Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Βαλύρα:Παρ' ολίγο τραγωδία στην άσφαλτο

Την τελευταία στιγμή αποφεύχθηκε σύγκρουση λεωφορείου του ΚΤΕΛ  με νταλίκα
Ήταν περίπου ώρα 12 και κάτι, όταν στην τρίτη στροφή του δρόμου προς Σκάλα μετά το βενζινάδικο,σύμφωνα με πληροφορίες, συναντήθηκαν επάνω σ' αυτή ένα λεωφορείο του ΚΤΕΛ, που κινούνταν προς Μεσσήνη, με μία νταλίκα από το γειτονικό Πλατύ που μετέφερε ελαιοπυρήνα.Στην συνάντηση αυτή που παρ' ολίγο να σταθεί μοιραία, οι δεξιοί τροχοί της  νταλίκας πάτησαν έξω από την άσφαλτο,στο παρακείμενο χαντάκι, με αποτέλεσμα αυτή να ανατραπεί χωρίς ευτυχώς ο οδηγός να πάθει κάτι, ούτε κάποιος άλλος,καθώς ο δρόμος και τα παρακείμενα χτήματα αυτή την εποχή, λόγω της συγκομιδής του ελαιοκάρπου,είναι γεμάτα κόσμο.

Σύμφωνα με τον οδηγό της νταλίκας το λεωφορείο του ΚΤΕΛ έρχονταν από την αντίθετη κατεύθυνση και στην προσπάθεια του να το αποφύγει ,προκειμένου να μην θρηνήσουμε θύματα, έβγαλε το όχημα του εκτός οδοστρώματος από την δεξιά μεριά, με αποτέλεσμα αυτό να ανατραπεί και να υποστεί πολύ σοβαρές υλικές ζημιές.
Ανάχωμα για μεγαλύτερο στραπατσάρισμα έπαιξαν δύο ρίζες ελιές, οι οποίες συγκράτησαν την νταλίκα από τα χειρότερα  και κυρίως για τον οδηγό της.

Εκ πρώτης όψεως είναι δύσκολο να βγάλει κανείς οποιοδήποτε συμπέρασμα   για το τις πταίει, γιατί δεν έχουμε εικόνα εάν κάποιος από τους δύο οδηγούς παραβίασε την διαχωριστική γραμμή. Σημαντικό πάντως  θα είναι το στοιχείο που θα προκύψει από τον έλεγχο των ταχογράφων των  οχημάτων,καθώς η ταχύτητα  σε τέτοιους δρόμους,κυριολεκτικά καρμανιόλες, παίζει το δικό της ρόλο.
Πάντως για το ιστορικό της υπόθεσης  αξίζει να αναφέρουμε, όπως μας είπε ο οδηγός της νταλίκας,ότι ο οδηγός του λεωφορείου δεν σταμάτησε και συνέχισε το ταξείδι του.
Δεν αντελήφθη άραγε τι συνέβη; 

Δεν υπάρχουν σχόλια: