήνης, να παρευρεθούν σήμερα στις 6 το απόγευμα στο αναψυκτήριο του πάρκου, στην επίσημη παρουσίαση των καρτών διαρκείας για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

ΕΡΑΝΗ...Η Εράνη, ξεκινάει την προετοιμασία της, εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, σήμερα στις 6 το απόγευμα στο νέο γήπεδο των Φιλιατρών, με τις οδηγίες του Καλαματιανού τεχνικού Νίκου Κακαλέτρη και του συνεργάτη του γυμναστή Νίκου Καρδακάρη. Σήμερα αναμένεται να ξεκαθαρίσει και το θέμα της μεταγραφής του 35χρονου μέσου Βαγγέλη Κουτσουρέ.

O καιρός σήμερα...
Αίθριο καιρό προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 μέχρι 32 βαθμούς Κελσίου. Αίθριο καιρό προβλέπει η ΕΜΥ και για αύριο (Τρίτη). Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, ασθενείς μέχρι μέτριοι και θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
ΕΡΤ/ΕΡΑ Καλαμάτας 105,4 Fm

Δεν υπάρχουν σχόλια: