Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Σοφία Μπούτση-Καρύδη: Το Δημοτικό Σχολείο Βαλύρας ένας μοναδικός ζωτικός πυρήνας

 






                                        Φωτό: Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Βαλύρας


Με γενναιοδωρία ψυχής, η δραστήρια μητέρα της Βαλύρας, κα Σοφία Μπούτση-Καρύδη, μας έστειλε , προς έκπληξη όλων, φωτογραφίες από τη σχολική εφημερίδα, που συντάχθηκε και εκδόθηκε από τους μαθητές της Α και Β τάξης του Δημοτικού Σχολείου μας!

Όπως αναφέρει η ίδια, μια τέτοια εξωστρεφής δραστηριότητα είχε να γίνει χρόνια!

Εξηγούν οι άξιοι δάσκαλοι των μικρών μαθητών μας, ότι “τα παιδιά ανέλαβαν τον ρόλο του εικονογράφου και συγγραφέα, και με τις ιστορίες τους, αλλά και με πολλή φαντασία, μάς μάγεψαν με τα παραμύθια τους!”




Είναι εκπληκτικό τι φανταστική ιστορία επινόησαν! Ένας πειρατής κι ένας παπαγάλος ταξίδευαν στη “μεγάλη θάλασσα” για να βρουν το νησί με τα διαμάντια. Τελικά το βρήκαν κι έζησαν εκείνοι καλά κι εμείς καλύτερα. Ελπιδοφόρο ψυχολογικά είναι το μήνυμά τους...αναμένουν να ευοδωθούν οι κόποι τους στο μέλλον και να είναι ευτυχισμένα, μαζί με το προστατευτικό τους πνεύμα, τον πιστό σύντροφο της ζωής τους. Οι φτερωτοί άγγελοι του Δημοτικού Σχολείου μας, η Αναστασία, ο Γιώργος, η Ιωάννα, ο Κωνσταντίνος, ο Μάριος και η Μελίνα, καθώς και οι υπέροχοι συμμαθητές τους, ζητούν μέσα από τις δημιουργίες τους ειρήνη, παιχνίδι, σχολείο, φαγητό και νερό, ως βασικές προϋποθέσεις και αναφαίρετο δικαίωμά τους στη ζωή.



Λέγει η κα Μπούτση-Καρύδη: “Το Σχολείο μας, είναι ο ζωτικός πυρήνας της Βαλύρας, και πρέπει να τον προστατεύσουμε από την αδιαφορία και εγκατάλειψη των αρχών. Τα παιδιά μας έχουν δικαίωμα σε ένα φιλικό προαύλιο με ασφαλή δάπεδο, σκιά, παγκάκια και παιχνίδια. Η ώρα του διαλείμματος είναι ένα βιωματικό μάθημα. Είναι η βασική ώρα αλληλεπίδρασης και κοινωνικοποίησης μεταξύ των μαθητών. Είναι η ώρα που χτίζονται φιλίες! Αν εμείς αδιαφορούμε για την ανάγκη τους αυτή, τότε και τα παιδιά θα δείξουν την ανάλογη άσχημη συμπεριφορά προς τους συμμαθητές τους και πιθανόν προς τους δασκάλους τους."

 Οι μικροί μαθητές μας είναι πολύ κοινωνικοί και φιλικοί, γι΄αυτό συμπεριέλαβαν στην εφημερίδα τους κι έναν τουριστικό οδηγό του όμορφου χωριού μας!



 Δεν παρέλειψαν να μάς πουν κι ένα ανέκδοτο: Ρωτά ο δάσκαλος τον Γιώργο πόσο κάνει 8 μείον 8 και απαντά ο Γιώργος δεν γνωρίζω. Του λέει στη συνέχεια ο δάσκαλος, αν έχεις 8 κεράσια και φας και τα 8 τι θα σου μείνει, και απαντά ο Γιώργος τα κουκούτσια! Πολύ συμβολικό και προφητικό το ανέκδοτο των μικρών μαθητών... Έμμεσα μάς λέγουν τα σοφά παιδιά μας, ότι πέρασαν 4 χρόνια και δεν φροντίσατε το Σχολείο μας, αν περάσουν κι άλλα 4 και δεν επέμβετε δυναμικά, τι θα σας απομείνει;



Μήπως κουκούτσια θα είναι οι εν δυνάμει ψηφοφόροι στα χέρια σας, και θα εύχεστε να φυτρώσουν;

Για να μην μείνει καμιά απορία και να λύσουμε επιτυχώς το Πασχαλινό κρυπτόλεξο των παιδιών, η κα Αθανασία Μπατάλια μάς πληροφόρησε ότι ο Δήμος Μεσσήνης προγραμματίζει την άμεση αποκατάσταση του Δημοτικού Σχολείου μας!

Όσοι θέλετε εγγυημένη συνταγή για Πασχαλινό τσουρέκι, μπορείτε να ανατρέξετε στην σχολική εφημερίδα του Δημοτικού Σχολείου  Βαλύρας. Η εξασφάλιση της επιτυχίας φέρει τις τρυφερές υπογραφές της Α και Β τάξης , υπό την επίβλεψη των άξιων δασκάλων τους.

Τα λατρεμένα παιδιά μας και δάσκαλοί τους, μάς εύχονται “το φως της Ανάστασης να λάμψει και να φέρει αισιοδοξία και υγεία για όλους μας.”

Εύγε αγαπημένα μας παιδιά , συγχαρητήρια στους άξοιυς δασκάλους σας!


Ο Θεός μεθ΄ημών

Ευθυμία Η. Κοντοπούλου

27-4-2024

Δεν υπάρχουν σχόλια: