Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Μεσσηνιακά... ειδήσεις & αθλητικά με την ΕΡΑ Καλαμάτας


 Καλαμάτα: «Ημέρα Μαγείας των Φυτών» 
Στις εκδηλώσεις της «Ημέρας Μαγείας των Φυτών» συμμετέχει το ΤΕΙ Καλαμάτας. Αύριο σπουδαστές και καθηγητές του ΤΕΙ, σε συνεργασία με μαθητές σχολείων, θα δημιουργήσουν έναν θεραπευτικό κήπο με βότανα και αρωματικά φυτά. Θα ακολουθήσουν σεμινάρια με αντικείμενο τις καλλιέργειες φαρμακευτικών φυτών.
Δωρεά μυελού οστών 
Η δωρεά μυελού των οστών είναι το θέμα εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Καλαμάτας αύριο στη 1 μετά το μεσημέρι. Ομιλητές θα είναι ο διευθυντής της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας του Νοσοκομείου Γιάννης Αδαμόπουλος και η διευθύντρια της Αιματολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» Μαρία Παγώνη.
Μαστογραφίες σε Χώρα Πύλο 
Στη Χώρα θα βρίσκεται αύριο και το Σάββατο η κινητή μονάδα μαστογραφίας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας. Στη συνέχεια, την Κυριακή και τη Δευτέρα η μονάδα θα βρίσκεται στο Κέντρο Υγείας Πύλου. Οι υπεύθυνοι της μονάδας καλούν τις γυναίκες, από 40 έως 70 ετών, να πανε στη μονάδα για δωρεάν μαστογραφίες, στο πλαίσιο του προγράμματος πρόληψης του καρκίνου του μαστού. 
Καλαμάτα: «Η τζαζ πάει… Μουσείο»  
«Η τζαζ πάει… Μουσείο», είναι ο τίτλος συναυλίας που θα πραγματοποιηθεί αύριο στο Ιστορικό Κέντρο της Καλαμάτας. Πρόκειται για κοινή εκδήλωση των Μουσείων της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας των Μουσείων και της Ευρωπαϊκής Νύχτας των Μουσείων. Παράλληλα από τις 8 μέχρι τις 11 το βράδυ, στο Δημοτική Πινακοθήκη «Α.Τάσσος» θα λειτουργούν εκθέσεις ζωγραφικής και χαρακτικής. Εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί και στην «Costa Navarino». 
Αθλητικά 

Δεν υπάρχουν σχόλια: