Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Γ.Α.Π & 36 Συριζαίοι:Δώστε ''φούντα'' στον λαό...!!!

Σχόλιο:''Έτσι μας θέλουν όλους μαστουρωμένους!!! ...για να γινόμαστε πιο εύκολα υποχείριά τους
Βρε ούστ''
Τη νομιμοποίηση της χρήσης κάνναβης για ιατρικούς λόγους ζητά ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος συνυπογράφει επιστολή με 1.000 διεθνείς προσωπικότητες ενόψει της Διεθνούς Συνόδου του ΟΗΕ για τα Ναρκωτικά (UNGASS), που συγκαλείται στη Νέα Υόρκη.
Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει και στο παρελθόν ταχθεί υπέρ της αποποινικοποίησης της χρήσης κάνναβης και της αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου για τα ναρκωτικά, ωστόσο, η νέα δημόσια τοποθέτησή του έρχεται μόλις μία ημέρα μετά την ερώτηση 36 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς τον υπουργό Υγείας με την οποία ζητούν την νομιμοποίηση και «την εκπόνηση εθνικού σχεδίου για την ιατρική κάνναβη».


Ο πρώην πρωθυπουργός ανήρτησε ανακοίνωση στον ιστότοπό του, όπως τονίζεται: «Το ζήτημα των ναρκωτικών, της δυστυχίας και της εγκληματικότητας που αναπτύσσεται γύρω από αυτά απαιτεί διεθνείς πρωτοβουλίες με σκοπό την εναρμονισμένη αλλαγή σε ό,τι αφορά τις εθνικές προσπάθειες καταπολέμησης της εγκληματικότητας και ανάπτυξης πολιτικών υγείας για τον εθισμό.

Όλα τα στοιχεία δείχνουν πως η ποινικοποίηση της χρήσης και κατοχής για προσωπική χρήση δεν λειτούργησε. Όπως δεν λειτούργησε η απαγόρευση. Αντιθέτως, ισχυροποίησαν και πλούτισαν τα κυκλώματα του οργανωμένου εγκλήματος, σε έναν φαύλο κύκλο βίας, φαινομένων κυβερνητικής διαφθοράς, ηθικής κατάπτωσης και αλλοίωσης ακόμα και οικονομικών αγορών. Οι πολιτικές αυτές ξεκινούν την εποχή του Ψυχρού Πολέμου και οφείλουμε να τις αναθεωρήσουμε με βάση όσα μεσολάβησαν, από την εμπειρία μας και τα επιστημονικά συμπεράσματα».

Η αποποινικοποίηση της χρήσης και η συνακόλουθη αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για τα ναρκωτικά, είναι πάγιες θέσεις του Γιώργου Παπανδρέου. Το 2011, υπήρξε ιδρυτικό μέλος της 25μελούς Διεθνούς Επιτροπής για τις Πολιτικές Ναρκωτικών (Global Commission on Drug policy – GCDP) συνυπογράφοντας τότε την πρώτη έκθεση της Επιτροπής.

Σκοπός της GCPD είναι η προώθηση της συζήτησης για τα ναρκωτικά, στη βάση της επιστήμης και της έρευνας, των στοιχείων, αντί της σημερινής αναποτελεσματικής ηθικολογίας που βλάπτει τελικά όλους τους πολίτες – χρήστες και μη – σπαταλώντας εθνικούς και διεθνείς πόρους στην καταστολή, αντί να διοχετευθούν στην πρόληψη και την περίθαλψη.

Τον περασμένο Απρίλιο, η Επιτροπή κάλεσε 1000 διεθνείς προσωπικότητες ενόψει του UNGASS, στη Νέα Υόρκη, την Διεθνή Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά (η προηγούμενη ήταν το 1998), ζητώντας αλλαγή στη στάση των κρατών παγκοσμίως απέναντι στον εθισμό και την εγκληματικότητα που αναπτύσσεται γύρω από αυτόν».

Σ’ αυτό το πλαίσιο, ο κ.Παπανδέου δήλωσε: «Η πολιτική μας για τα ναρκωτικά, οφείλει να αναστρέψει αυτό το αρνητικό ισοζύγιο σε ό,τι αφορά την αποτελεσματική καταπολέμηση του φαινομένου, με ανθρωπισμό και σεβασμό στα δικαιώματα του ασθενή, και νέα νομοθεσία για την καλλιέργεια κάνναβης για ιατρικούς λόγους, για παράδειγμα, κάτι που συζητείται και ελπίζω να επιτραπεί σύντομα και στην Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: