Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Καλαμάτα:Υποβάθμιση του θεσμού καταγγέλλει ο Σύλλογος "Ανθεστήρια Μεσσηνίας"

Υποβάθμιση του θεσμού καταγγέλλει ο Σύλλογος "Ανθεστήρια Μεσσηνίας"
Για υποβάθμιση του θεσμού των "Ανθεστηρίων" κάνει λόγο ο Σύλλογος "Ανθεστήρια Μεσσηνίας" σε ανακοίνωσή του, με βολές κατά του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα.  
Η ανακοίνωση που υπογράφεται από το Δ.Σ., έχει ως εξής: "Με αφορμή αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τον θεσμό των "Ανθεστηρίων" έχουμε να αναφέρουμε τα κάτωθι: 
Μιλάνε για τον θεσμό των "Ανθεστηρίων", αυτοί που τον απαξίωσαν. Υποβάθμισε πιθανώς εσκεμμένα τον θεσμό ο τωρινός δήμαρχος, με σκοπό να δημιουργήσει κάτι στα μέτρα του. Από το τόσο ενδιαφέρον του, άφησε να καταστραφεί όλο το υλικό από την αρχή του θεσμού. Χάθηκε μεγάλο μέρος του...
αρχείου του συλλόγου (σχετική επιστολή έχει κατατεθεί στην Εισαγγελία Καλαμάτας), χάθηκαν όλα τα εργαλεία και πολλά άλλα αντικείμενα. Οι σκελετοί από τα άρματα (όσα καταφέραμε να  σώσουμε από τις λεηλασίες και το χρόνο) συντηρούνται μόνο και μόνο από την αγάπη και το μεράκι των μελών και των φίλων του συλλόγου. Δημιούργησε εμπόδια και στη θέση του έφτιαξε μια καθαρά εμπορική ανθοκομική έκθεση. Μετά έρχεται ως σωτήρας επανασύστασης του θεσμού.   
Νόμιμος σύλλογος "Ανθεστηρίων" με εκλεγμένο συμβούλιο και καταστατικό υπάρχει, συνεχίζει να προβάλει την Καλαμάτα και τη Μεσσηνία στην Ελλάδα και το εξωτερικό χωρίς κάμερες και σόου, αλλά επειδή δεν θεωρείται φιλικά και υποτακτικά προσκείμενος στον σημερινό δήμαρχο απαξιώνεται συστηματικά και μεθοδευμένα. Κάποια στιγμή τα πρόσωπα που εμποδίζουν και υποβάθμισαν  συστηματικά τον παραδοσιακό θεσμό που χάριζε εδώ και 60 χρόνια μέρες χαράς σε μικρούς και μεγάλους και τεράστια προβολή της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας γενικότερα θα αλλάξουν και τότε θα έρθουν όλα στο φως".

Δεν υπάρχουν σχόλια: