Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Θέλουν να… ''κουρέψουν'' την Ολυμπία Οδό

Όλες οι Μεσσηνιακές ειδήσεις ...on air
Το αίτημα για κατασκευή ολόκληρου του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου – Πάτρας – Πύργου – Τσακώνας (Ολυμπία Οδός), σύμφωνα με τη σύμβαση παραχώρησης που έχει κυρωθεί από τη Βουλή, ζήτησαν χθες στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υποδομών, υπό την προεδρία του υφυπουργού Γιάννη Μαγκριώτη, οι εκπρόσωποι των Περιφερειών Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου. Την ίδια θέση υποστήριξε και ο κ. Μαγκριώτης. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι περιφερειάρχες Απόστολος Κατσιφάρας και Πέτρος Τατούλης, βουλευτές των Νομών της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας, οι δήμαρχοι Καλαμάτας, Μεσσήνης, Πύλου Νέστορος, Οιχαλίας και Δυτικής Μάνης, δήμαρχοι περιοχών από τις οποίες διέρχεται ο αυτοκινητόδρομος και εκπρόσωποι άλλων φορέων από τις δυο Περιφέρειες.

 Χθες, στη διάρκεια της σύσκεψης, αποκαλύφθηκε και επίσημα ότι οι τράπεζες, που έχουν αναλάβει τη χρηματοδότηση του έργου, πιέζουν για αναθεώρηση της σύμβασης και την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου μέχρι την Πάτρα ή το πολύ μέχρι τον Πύργο Ηλείας, με στόχο περικόψουν τα κονδύλια που είναι απαραίτητο να διαθέσουν.

ΚΕΔΒ και δρόμος στο Δ.Σ. Καλαμάτας!

Το ενδεχόμενο κατάργησης του ΚΕΔΒ Καλαμάτας είναι μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας σήμερα στις 8 το βράδυ. Θα συζητηθούν επίσης τα προβλήματα που δημιουργούνται από τα έργα κατασκευής του τμήματος Τακώνας –Καλαμάτας, του νέου αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας, θέματα σχετικά με έργα του Δήμου που βρίσκονται σε εξέλιξη, αιτήματα δημοτών και φορέων και άλλα.

«Όχι» ανεμογεννήτριες στη Μάνη...

Κατηγορηματικά αντίθετο στην ανάπτυξη αιολικών πάρκων σε ολόκληρη τη Μάνη είναι το Περιφερειακό Τμήμα Πελοποννήσου του ΤΕΕ. Σε ομόφωνο ψήφισμά του το ΤΕΕ επισημαίνει ότι η προωθούμενη τοποθέτηση ανεμογεννητριών στη Μάνη θα αλλοιώσει την φυσιογνωμία μιας περιοχή που προστατεύεται από το πρόγραμμα «NATURA» και έχει διατηρήσει τα δικά της ιδιαίτερα ιστορικά, παραδοσιακά και αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά.

Αντίθετοι στις κατατμήσεις έργων!

Την αντίθεσή τους στις κατατμήσεις έργων από τους Δήμους, προκειμένου να αποφύγουν τους δημόσιους διαγωνισμούς για την ανάθεσή τους, εξέφρασαν χθες οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Εργοληπτών Μεσσηνίας σε συνάντηση με τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσο Αποστολόπουλο. Ο κ. Αποστολόπουλος δήλωσε ότι κατανοεί τα προβλήματα που δημιουργούνται και δεσμεύτηκε ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, θα υποστηρίξει την τήρηση της νομιμότητας.

Πιάστηκε με ηρωίνη στη Μεσσήνη...

Για κατοχή ναρκωτικών ουσιών συνελήφθη χθες το πρωί στη Μεσσήνη ένας 46χρονος. Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών σε έρευνα που έκαναν βρήκαν στην κατοχή του συλληφθέντος ποσότητα ηρωίνης βάρους 13,5 γραμμαρίων. Ο 46χρονος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Φωτιά σε ιστιοφόρο στον Κυπαρισσιακό!

Σοβαρό κίνδυνο διέτρεξε χθες ζευγάρι ηλικιωμένων Γερμανών που ταξίδευε με ιστιοφόρο από την Πύλο για τη Ζάκυνθο. Στα ανοιχτά του Κυπαρισσιακού Κόλπου το σκάφος έπιασε φωτιά και οι επιβαίνοντες το εγκατέλειψαν και επιβιβάστηκαν στη σωστική λέμβο. Στην περιοχή έσπευσε ταχύπλοο, στο οποίο επέβαιναν άνδρες του Λιμενικού Σταθμού Κυπαρισσίας και παρέλαβε τους ηλικιωμένους οι οποίοι μεταφέρθηκαν προληπτικά στο τοπικό Νοσοκομείο. Το ιστιοφόρο ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι της Κυπαρισσίας όπου πυροσβέστες έσβησαν τη φωτιά.

Μέχρι την Τσακώνα χθες η τουρμπίνα...

Στην Τσακώνα έφθασαν χθες το βράδυ τα βαριά οχήματα που μεταφέρουν μια ακόμη τουρμπίνα από το λιμάνι της Καλαμάτας μέχρι το εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη. Η μεταφορά θα συνεχιστεί την ερχόμενη εβδομάδα. Κατά μήκος της διαδρομής η Τροχαία είχε και χθες λάβει έκτακτα μέτρα για την ρύθμιση της κυκλοφορίας και την αποφυγή ατυχημάτων.

Βρεττάκος από την ΕΡΤ στη Σπάρτη!

«Αφιέρωμα στην παγκόσμια ειρήνη και αγάπη, μέσα από την ποίηση του Νικηφόρου Βρεττάκου», είναι ο γενικός τίτλος της συναυλίας, που θα δώσουν αύριο στο «Σαϊνοπούλειο» αμφιθέατρο της Σπάρτης, η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής και η Χορωδία της ΕΡΤ. Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 9 το βράδυ.

Ο Μπάμπης Τσέρτος στο Κάστρο...

Συναυλία με τον Μπάμπη Τσέρτο οργανώνει αύριο, στο αμφιθέατρο του Κάστρου, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας με την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας. Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 9 το βράδυ.

"Με τα δόντια» του Θόρτον Όυάιλντερ το ΜΕΘ!Παραστάσεις με το έργο του Θόρτον Ουάιλντερ «Με τα δόντια», στο αμφιθέατρο του Κάστρου της Καλαμάτας, θα δίνει, στις 9:30 κάθε βράδυ από το Σάββατο και μέχρι τις 10 Αυγούστου, το Μεσσηνιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο. Τη σκηνοθεσία έχει κάνει ο Γιάννης Καλατζόπουλος και τους ρόλους ερμηνεύουν ερασιτέχνες ηθοποιοί.

Μανιάτικο Πανόραμα...Τ

ο 5ο Μανιάτικο Πανόραμα ξεκινάει σήμερα στις 7 το απόγευμα στο Δημοτικό Σχολείο της Στούπας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκθέσεις φωτογραφίας, βιβλίων και τοπικών προϊόντων, προβολές ντοκιμαντέρ και βίντεο, ομιλίες, παραδοσιακούς χορούς και άλλες εκδηλώσεις, που θα ολοκληρωθούν στις 11 Αυγούστου.

Παζάρι με αντίκες στην Aρκαδιά!

Το καθιερωμένο ετήσιο παζάρι αντικών ξεκινάει σήμερα στις 10 το πρωί στην Κυπαρισσία. Το παζάρι γίνεται στο Μεγάλο Καλντερίμι και το οργανώνει ο Σύλλογος για την Προστασία και Ανάδειξη της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας.

Μεταπτυχιακό «Ηθική και Φιλοσοφία»...

Μεταπτυχιακές σπουδές για 30 φοιτητές, προκήρυξε το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ηθική και Φιλοσοφία», που διοργανώνουν τα τμήματα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα δικαιολογητικά πρέπει να υποβληθούν μέχρι αύριο, στη Γραμματεία του Προγράμματος (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Παλαιό Στρατόπεδο, Τ.Κ. 24100, Καλαμάτα, τηλ.: 2721065128/65106, e-mail: eth-phil@uop.gr ).

Το θερινό επίδομα στους οικοδόμους!

Συνεχίζεται σήμερα και στις 9 Αυγούστου, από τις 5:30 το απόγευμα μέχρι τις 8 το βράδυ, η καταβολή του θερινού επιδόματος στους εργατοτεχνίτες οικοδόμους, από το ΙΚΑ Καλαμάτας. Η πληρωμή γίνεται στα γραφεία του ΙΚΑ, στην οδό Φιλελλήνων 38.

Νεφώσεις σήμερα το απόγευμα...

Αίθριο καιρό προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 μέχρι 33 βαθμούς Κελσίου. Αίθριο καιρό προβλέπει η ΕΜΥ και για αύριο (Παρασκευή). Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΕΡΤ/ΕΡΑ Καλαμάτας 105,4 Fm

Δεν υπάρχουν σχόλια: