Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Τοπικά νέα και τα Σπόρ του Νότου...


ΤΟ NEΡΟ ΝΕΡΑΚΙ... ΕΙΠΕ Η ΜΕΣΣΗΝΗ…
Χωρίς νερό έμεινε χθες, από το πρωί μέχρι το μεσημέρι, η Μεσσήνη. Η διακοπή έγινε λόγω βλάβης στον κεντρικό αγωγό μεταφοράς νερού, η οποία επισκευάσθηκε από συνεργείο της ΔΕΥΑ Μεσσήνης.
Αρχαιολογικά ευρήματα στην Ανδανία… 
«Νέες αρχαιολογικές ανακαλύψεις στην περιοχή της Ανδανίας», είναι το γενικό θέμα εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 9 το βράδυ στο Διαβολίτσι.

Εκδηλώσεις στη Καλαμάτα για τους σεισμούς του 1986


Η οργάνωση εκδηλώσεων για την επέτειο των 25 χρόνων από τους καταστροφικούς σεισμούς του 1986, είναι μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, τη Δευτέρα στις 8 το βράδυ. Στην ημερήσια διάταξη υπάρχουν προς συζήτηση 41 θέματα και μεταξύ αυτών η αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για την κάλυψη αναγκών δημοτικών σχολείων, η αναγκαιότητα εκσυγχρονισμού του πολιτικού αεροδρομίου της Καλαμάτας, η πρόσληψη προσωπικού με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ζητήματα σχετικά με έργα του Δήμου που βρίσκονται σε εξέλιξη, αιτήματα δημοτών και φορέων και άλλα.

Περιφερειακό Συμβούλιο τη Δευτέρα!
 Δυο διαδοχικές συνεδριάσεις θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου. Στην πρώτη, που θα αρχίσει στις 3 μετά το μεσημέρι, θα συζητηθεί η απογραφή της Περιφέρειας. Θα ακολουθήσει στις 6 το απόγευμα η δεύτερη συνεδρίαση με κύριο θέμα την έγκριση του Τεχνικού Προγράμματος της Περιφέρειας για το 2011. Θα συζητηθούν επίσης η κατασκευή κόμβου εισόδου στο πολιτικό αεροδρόμιο της Καλαμάτας και άλλα θέματα.


Ο Φώτης Κουβέλης στην Καλαμάτα!
Επίσκεψη στην Καλαμάτα προγραμματίζει για το δεύτερο 15νθήμερο του Σεπτεμβρίου ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, όπως ανακοίνωσε χθες ο Θόδωρος Μαργαρίτης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος. Αντιπροσωπεία της ΔΗΜ.ΑΡ., με επικεφαλής τον κ. Μαργαρίτη, είχε χθες συναντήσεις με τα διοικητικά συμβούλια του Νομαρχιακού Τμήματος Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ και του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας. Το μεσημέρι οι κ.κ. Μαργαρίτης έδωσε συνέντευξη Τύπου στο Διοικητήριο και το βράδυ μίλησε σε συγκέντρωση μελών και φίλων της ΔΗΜ.ΑΡ.


Στο 1,25 ευρώ η σταφίδα…
 Αυξημένη θα είναι φέτος η τιμή της κορινθιακής σταφίδας. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΣΚΟΣ ΑΣΕ, η τιμή της σταφίδας εσοδείας 2011 θα είναι 1,25 ευρώ το κιλό, αυξημένη κατά 0,11 ευρώ από πέρυσι. Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι η ΣΚΟΣ ΑΣΕ θα αγοράζει σταφίδα από τους συνεταιρισμούς και τις ομάδες παραγωγών, που είναι μέλη της και θα προκαταβάλει στους παραγωγούς το 50% της αξίας. Η εξόφληση των παραγωγών θα γίνεται μετά από τρεις μήνες.


Ίδιες με πέρυσι οι τιμές των σύκων…
Στα ίδια με πέρυσι επίπεδα θα κυμανθούν και φέτος οι τιμές των ξερών σύκων. Σύμφωνα με ανακοίνωση της «ΣΥΚΙΚΗΣ» η τιμή για τα σύκα α΄ ποιότητας θα είναι 1,58 ευρώ, για τη β΄ ποιότητα 1,38, για τη β2΄ 1,10 και για τη γ΄ ποιότητα 1,01 ευρώ. Ανακοινώθηκε επίσης ότι τα απεντομωτήρια της «ΣΥΚΙΚΗΣ» θα παραλαμβάνουν σύκα από τους παραγωγούς από την ερχόμενη Δευτέρα.


«Το Μεγάλο μας Τσίρκο» στο ΚάστροΔυο ακόμη παραστάσεις με το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη, σε μουσική του Σταύρου Ξαρχάκου, «Το Μεγάλο μας Τσίρκο», θα δώσει σήμερα και αύριο στις 9:30 το βράδυ, στο αμφιθέατρο του Κάστρου της Καλαμάτας, το ερασιτεχνικό θεατρικό σχήμα «συν ένα». Τη σκηνοθεσία της παράστασης έχει κάνει ο Κώστας Κατσουλάκης.



«Από την Γενεύη στην Κορώνη»
 «Από την Γενεύη στην Κορώνη» είναι ο γενικός τίτλος συναυλίας κλασικής μουσικής που θα δώσει σήμερα στις 10 το βράδυ στο προαύλιο της Ελεήστριας στην Κορώνη, το Μουσικό Σύνολο της Γενεύης, με Ελβετούς μουσικούς. Η είσοδος είναι ελεύθερη.


Βιβλίο του Γ. Ανωμερίτη στη Μάνη...
Το βιβλίο του Γιώργου Ανωμερίτη «Χριστόδουλος Καλέργης, ένας περιπλανώμενος ζωγράφος» θα παρουσιαστεί σε εκδήλωση, αύριο στις 8 το βράδυ, στο χωριό Μηλέα της Μάνης.

Προσλήψεις στο Λιμενικό...
 Διαγωνισμό για την πρόσληψη δοκίμων λιμενοφυλάκων και υπαξιωματικών προκήρυξε το Λιμενικό Σώμα. Για πληροφορίες και υποβολή δικαιολογητικών οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται στο Λιμεναρχείο Καλαμάτας, στον 1ο όροφο του κτιρίου του Λιμενικού Ταμείου στην πλατεία Τελωνίου, από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή από τις 8 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι, μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου.


Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος
Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα θα μείνουν σήμερα από τις 8:30 το πρωί μέχρι τις 12:30 μετά το μεσημέρι, το πάρκο κεραιών στο Λυκόδημο, η Χρυσοκελαριά και η περιοχή Τσαπί. Στην περιοχή η ΔΕΗ έχει προγραμματίσει τεχνικές εργασίες στο δίκτυο ηλεκτροδότησης.


ΕΡΤ/ΕΡΑ Καλαμάτας 105,4Fm 
MIKΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ-ΜΕ-ΛΙΓΕΣ-ΑΡΑΔΕΣ
MIKΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ-ΜΕ-ΛΙΓΕΣ-ΑΡΑΔΕΣ
MIKΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ-ΜΕ-ΛΙΓΕΣ-ΑΡΑΔΕΣ... 
ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΦΙΛΙΚΑ
Συνεχίζεται, η προετοιμασία των ποδοσφαιρικών ομάδων, εν όψει των αγώνων του κυπέλλου Μεσσηνίας, ενώ τα αποτελέσματα των χθεσινών φιλικών αναμετρήσεων έχουν ως εξής:

Ομόνοια Καλαμάτας - Πάμισος Μεσσήνης 2-6


Μεσσηνιακός - Δόξα Καλαμάτας 2-1


Εθνικός Μελιγαλά - Παναθηναϊκός Καλαμάτας 0-3


Εράνη Φιλιατρών - Αθλητικός Όμιλος Κυπαρισσίας 2-1


Αστέρας Αρφαρών - Δωριέας Δωρίου 1-3


Κακόβατος Ηλείας - Τέλλος Άγρας 3-0


Αθλητικός Όμιλος Φαραί - Ηρακλής Καλαμάτας 1-0


Αίας Καλαμάτας - Αθλητικός Όμιλος Διαβολιτσίου 2-2


ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ...
Το πρόγραμμα των αγώνων της β’ φάσης του κυπέλλου Μεσσηνίας, που θα γίνουν το Σαββατοκύριακο έχει ως εξής:


Το Σάββατο στις 5.30 το απόγευμα:
 Γήπ. ΚΤΕΛ: Ολυμπιακός Καλαμάτας - Αθλητικός Όμιλος Βέργας


Γή. Σπερχογείας: Πανθουριακός - ΠΑΟ Καλλιθέας


Γήπ. Φιλιατρών: Νίκη Πλάτης - Αστέρας Βαλύρας


Γήπ. Άμφειας: Παπαφλέσσας Άμφειας - Ολυμπιακός Ανάληψης


Γήπ. Μεσσηνιακού: Μεσσηνιακός - Απόλλων Πεταλιδίου


Γήπ. Κορδία: Αθλητικός Όμιλος Ασπροχώματος - Δωριέας


Γήπ. Στρατοπέδου: Αίας Καλαμάτας - ΠΑΟ Καλαμάτας


Την Κυριακή στις 5.30 το απόγευμα:
Γήπ. ΚΤΕΛ: Πανιώνιος - Ηρακλής Καλαμάτας


Γήπ. Κυπαρισσίας: Α.Ο. Κυπαρισσίας - Τέλλος Άγρας


Γήπ. Στρατοπέδου: Απόλλων Καλαμάτας - Δόξα Καλαμάτας


Γήπ. Μεσσήνης: Πάμισος - Εθνικός Μελιγαλά


Γήπ. Αρφαρών: Αστέρας Αρφαρών - Θύελλα Χαροκοποιού


Γήπ. Δωρίου: Α.Ο. Διαβολιτσίου – Α.Ε. Αβίας


Γήπ. Φιλιατρών: Εράνη - Ακρίτας Κορώνης


Την Κυριακή στις 8 το βράδυ:
 Γήπ. Στρατοπέδου: Α.Ο. ΦΑΡΑΙ Φαραί - Ομόνοια Καλαμάτας


ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ Π. ΠΤΩΧΟΥ…
Την ερχόμενη Τετάρτη, θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης, το 6ο Τουρνουά ποδοσφαίρου στη μνήμη του Παύλου Πτωχού, προέδρου του Γ.Π.Σ. Παμίσου και δημάρχου Μεσσήνης. Το τουρνουά οργανώνει ο Πάμισος, και θα συμμετέχουν η Καλαμάτα και ο Παναρκαδικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: