Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Αντίο εθνικές κατηγορίες μετά από 35 χρόνια είπε ο ''Π.Σ Καλαμάτα'' !!!

Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία, αλλά για την Καλαμάτα όλα τα όνειρα παραμονής στη Γ’ Εθνική γκρεμίστηκαν την περασμένη Κυριακή τρεις αγωνιστικές πριν την αυλαία του πρωταθλήματος και εξαιτίας της εντός έδρας ήττας από τη Χαλκίδα. 
Όχι ότι είναι ικανό να απαλύνει την οδύνη στις τάξεις της Μαύρης Θύελλας για την επιστροφή μετά από 35 χρόνια στο τοπικό πρωτάθλημα, αλλά το εμφατικό 0-4 δίνει ψευδή εικόνα για το τι συνέβη αγωνιστικά στο Στάδιο της Παραλίας.
Χωρίς να είναι εντυπωσιακή η τοπική μας ομάδα, είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού και αρκετές απειλητικές στιγμές, με αποκορύφωμα το οριζόντιο δοκάρι του Καλαντζή, από εκτέλεση φάουλ στο 23ο, μέχρι το 72’ οπότε ο Τσούπρος με κεφαλιά (από κόρνερ του Βαλκάνου) …σκότωσε την Καλαμάτα. Η απογοήτευση οδήγησε σε αποδιοργάνωση και η Χαλκίδα συνέχισε να σκοράρει με πανομοιότυπο τρόπο, σαν σε προπόνηση: στο 81’ και στο 83’ ο Σταματάκος με πλασέ από κοντά από πάσες των Σχολάρι και Βαλκάνου, αντίστοιχα και στην εκπνοή ο τελευταίος το 0-4.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Σταυράκης, Γαλανόπουλος (82’ Μπεγλεκτσής), Λιόλιος, Τσόπελας, Κασμερίδης, Κολημήτρας, Γκίνο (77’ Τσουλάκος), Μανουσάκης (55’ Όττα), Καλαντζής, Τορεζάνι, Ραχίμ.
ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ: Κουμής, Δ. Στασινόπουλος (76’ Σπανός), Τσατσαρής, Μπακομήτρος, Τσούπρος, Καραμπάς, Σταματάκος, Βαλκάνος, Σεχολάρι (87’ Κοσούτικ), Λ. Στασινόπουλος, Τσατσαρώνης (58’ λ .τρ. Αχείμαστος).


 

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΙΔΗΣ
«Η Καλαμάτα δεν χάθηκε»… 

Ο τρίτος κατά σειρά προπονητής της Καλαμάτας για φέτος, ο Κώστας Καλογιαννίδης αποτελεί παρελθόν για την ομάδα, καθώς παραιτήθηκε μετά τον καταδικαστικό προχθεσινό αγώνα. Ο ίδιος υπενθυμίζει τις δυσκολίες που υπήρχαν εξ αρχής και το γεγονός ότι προχθές η ομάδα έπαιζε «με την πλάτη στον τοίχο». Εξηγεί ότι ήταν ένας συνδυασμός παραγόντων που τον οδήγησε στην απόφαση να αποχωρήσει, όπως είναι το σκορ, για το οποίο αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη (υπερασπιζόμενος τους παίκτες) και την απώλεια του στόχου της παραμονής, ενώ «δικαιολογεί» τις αποδοκιμασίες του κόσμου, αφού είναι κατανοητή η πικρία του, παρ’ ότι τις εισέπραξε από το πρώτο κιόλας αρνητικό αποτέλεσμα (την εντός έδρας ήττα από το Λουτράκι στη μόλις 2η παρουσία του στον πάγκο) και ακόμη δεν ήταν σε θέση να δουν τη μεγάλη προσπάθεια που γινόταν στις προπονήσεις.
«Θέλω να πω ένα μεγάλο συγνώμη γιατί δεν κατάφερα να ανταποκριθώ στις προσδοκίες. Δεν κατάφερα να δώσω αυτό που πίστευα ότι μπορώ, παρ’ ότι δουλέψαμε με νύχια και με δόντια και προσπάθησα να βγάλω τον καλύτερο εαυτό από κάθε παίκτη.  Επίσης να ευχαριστήσω τους παίκτες μου και να τους πω ότι όλα έγιναν με αγνές προθέσεις και όλες οι επιλογές ήταν χωρίς εμπάθειες και εγωισμούς, με καθαρά αγωνιστικά κριτήρια» συμπληρώνει ο Κώστας Καλογιαννίδης. Ο ίδιος έχει καλά λόγια να πει για τη συνεργασία με τη διοίκηση και τον πρόεδρο, Γιώργο Ράλλη, τονίζοντας ότι προσπάθησαν μαζί να διορθώσουν τα πράγματα, ενώ καταλήγει με ένα αισιόδοξο μήνυμα: «Η Καλαμάτα δεν χάθηκε, υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει. Χρειάζεται ηρεμία, μεγάλη συγκέντρωση και στήριξη και από τα δύσκολα μπορεί να γίνει καλύτερη
και να γιγαντωθεί περισσότερο»…


Αγωνία για Κασμερίδη
Ο τραυματισμός του Τρύφωνας Κασμερίδης ήταν μια ακόμη άτυχη στιγμή στο προχθεσινό ματς. Ωστόσο, παρά τους αρχικούς φόβους για κάταγμα στο αστράγαλο, υπήρχαν χθες πιο αισιόδοξες προβλέψεις για ζημιά μόνο στους συνδέσμους –κάτι που θα ξεκαθαρίσει με τη μαγνητική στην οποία θα υποβληθεί ο νεαρός αμυντικός.


Με αξιοπρέπεια σε Σπάρτη και φινάλε
Τυπικό χαρακτήρα θα έχουν για την Καλαμάτα οι τρεις αγωνιστικές που απομένουν, αφού μόνο από θαύμα μπορεί να κάνει το 3x3 και Χαλκίδα, Ερμιονίδα ή Μανωλάδα να χάσουν και τους τρεις αγώνες (η τελευταία θα πάρει και το 3ποντο με τα Ψαχνά).
Αυτό πάντως που επιβάλλεται να κάνει η Μαύρη Θύελλα, είναι να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της με αξιοπρέπεια.
Σήμερα οι παίκτες έχουν ρεπό και αύριο θα προπονηθούν υπό τις οδηγίες του βοηθού προπονητή Ιωσήφ Λουκά και του γυμναστή Μπάμπη Μπάμπαλη και οι οποίοι πιθανότατα με τη βοήθεια του αρχηγού Άρι Γαλανόπουλου θα καθοδηγήσουν την ομάδα την Κυριακή στη Σπάρτη.



Γ’ ΕΘΝΙΚΗ-3ος ΟΜΙΛΟΣ
Τα αποτελέσματα της 23ης αγωνιστικής

Δόξα Ν. Μανωλάδας-Σπάρτη     0-1
Παναρκαδικός-Παναργειακός 0-1
Λεβάντε ΑΟ-Λουτράκι ΠΑΟ 0-2
Καλαμάτα-ΑΟ Χαλκίς   0-4
Ηρακλής Ψαχνών-Αιολικός 0-3 Χ.Α.
Βύζας Μεγάρων-Παμβουπρασιακός0-3   
Κανάρης Χίου-Ερμιονίδας ΑΕ0-3

Η Βαθμολογία
1          Σπάρτη                          34-15               52
---------------------------------------------------------------
2          Παναργειακός                37-22               46
3          Παναρκαδικός               33-15               42
4          Αιολικός                        39-22               38
5          Λουτράκι ΠΑΟ               32-19               38
6          Παμβουπρασιακός        33-22               38
7          ΑΟ Χαλκίς                      28-13               36
8          Ερμιονίδας ΑΕ               31-22               35
9          Δόξα Ν. Μανωλάδας     27-25               34
---------------------------------------------------------------
10        Καλαμάτα                       24-23               28
11        Βύζας Μεγάρων             19-44               24
12        Λεβάντε ΑΟ                   18-49               14
13        Κανάρης Χίου                14-41               13
-           Ηρακλής Ψαχνών         -                       -

Η επόμενη αγωνιστική
(17/04/2016, 16:30)
Βύζας Μεγάρων-Ηρακλής Ψ. 3-0 χ.α.
Αιολικός-Κανάρης Χίου
Παμβουπρασιακός-Δόξα Ν. Μανωλάδας
Ερμιονίδας ΑΕ-Παναρκαδικός
Σπάρτη-Καλαμάτα
Παναργειακός-Λεβάντε ΑΟ
Λουτράκι ΠΑΟ-ΑΟ Χαλκίς

Δεν υπάρχουν σχόλια: